Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

16 Yılda AKP Hükümeti 320 Milyar Dolar Borç Almış, Bu parayla Yönetildiysek Vergilerimiz Nerede?

16 Yılda AKP Hükümeti 320 Milyar Dolar Borç Almış, Bu parayla Yönetildiysek Vergilerimiz Nerede?
 

Yani 16 yılda bu kadar para da zor harcanır zaten… Halktan toplanan vergilerle ülkeyi yönettiler bu para da yatırıma gitti desek 16 yılda 320 milyar dolar (bugünkü parayla neredeyse 1,5 trilyon) yatırım ülkeyi uçururdu.

Yani ülkeye bakıyorum 320 milyar dolar yatırım yapılmış gibi görünmüyor. Zaten yatırımı özel sektör yapıyor özel sektörün yaptıkları da ortada.

İnsanın ondan bundan borç alarak ülkeyi ben de yönetirim diyesi geliyor.

16 yılda 320 milyar dolar borç alınması bizim gibi çok da varlıklı olmayan bir ülke için lüks. Yani bu paralarla neler yapıldıysa keşke almasaydık da yapılmasaydı.

Batının oyunu bu, Osmanlıdan beri anlayamadınız mı; kolay para veriyor seni bağlıyor.

Ülkem için olumsuz konuşmak kara tablolar çizmek istemiyorum. AKP de ihtimal ki iyi niyetliydi ülkeye çağ atlatmak istedi. Ama maalesef biz durduk yerde bacağını kırıp devletten protez parası isteyen bir milletiz. Yani borç aldığın o para sen istemesen de çarçur olur.

Vardır karşılığı, belki hiçbir şeyimiz yoktu, koca ülke üç beş fabrikayla olmuyor. Niyeti sorgulamıyoruz, ülkesini seven insanlar belli, bir şeyler yapmak istediler. Sorun bizim böyle bir yükün altına girecek gücümüzün olmayışı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..