Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

17 Ağustos

17 Ağustos
 

Yaşam ve Ölüm hepsi bir arada ya umutlar...


Bugün yaşamı avuçlarında tutmaya çalışan insanlar vardı, sevgilerini, coşkularını, umutlarını toprağa gömmek zorunda kalan insanlar. Bugün tüm duaları içten duymak isteyen ruhlar var artık. Allah mekanlarını cennet eylesin, kalanlarınada bir gün onları tekrar görebilmenin umudunu yeşertsin
Bugün 17 Ağustos! 

Bir gün sonrasında yazdığım bu tümceler, neden zamanında yazılmadı diye bir soru bırakabilir kafanızda... Çünkü dünü çabuk unutan bugünü ise nasıl olsa yarın yeni bir gün başlıyor diye önemsemeyen ruhsuz insanlarımız var. Bir şeyi zamanında söylemek vardır birde hatırlanmasını istediğiniz, önemini vurgulamak istediğini ifadeleri her an kullanıp onu benimstmek vardır. Biz dünü unutmayan nesiller olabilseydik, bugün ne Kandile giden şavaş uçakları olurdu, ne en ufak sarsıntıda duvarında çatlaklar olan evler ne de aç ve susuzluktan kıvrılan bir Somali olurdu. İleri görüşlülük sadece yarını görebilmek değildir, ileri görüşlülük geçmişi feyz alıp bir kez daha olaylara mehel vermeden tdbiri almak ve ona göre gerekeni yapmaktır. 2 gün önce 11 yıl öncesinin acısını hiç unutmadığımız, nice yaşamların ve umutların söndüğü bir devrimi andık, bundan 1 ay öncesinde sadece yıl bazında kalmayan, ana yüreğinin her haberle dağılmasına neden olan, nice ocakların sönmesine vesile olan akıl almaz, iflah olmaz bir sömürgeciliğin, kendilerince yaşam hakkı dedikleri vesvete ile nice yaşamları yok eden bir insan ırkının en inanılmaz acımasızlığını yaşıyoruz. Peki ne yapıyoruz Kandili vuruyoruz! Kaçıncı vuruşumuz, kaçıncı başlangıcımız kaçıncı barışımız olacak daha...Biz millet olarak geçmişte tedbiri bilen ve olacakları öngören bir devrin evlatları olarak, gelecek için daha çok şeyleri öngörüp yapmak yerine, gözlerimizi ve kulaklarımızı kapatıp bunu nasıl olsa hallederler düşüncesiyle yerinde sayan bir topluluğa dönüşüyoruz. Nerden mi biliyorum! çünkü 2 gün önce 17 Ağustosu tekrar andık, ama sonrasında yapılan tedbirler yine yetersiz. 11 yıl öncesinide geçin ölen binlerce askerimiz şehit olurken hala daha şehit vermeye devam ediyoruz. Biz öngörüleri körelmiş bir millet olmaya başladık. Geleceği göremeyen bir millet, geçmişi yad edemeyen, yarını düşünemeyen bir neslin devrimcisi olur. O zaman yaşlılarımız gibi bize sadece dua etmek kalır. 

Bugün yaşamı avuçlarında tutmaya çalışan insanlar vardı, sevgilerini, coşkularını, umutlarını toprağa gömmek zorunda kalan insanlar. Bugün tüm duaları içten duymak isteyen ruhlar var artık. Ben inanıyorumki bugün haksızlığı gören, yanlışın üstüne giden ve bir kez olsun bende buurdayım diyen yeni bir nesil gelecek. Sadece geçmiş için değil, gelecek için de dua edelim. 

Bugün 17 Ağustos! 

 
Toplam blog
: 75
: 735
Kayıt tarihi
: 09.06.10
 
 

Dünü yaşamış yarını ise umutla yaşamaya devam etmek isteyen bir gönül dostuyum. Her söznüzle, her..