Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

16 Temmuz Pazartesi

16 Temmuz Pazartesi
 

Seçim öncesi son Pazar partilerin yaptığı mitingler gövde gösterisi niteliğindeydi. Özellikle Ak Parti’nin İstanbul mitingi merakla bekleniyordu. Aynı saatlerde Saadet partisinin de mitingi olması ayrı bir kıyaslamaya sebep oldu.

Centilmenlik açısındansa liderler maalesef düşük not alıyorlar. Kişisel haklara tecavüz ve hakaret türü sözler, işin tadını kaçırıyor. Erbakan’ın kendisinden beklenmeyecek derecedeki şok yaratan sözleri herhalde Saadet Partililerin bile dikkatinden kaçmamıştır.

İSTANBUL ŞOVU (Akşam). Erdoğan Kazlıçeşmede coşkulu kalabalığa seslendi. Katılım polis kayıtlarına 350 bin olarak geçti.

İŞTE İSTANBUL FARKI (Bugün). Eroğan’ın göster kendini diye seslendiği İstanbul, seçime bir hafta kala sözünü söyledi. Başbakan’ı dinlemek için Kazlıçeşme’ye insan seli aktı.

TAŞIMALI MİTİNG (Cumhuriyet). AKP alanları doldurabilmek için özel tren kaldırmaktan vapur kiralamaya kadar her yolu denedi.

HOCAYLA TALEBESİ İSTANBUL’DA KAPIŞTI(Güneş). Erbakan Çağlayan’da Erdoğan’sa Kazlıçeşme’de aynı saatte gövde gösterisi yaptı.

MİTİNG SAVAŞINDA ÇIRAK USTAYI YENDİ (Posta). Çağlayan’da Erbakan’ı 15 bin kişi dinlerken, talebesi Erdoğan’ın mitinginde yüz binlerce kişi vardı.

310 VEKİLLE İKTİDARIZ (Radikal). Daha önce 450 milletvekiliyle meclise gireriz diyen Erdoğan bu kez yüzde 40 oy alacaklarını 310 milletvekilliği kazanacaklarını söyledi.

İSTANBUL’DA AKP ŞOVU (Sabah). Erdoğan İstanbul Kazlıçeşme’de ’dev bir kaabalığa seslendi.

ÇITAYI YÜKSELTTİ (Star). Başbakan Erdoğan tarihi İstanbul mitinginin yeniden Ak Parti iktidarının mesajı olduğunu söyledi ve yüzde 34’ün altına inersem özeleştirimi yaparım dedi.

İŞTE ER MEYDANI (Yeni Şafak). Başbakan Erdoğan kendisini er meydanı diye televizyona çağıran Baykal’a Kazlıçeşme’deki kalabalığı göstererek er meydanı burası dedi.

SANDIKTAN ÖNCEKİ SON PAZAR (Zaman). 22 Temmuz’a bir hafta kala partiler güçlerini miting meydanlarında gösterme yarışına girdi. CHP ve DP ise dün miting yapmadı.

Tatil beldesi Bodrum’dan dün yine yangın haberleri geldi. Güvercinlik tarafında 30 yıllık bakımlı çam ormanının kül olduğu yangında yine sabotaj ihtimali var ama, ortada ne yakalanan ne ceza alan kimse yok.

Hoş suçlular yakalansa ne olacak ki… 30 yıl emek verilmiş bir ormanı geri getirmek mümkün mü? Bir insan gibi emek isteyen ve zaman içinde gelişen güzelim ormanı yakmaya kıyan kafayı bir insanın taşıdığına inanamıyor insan.

Belki caydırıcılık anlamında yine de suçluların yakalanması v en ağır cezaya çarptırılmasını beklemek hakkımız. Yoksa bu gidişle hiç ormansız cascavlak bir ülke haline geleceğiz.

BODRUM YİNE ALEV ALEV (Posta). Bodrum geçen haftaki orman yangınının şokunu atlatamadan yine alevlere teslim oldu.

RANT UĞRUNA YAKTILAR (Sabah). Rantın kirli elleri dün Bodrum ve Milas’ta ortaya çıktı. Sert rüzgar çıktığı anda bölgenin en yeşil alanı 4 yerden ateşe verildi.

GÜVERCİNİ YAKTILAR (Star). Bodrum’un en ünlü koylarından Güvercinlik sabotaj kokan yangında alevlere yenik düştü.

BODRUM’DA YİNE SABOTAJ ŞÜPHESİ (Vatan). Asırlık ağaçların olduğu dünyanın en büyük Halep çamı ormanı yok oldu. Alevler güçlükle kontrol altına alındı.

OKS sınavındaki yanlışlığın düzeltilmesi için çalışmalara başlandı. Bakan Çelik, herkesin hakkının korunacağını kimsenin hakkının zayi olmayacağını söyledi.

Sonuçta ortada tatsız bir durum olduğu muhakkak. Ne kadar düzelse de böyle bir durumda insanlarının sıralamasının değişmiş olması hiç de hoş olmayacak.

SIRALAMA DEĞİŞİYOR (Akşam). Diploma notu yanlış hesaplanan aday sayısı artıyor. Şimdi bütün okullar tek tek kontrol yapacak 1 puanlık değişimle 7000 kişi geriye düşülüyor.

OMKS’DE DAMLALAR SAYILIYOR (Radikal). Bakan Çelik’in okyanusta bir damla dediği OKS’deki hataların boyutunu öğrenmek için okullar alarma geçirildi. Diploma notları yine kontrol edilecek, hata yapılan öğrencilerin puanı değişecek.

Geçtiğimiz yıllarda seçim tartışmalarında hayatını kaybedenler olurdu. Buna çok üzülürdüm. Bu sefer bazı liderlerin gereğinden fazla ortamı sertleştirmelerine rağmen halkta bir sükunet gözlemliyordum. Kötü haber nihayet geldi.

Kahramanmaraş’ta bir düğünde çıkan tartışma silahların çekilmesiyle maalesef ölümlü kavgaya dönüştü. Bu kadar anlamsız bir kavgayla insanların hayatının sona ermesi, kabul edilebilir bir şey değil.

Ancak hâlâ fikir tartışması yapabilecek olgunluğa erişememişiz ki, çareyi ölmekte öldürmekte buluyoruz.

SEÇİM KAVGASI ÜÇ ÖLÜ ( Güneş). Kahramanmaraş’ta bir düğünde başlayan siyasi parti tartışması silahlı çatışmaya döndü. Ölenlerden biri şarkıcı Kıraç’ın kuzeni.

Fakirlikle cahillik içiçe geçtiği zaman ortaya inanılmaz insan manzaralarının çıkması kaçınılmaz oluyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartlar itibariyle birçok insan tatil yapmak, özellikle tatil amaçlı özel bir otele, motele gitmek, hele su parklı bir tatil köyünde izinin geçirmek lüksüne sahip değil.

Ancak bu yüzden sağlık açısından zararlı, bir insanın yapmaması gereken yanlış şeyleri yapmak zorunda da değil. Bir gazetemiz Kilis’te çocukların atık su borusunu su kayağı yapılan özel bir kaydırak gibi kullanılmasını eleştirirken sadece şehire havuz yapılammasını eleştirmiş. O çocukların yanlış davranışı da en az bunun kadar üzerinde durulması gereken bir konudur.

UTAN TÜRKİYE (Posta). Kilis’te tatile gitme imkanı olmayan çocuklar, TV’de izledikleri 5 yıldızlı otellerdeki eğlencelere özenip atık su arıtma tesislerinin çıkış noktasında bulunan dev borunun içine giriyor ve kayarak önde biriken su dolu çukura atlıyor.

Diğer gazete manşetleri de şöyle :

KIRK YILLIK ŞÜPHE (Bugün). Demirci çiftinin 40 yıl önce Ceyhan’da bir bebekleri oldu. Çocuk kendilerine gösterilmeden öldü dendi. Şüphe içinde yaşayan çiftin dramı bir haberle umuda dönüştü.

POLİSLE TANIŞTI HAYATI DEĞİŞTİ (Bugün). Sokaklarda mendil satan M.V. polis abi, polis abla projesiyle hayata sarıldı. Onların yardımıyla dershaneye gitti, ÖSS’yi kazandı.

İÇİNİZE SİNİYORSA BU PARAYI ALIN (Güneş). Yedi gün sonra görev süreleri bitecek olan vekiller bugün 25 milyar alacaklar. 541 vekilden sadece ikisi bu parayı almam diyebildi.

MİLYAR DOLARLIK SERVET ESKİ EŞİ VE 2 KIZINA KALDI (Hürriyet). ABD’de oğlu tarafından öldürülen Türk Donald Trump’u Üstün Ataç’ın 1, 5 milyar dolarlık servetieski eşiyle iki kızına kaldı. İdamı istenen oğul, zehirli iğneden kurtulmak için babam silah çekti, kendimi korudum dedi.

TÜRK FUARINA İRAN BASKINI (Hürriyet). İran ahlak polisi Tahran’da Türk firmalarının düzenlediği kadın moda fuarını basıp Ahlaka aykırı diye kapattı. 18 Temmuz’daki erkek moda fuarına da yerli üreticiyi koruma bahanesiyle izin verilmedi.

İŞTE TARTIŞILAN YARDIMLAR (Milliyet). AKP’li belediyelerin vatandaşa yaptığı yardımlar seçim tartışmalarına damga vurdu.

İNGİLİZLER: PARA VERİN APOYU YOK EDELİM (Sabah). Eski MİT’çi Yavuz Ataç bir emekli İngiliz general, para verin Apo’yu yok edelim dedi, hemen reddettik dedi.

EN ALTIN BİRİNCİSİ (Sabah). ÖSS’de sonuncu olan Hakkari, ilk kez bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 937. çıkardı.

SEÇİM HAFTASINDA KORKUTAN UYARILAR ( Star). Türkiye 22 Temmuz’a gün sayarken istihbaratçılar ve terör uzmanları Hudson tarzı provokasyon uyarısı yapıyorlar.

SINIRSIZ AŞK (Takvim). Geçirdiği beyin iltihabı nedeniyle yaşaması zor denilen İzmirli doktor nişanlısının inanılması güç sevgisi sayesinde tekrar sağlıklı günlerine döndü.

ŞEREFSİZ KAVGASI (Takvim). Bakan Pepe ile CHP’li Sevigen’in emlak tartışmasında ağızlar giderek bozuluyor.

KURNAZ ALMAN (Türkiye). İki çocuk annesi Sabrina karbon kağıdına sarılmış eroinle yakalandı.

SİNİRLER GERİLDİ (Vatan). Seçim haftasına girilirken siyasi tansiyon yükselmeye başladı. Parti liderlerinin üslupları iyiden iyiye sertleşti.

HAKİM VE SAVCILAR RUS KIZLARIYLA ALEM YAPMIŞ (Vatan). İstanbul Beyoğlu adliyesinde görevli 3 savcı 2 hakim ve 2 zabıt katibi hakkında inceleme başlatıldı.

DAHA GÜÇLÜ EKONOMİ DAHA ÇOK DEMOKRASİ (Yeni Şafak). Yapılan bir ankette halkın önceliğinin ekonomi ve demokrasi; endişesinin de fakirlik olduğu ortaya çıktı.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..