Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '15

 
Kategori
Astroloji
 

16 Temmuz 2015 - Yengeç Burcunda Yeniay & Burçlara etkileri

16 Temmuz 2015 - Yengeç Burcunda Yeniay & Burçlara etkileri
 

16 Temmuz 2015 Perşembe günü sabah 4:25’te Yengeç burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Plüto’nun tam karşısında, Mars ve Merkür kavuşum pozisyonunda yer alıyor. Ay ~ Güneş birlikteliği Uranüs karesi altında, Plüto karşıtlığında gerçekleşirken; Pollux, Canopus ve Sirius yıldızları Yeniay haritasında baş rolde oynuyor. Chiron ve Satürn uyumlu açılarla Ay ~ Güneş birlikteliğini aydınlatmayı ve şifalandırmayı amaçlıyor… 

 
 
 
Zodyak’ıın Güvenli Rahimi; Yengeç Burcu…
 Derin denizlerde yaşayan ve yöneticisi Ay olan Yengeç burcu; anneliği, dişil enerjiyi, korumayı, beslemeyi, yuva kurmayı temsil eder. Güneş’in Yengeç burcuna girdiği yaz ortaları, insanlarda güven duygusu uyandıran ve rahatlamalarına yardım eden bir süreçtir. Yengeç, insanların içindeki duyguları, yaşamımızı gizli bir şekilde yöneten bilinçaltımızı temsil eder. İçindeki hassas ve duygusal yapısını örten kabukları, yabancı insanlara karşı korunmasını ve sert görünmesini sağlar. Empati duygusunun yoğun olması, insanların ihtiyaçlarını sezgisel bir şekilde algılamasına ve sevdiklerine aile şefkatiyle yaklaşmasına neden olur. Bir tehditle karşılaştığında kıskaçlarını harekete geçirebilir… Zodyak kuşağında yer alan en duygusal burç Yengeç’tir… 
 
Plüto Karanlığını Aydınlatan “Işık” Hüzmesi
Yeniay’ın en etkin planeti olan Plüto; yeraltı tanrısı Hades’le bağdaştırılır. Dünyanın karanlık yüzünü, görülemeyen gizemini, insanoğlunun gölgelerini, güç tutkusunu ve egoyu anlatır. Karanlık işler, cinsel sapkınlıklar, saldırı ve tehdit içeren unsurlar, güçle dayatılan eylemler Plüto ile ilişkilidir. Tüm bu oluşumlar dünyanın iki yüzünü de görebilmemiz, dualiteyi algılayabilmemiz ve ışığa yönelebilmemiz içindir. Plüto’nun şiddetli eylemlerle gerçekleştirdiği yıkımların ardından “ışık” doğar… Ondan kaçmak ya da saklanmak olanaksızdır. Her insan hayatının bir döneminde Plüto’nun karanlığına hapsolarak küllerinden yeniden doğar ve asıl uyanışını o zaman yaşar. Plüto olmasaydı derinliği bilemez, bilinmeyeni göremez, dönüşüm yaşayamaz, gelişim sağlayamazdık…
 
Yeniay İlişkileri Nasıl Etkiliyor ?  
Bu Yeniay, geçmişten gelen ve alışkanlık haline dönüşen duygularımızla ilgili sarsıcı gelişmelerin habercisi… Yanlış olduğunu bildiğimiz halde devam ettirdiğimiz ilişkiler, vazgeçemediğimiz kişiler, bırakamadığımız alışkanlıklar güçlü bir sarsılma yaşamamıza neden olabilir. Geçmişte ses etmediğimiz ve bastırdığımız duyguların açığa çıkmasıyla birlikte; intikam içeren eylemlerde bulunabilir, kırıcı ve yıkıcı tartışmalar gerçekleştirebiliriz. Hepimiz, kendi içimizde yoğun ve patlayıcı duygular yaşayacağımız için; sakin ve sabırlı kalmakta, anlayışlı davranmakta zorluk çekebiliriz. Aile ilişkilerinde de bir takım çekişmeler, sürtüşmeler gündeme gelebilir. 13 Temmuz’da başlayan bu etkiler, bayram süresince azalarak devam edecektir… Stres nedeniyle oluşabilecek mide ağrıları gündemde olacağı için kronik rahatsızlığı olan kişiler ekstra dikkat etmeliler. 

 
Yeniay’ın Psikolojik Etkileri…
 
 ~ Dönüşüm Başlasın!
 
 Bu Yeniay farklı bir yenilik enerjisi taşıyor içinde ve arındırma görevi üstleniyor. Sırtımızdaki yükleri ve bilinç katmanımızın derinlerinde var olan korku içerikli duyguları temizlemeye oldukça kararlı… Yukarıda bahsedilen stresli ve zorlu etkileri aşabilmemizin tek bir yolu var; empatiyle hareket etmek, karşımızdaki kişinin sergilediği tepkilerin ve kurduğu cümlelerin kendiyle ilgili sorunlarından kaynaklandığının farkında OLmak… Vicdanı rahat olan ve kendini bilen insan, dış çevreden gelen tepkilere ve eleştirilere kulak asmaz, duruşunu bozmaz. Çünkü kendinden emindir ve karşısındaki kişinin o bilinç düzeyine henüz erişemediğini bildiği için ses etmez, savunmaya geçmez. Tepki vermemize neden olan ve bizi kızdıran eylemler; bilinçaltımızda “var olan” sorunların açığa çıkma şeklidir.
 
 Hayatta karşılaştığımız her sorunun en etkili çözümü yüzleşmektir. Kabul ederek başlar tüm iyileşmeler; yenilgiyi, başarısızlığı, olmazlığı… Direnç ve dayatma güdüsü, kontrol etme ve yönetme arzusu egonun kirli bir tuzağıdır, aman ha… Huzur isteyen debelenmeyi bırakmalı, akışa kabul göstermeli, yaradana güvenmeli… Farkındalığı yüksek olan kişiler bu stresli etkilerle daha kolay başa çıkacak, karanlıklarını fark ederek ışığa dönüştürmeyi başaracaklar. Şuan bu satırları okuyorsan sende onlardan birisin ve ışık’la buluşmak üzeresin… Korkma sakın değişmekten ve başka bir duygu haline dönüşmekten… Yaşamına akmak için hazır olmanı bekleyen yeniliklerin, içinde bulunduğun duygu durumundan çok daha iyi olduğunu bilseydin; böyle direnmeye devam eder miydin?...
 
Yeni Ay Burçları Nasıl Etkiliyor ?
 
Koç
Bastırdığınız duyguların açığa çıkmasıyla birlikte, karanlık yönlerinizle ve olumsuz düşüncelerinizle yüzleşme şansı yakalayabilirsiniz. Geçmişle ilgili konular yeniden gündeme gelebilir. Aile ilişkilerinizde tartışmalardan uzak durmanız, güç çekişmelerine girmemeniz isabetli olacaktır.  Takıntılı davranışlarınızın yaşamınızda oluşturduğu engelleri görme şansı yakalayabilir, size yararı olmayacak alışkanlıklarınızı bırakmaya niyet edebilirsiniz.
 
Boğa
Takıntılı düşüncelere, sabit ve inatçı fikirlere açık olacağınız bugünlerde, ilişkilerinizde anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Güç mücadeleleri, hırs ve intikam içeren duygular açığa çıkabilir. Geçmişten bugüne gelen, saplantı haline getirdiğiniz ve bastırdığınız duyguların yükselmesiyle birlikte kırıcı cümleler kurabilirsiniz. Aldığınız haberler doğrultusunda yeni kararlar verebilir, gölgelerinizle yüzleşmeyi başarabilirsiniz. Trafikte kurallara uymanız, yolculuklarda çok dikkatli olmanız önem kazanacaktır.
 
İkizler
Değer yargılarınızın vurgu kazanacağı temmuz ortasında, kıskanç yaklaşımlar sergileyebilir, sahip olma ve güç elde etme duygusuyla hareket edebilirsiniz. Takıntılı ve saplantılı düşüncelerinizle yüzleşebileceğiniz bugünlerde, olumsuz duygularınızı bırakmaya niyet etmeniz, hayatınıza gelecek yeniliklerin önünü açacaktır. Maddi konularla ilgili gelişmeler, yeni kazanç fırsatları gündeme gelebilir.
 
Yengeç
İlişkilerinizde güç savaşlarına, fikirsel çatışmalara açık olduğunuz bugünlerde, kendinize dönmeniz ve sizi rahatlatan aktivitelere daha fazla vakit ayırmanız isabetli olacaktır. Takıntılı düşünceleriniz, gerçeklerden uzaklaşmanıza ve olaylar hakkında yanlış fikirler üretmenize neden olabilir. Yaşamınızı olumsuz etkileyen, enerjinizi aşağıya çeken alışkanlıklarınızı bırakmaya niyet etmelisiniz. Kendi içinizdeki ruhsal değişimi gerçekleştirmeyi başardığınız takdirde, insanların da size olan yaklaşımları olumlu anlamda değişecektir.
 
Aslan
Geçmişte yaşadığınız olaylarla ilgili; sizden gizlenmiş, üstü kapatılmış yeni gerçekler açığa çıkabilir. Uzun süredir aklınızı meşgul eden sorulara cevap bulabilir, rüyalarınız aracılığıyla bilinçaltınızda iz bırakan olayları görme şansı elde edebilirsiniz. Duygusal güvence ihtiyacınızın yüksek olacağı bugünlerde, takıntılı düşünce ve davranışlarınız su yüzüne çıkabilir. İlişkilerinizde fikirsel çatışmalardan ve güç savaşlarından uzak durmanız, çevrenizdeki insanların tepkilerine daha bilinçli yaklaşmanız yarar sağlayacaktır. 
 
Başak
Geçmişte kurduğunuz hayaller, yeniden zihninizde canlanabilir. Yapmak istediklerinizi ve gelecek hedeflerinizi gözden geçirebilirsiniz. Arkadaşlık ilişkilerinizde önemli olaylar gündeme gelebilir. Fikirsel çatışmalardan ve güç savaşlarından uzak durmanız, kontrollü olmanız ve kendinize dönmeniz, olayların lehinize dönmesine yardım edecektir. Saplantılı düşüncelerin gerçekleri çarpıtabileceği bugünlerde, doğada vakit geçirmek ruhsal dinginliğe ulaşmanıza ve kaygılarınızın azalmasına yardım edecektir. 
Terazi
İş hayatınızı etkileyen yeni teklif ve projeler gündeme gelebilir. İş arayan Teraziler iş görüşmelerine katılabilirler. Kendinizi güvende hissetme ihtiyacınızın yükselmesiyle birlikte, gelecek hedefleriniz doğrultusunda harekete geçebilirsiniz. Ev ve iş hayatınızda fikirsel çatışmalar, güç çekişmeleri gündeme gelebileceği için kontrollü hareket etmeniz, bilinçli davranmanız ve insanların tepkilerini kişisel algılamamanız isabetli olacaktır.
 
Akrep
Geçmişle ilgili anılar zihninizde canlanabilir. Hayat felsefenizi ve bakış açınızı değiştirecek yeni bilgiler öğrenebilir, sorularınızın cevabını alabilirsiniz. Bastırdığınız duygular, üstünü örttüğünüz gerçekler su yüzüne çıkabilir. Bu tarihlerde gergin ve zorlayıcı enerjiler aktif olduğu için, güç çekişmeleri, fikirsel ve sözel çatışmalar, hırs ve intikam duygusu taşıyan eylemler stresli ortamları beraberinde getirebilir. İnsan ilişkilerinde bilinçli olmanız, kontrollü ve farkında hareket etmeniz, olası sorunların üstesinden gelebilmenize yardım edecektir.
 
Yay
Kendi kabuğunuza çekilerek korku ve kaygılarınızla yüzleşebilirsiniz. Enerjinizi aşağıya çeken, ruhunuzu yoran alışkanlıklarınızı bırakma kararı almak için güzel bir süreçtesiniz. İlişkilerde yaşanabilecek gerginlikler, geçmişle ilgili konular, takıntılı ve saplantılı düşünceler kontrollü hareket etmenizi ve bilinçli olmanızı gerektirecektir. İlişkilerinizde alma-verme dengesini ve mevcut durumları gözden geçirebilirsiniz. Bu süreçte gereksiz masraflardan uzak durmanız, ödemelerinizde dikkatli hareket etmeniz isabetli olacaktır.
 
Oğlak
İlişkilerinizle ilgili konular ve ilişkiye yönelik ihtiyaçlarınız vurgu kazanabilir. Geçmişten bugüne dek bastırdıklarınız açığa çıkabilir, yoğun ve derin duygular hissedebilirsiniz. İlişkilerinizde Fikirsel çatışmalar ve güç savaşları gündemde olacağı için bilinçli hareket etmeniz, sakinliğinizi korumanız, tepkileri kişisel algılamamanız faydalı olacaktır. İlişkilerinizde bitişler ve başlangıçlar gündeme gelebilir.
 
Kova
İş yaşamınızda bir takım bitişler, sonlanmalar ve yeni başlangıçlar gündeme gelebilir. Stres nedeniyle oluşabilecek mide rahatsızlıklarına bugünlerde ekstra dikkat etmelisiniz. Günlük yaşamınızda ve özellikle iş arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde güç çekişmeleri, fikirsel ve sözel çatışmalar gündeme gelebileceği için bilinçli hareket etmeniz sorunları aşabilmenize destek olacaktır. Bastırdığınız ve ifade edemediğiniz duygular, ruhsal dünyanızda huzursuzluklara neden olabilir.
 
Balık
Aşk hayatınızda yaşadığınız deneyimleri gözden geçirerek yeni bir sayfa açabilirsiniz. Özel hayatınızda ve arkadaşlık ilişkilerinizde geçmişle ilgili konuların, bastırılmış duyguların açığa çıkacağı bugünlerde, güç çekişmeleri içeren durumlarla karşılaşabilirsiniz. Alıngan yaklaşımlar yüksek olduğu için, duygularınızın seline kapılabilirsiniz. Sevgi ve merhamet duygunuzu yüksek tutarak, insanlara bilinçle yaklaşarak, karşılaşabileceğiniz olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz. 
 
Miray Ertuğrul 
 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..