Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '08

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

17 Ağustos'a beş kala

17 Ağustos'a beş kala
 

17 Ağustos depremi


17 ağustos’a bugün itibariyle 5 gün kaldı. Haydi bakalım davranın duvar saatini, dolapları çivileyin, çocuklarınıza deprem tatbikatı yaptırın, deprem çantanızı hazır edin. Hatta bahçenize ya da bir ağaç altına çadırınızı kurun çeşmeli bidon, akü ve yatak yorganınızı hazırlayın.

Evet , Millet olarak maalesef duyarsız bir toplum olduk vesselam.. birkaç güne kadar yine meşhur deprem profesörleri ekranlarda olacak ve senaryolar yazılmaya başlanacak bizde korku ve endişe içinde gözümüzü faltaşı gibi açmış onları izliyor olacağız. 17 Ağustos adeta bir dönüm noktası anma günü gibi geçip gidecek ve ertesi gün hiçbir şey yokmuş gibi hayat devam edecek.

Pilot bölge ilan edilen Zeytinburnu biliyoruz ki bu kapsam da bir yenilemeye girişti hem de ne yenileme sormayın! zannedersiniz ki riskli binalar hemen boşaltılıp vatandaş yeni yapılan binalara yerleştirilecek! Oysa yapılan binalar hiçte öyle değil Zeytinburnu Yeşilköy kuşağında yapılan binalar ın fiyatları dudak uçuklatmakta 300-500 bin dolardan başlayan fiyatlarla zengin vatandaşların depremden korunmaları garanti alınmaya çalışılırken .Zeytinburnu’nun riskli bölgelerinde halk 17 ağustos depreminin vurduğu tokatla hala kendine gelebilmiş değil. Ne mutlu ki bu çatlak ve yıkılmaya aday binalar da yaşayanlar henüz sağ.!!

Evet acı hatıralar tekrar hatırlanacak, ateşin düştüğü yerde tesadüfen hayatta kalanlarla röportajlar yapılacak kalan sağlar bizimdir yaklaşımıyla yine önümüz de dev gibi duran risk kabusu kafalarımızı bulandıracak. Televizyonları izlerken belki çoğumuz hemen zap yapıp kanal değiştireceğiz. Çal bakalım oyun havası ve şimdi reklamlar diyerek dikkatimizi dağıtacağız.

Oysa bize şaka gibi gelen tedbirleri almakta ne kadar aciz olduğumuzu anladığımızda belki iş işten geçmiş olacak. Güne birlik korkular, sadece haber kuşaklarında sıkışıp kalacak.

Varlıkların yokluklara dönüştüğü adeta karınca yuvalarının dağılması gibi , insanların çaresiz kaldığı felaketler bir daha yaşanmasın ve bizler gereken tedbirlerimizi sadece o gün için değil her zaman alalım.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..