Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

16 yıl geçti ama Serkan Eroğlu’nun faili hala meçhul

16 yıl geçti ama Serkan Eroğlu’nun faili hala meçhul
 

Ali Serkan Eroğlu


Bir yazısında ‘‘Doğru dürüst ölün, kendinize sakın otopsi yaptırmayın’’ demişti. Okulunun tuvaletinde asılı olarak bulununca, gencecik bedeni iki kez otopsiye maruz kaldı. Vücudunda bayıltıcı madde kloroform bulundu. Kendi deyimiyle doğru dürüst ölemedi. Nasıl öldüğü ise tam 16 yıldır cevapsız…

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ali Serkan Eroğlu, 23 Aralık 1997'de, okula gitmek için evden çıktı ve bir daha geri dönemedi. Ertesi gün cansız bedeni Ege Üniversitesi’nde bir tuvalette asılı olarak bulundu. Aradan 16 yıl geçti ama Serkan’ın katilleri hala yakalanamadı. Dosyanın zaman aşımına uğramasına ise 4 yıl kaldı.

Ali Serkan Eroğlu, 24 Aralık 1997 tarihinde okulun tuvaletinde asılı olarak bulundu. “İntihar” denildi ama hem otopsi raporları hem de Eroğlu’nun yaşadıkları olayın bir faili meçhul cinayet olduğunu ortaya koydu.

Gerekli inceleme yapılmadı

Olay günü Bornova Cumhuriyet Savcısı İskender Kutluer, cesedi bulan temizlik işçileri Soner Dalak ile Ali Çiçek'i tanık olarak dinledi. Olay yerinde parmak izi araştırması yaptırmadı. Savcıyla birlikte olay yerine gelen Adli Tabip Dr. Zafer Karadeniz, ölü muayene tutanağına ‘‘Cesedin başında çürüme başlamıştır. Kesici ve delici alet yarası yoktur. Serkan Eroğlu'nun ası sonucu asfiksiden öldüğü anlaşılmıştır. Ancak kesin otopsi sonucu için Adli Tıp Kurumu morguna gönderilmesi uygundur’’ yazdı. Ölümün 24 saat önce gerçekleştiği ifade edildi.

“İntihar edecek biri değildi”

Bunun üzerine Eroğlu'nun doktor ablası Aylin Eroğlu, savcıyla görüşerek, kardeşinin intihar edecek bir insan olmadığını söyledi. Savcının ‘‘Vücudunda herhangi bir darp izi yok’’ tespiti üzerine, ‘‘Bayıltıcı bir madde kullanılmış olabilir. Kloroform araştırması yapılsın’’ dedi. Aylin Eroğlu'nun isteği üzerine, Serkan’a ikinci kez otopsi yapıldı ve kapalı tüp içerisinde alınan kan örneği, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kurumdan 20 Mart 1998'de gelen rapor, Ali Serkan Eroğlu'nun bir cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimalini kuvvetlendirdi. Serkan'ın kanında, bir insanı baygın tutacak oranda 7.3 miligram kloroform ile etanol bulundu. Ali Serkan Eroğlu'nun bayıltıldıktan sonra asılmış olabileceği ihtimali kafaları karıştırdı. Rapor dava dosyasına girdi. Ancak soruşturmanın seyrini değiştirmeye yetmedi.

“Ölümümden polisler sorumlu”

Ali Serkan Eroğlu, okulun tuvaletinde asılı bulunmadan 20 gün önce İzmir Cumhuriyet Savcılığı ile İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi'ne şikâyette bulundu. Serkan Eroğlu, şikâyet dilekçesinde, 27 Kasım günü Karşıyaka'da sivil polisler tarafından kaçırıldığını söyleyerek yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘‘Saat 16.00 sıralarında sivil giyimli Terörle Mücadele polisleri tarafından zorla arabaya bindirildim. Terörle Mücadele Şubesi'nde 8 saat gözaltında tutuldum. Dayak yedim, psikolojik baskı altında kaldım, ajanlık teklifiyle karşılaştım. Öğrenci eylemlerine katılmamamı, katılırsam yine gözaltına alacaklarını söylediler. Başıma bir şey gelirse, sorumlusu Terörle Mücadele'de görevli polislerdir.’’

Şikayetle yetinmeyen Ali Serkan Eroğlu, 8 Aralıkta İzmir Tabip Odası'ndan sağlık raporu aldı.

“Zaman aşımına 4 yıl kaldı”

Abla Dr. Aylin Eroğlu, kardeşinin çok sosyal ve hayata bağlı bir insan olduğunu belirterek, “İntihar edecek bir insan değildi. Yaşama sıkı sıkıya bağlıydı. Serkan'ın ölümüyle ilgili yeterli bir araştırma yapılmadı. Olaya intihar gözüyle bakıldı. Oysa ki Serkan'ın yaptığı başvurular vardı. Bunlar gözetilmedi, kardeşimin ölümü aydınlanmadı. Dosyanın zaman aşımına 4 yıl kaldı. Belki bir tanık ortaya çıkar diyoruz ya da vicdanı sızlayan birisi konuşur diye bekliyoruz” diye konuştu.

“Oğlum faili meçhul kaldı”

Emekli sınıf öğretmeni anne Güniz Eroğlu ise aradan 16 yıl geçmesine rağmen acılarının taze olduğunu belirterek şunları söyledi: “Olanları hala kabullenemiyorum. Hiçbir zaman gerçeği bilemeyeceğiz, en acısı da bu. Oğlum faili meçhul kaldı. Tek oğlumdu. Çok üzgünüm, çok...”

 
Toplam blog
: 4
: 1343
Kayıt tarihi
: 04.01.13
 
 

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdim. İzmir'de yaşıyor ve İ..