Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '11

 
Kategori
İlişkiler
 

16 yaşındaki erkeğin seks arzusu nasıl kabusa dönüştü

16 yaşındaki erkeğin seks arzusu nasıl kabusa dönüştü
 

Korunmak önemli...


16 yaşında genç bir erkek, 51 yaşındaki hayat kadınıyla birlikte olmasının ardından, tam 1 yıl sonra aids şüphesiyle hastaneye kaldırılıyor.  Tam 15 gün hayatı kabusa dönüyor. Malum cinsel ilişki ve kan yoluyla bulaşan öldürücü bir hastalık aids. Üstelik ilişki kurulduktan 1 yıl hatta daha fazla yıl sonra bile ortaya çıkabiliyor.

Bu olay sonrası, Uğur Dündar'ın yıllar önce Aksaray'da güzel bir muhabirini hayat kadını rolüne soktuğu program geldi aklıma.


Muhabir kadın pazarlık için duran erkeklere "Aidsliyim" demesine rağmen bir tek kişi bile ona 'hayır' demedi. Hatta -far görmüş tavşan gibi- güzel kadın görünce beyni duran erkeklerden bazılarından, ‘atın ölümü arpadan olur’ diyen bile oldu.


Halbuki aids 'ölümcül' olmasının yanısıra eğer -aidsli kişinin- eşi veya bir sevgilisi varsa ona da bulaştırma riski olan bir hastalık.  
Yani bir kişinin ihmali ve sorumsuzluğu, -tamamen masum- olan eşinin hatta kan yoluyla bulaştığından dolayı çocuğunun veya bir yakınının da aids olmasına yol açabiliyor. Atın ölümü arpadan olurken, o arpa tüm çiftliği yokedebiliyor.
Yıllar önce bir kadına bebeğini doğurduktan sonra kan verilmesi gerekti. Verilen kan aidsli olduğundan dolayı kadın ve bebeği aids oldu...

Bu kadar hayati...

1 Aralık aids günüydü. Geçtik gitti. Ta ki Adana'da yaşanan hayat kadınıyla birlikte olan 16 yaşındaki çocuğun yaşadıklarından sonra. Çok ilginç Milliyet'te en çok okunan haber o oldu. Çünkü..
Türkiye'de dünya ortalamasının üstünde aids hastası ve hayat şeklinden dolayı aids olma potansiyeli taşıyan var.
Aids hastasını görünümünden anlayamazsınız. Aids bağışıklık sistemini yıkıyor. Nezle olmak bile ölüme neden olurken, eğer herhangi bir dışşal hastalık gelmemişse aids hastası olduğu bile anlaşılmıyor.
16 yaşındaki genç tüm bunları hesaplayıp korunsaydı, aids korkusu yaşamayacak, 15 gün hayatı kabusa dönüşmeyecekti. Şanslıydı ki testler sonucu aids olmadığı anlaşıldı...

Fakat her zaman bu kadar şanslı olunmayabilir... 

Tüm bunları düşünmezseniz ve kendinizi korumazsanız eğer fellik fellik internette aids haberlerini tıklarsınız...
Aynı dün binlerce kişinin Milliyet.com.tr'de yaptığı gibi...
 

 
Toplam blog
: 56
: 1253
Kayıt tarihi
: 24.11.11
 
 

Gazeteci ..