Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '19

 
Kategori
Astroloji
 

17 Haziran 2019 Yay Dolunayı!

17 Haziran 2019 Yay Dolunayı ve Burcunuz:
Sözlere ve çekişmelere dikkat! İlişkilerde karşıtlardan öğrenme zamanı!

17 Haziran 2019 Saat 11:30’da Güneş İkizler – Ay Yay arası aksta 25 derecede bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay haritasında Başak burcunun 7. derecesi yükselecek. ( =İstanbul, Ankara için 9 derece). Ay tarafında Yay burcunda 18 derecede geri giden Jüpiter varken Güneş tarafında Venüs ikizlerin 10. derecesinde ilerliyor olacak.  Uzak tolerans ile kavuşum konumundalar. Fakat gökyüzünde Mars Yengeç ve Satürn Oğlak’ın sert konumları görülüyor. 
 
Yengeç – Oğlak ve İkizler Yay aksları aktif
Yengeç hayatın yaşamda kalma, beslenme, aidiyet, aile, ev-yuva, empati kurma, duygular, sezgiler kısmını, genç kanlılığı ve mars ile bu konudaki mücadeleyi ve tavrı ifade ederken oğlak v Satürn burada daha çok yapıyı, inşaatı, disiplini, olgunluğu, yaşlılığı, otoriteyi, uzmanlığı, ustalığı, liyakati ifade etmekte. 
Burada bu zıtlaşabilen Mars, Merkür Yengeç – Satürn , Plüton Oğlak aksından en çok  öncü burçlarda yani koç, yengeç, terazi, oğlak’ta burçların 16.-22. derecesi / günleri arası doğanlar ve bu derecelerde gezegen ve asc, mc yerleşimleri olanlar etkilenecek.
 
Seçimlere doğru giderken Türkiye’nin değerlendirdiği konu da bu. Bu konudan değindiğim bir video da çektim size onu da sitemden ve youtube kanalımdan izlemenizi öneririm. Bu videoda Yengeç-Oğlak aksına, Bu aksta olacak Güneş ve Ay Tutulmalarına, 23 Haziran günü astrolojik görünümlerine, Türkiye haritası genel değerlendirmelerine, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu Haritalarına değindim. Video çalışmalarım için youtube kanalıma abone olup destekleyebilirsiniz.(*)
 
İkizler ve yay aksı ise daha çok iletişim, medya, adalet, hukuk konularını içine alıyor. Bu zamanlamada yine akademik konular, eğitim-öğretim, ticaret, uluslar arası konular, inançlar, doktrinler, kısa ve uzun yolculuklar, çevre ilişkileri ile ilgili konular ön plana çıkabilir. Hareketlenme ve gezginlik gelecektir. Burada tabi yine sözlere de dikkat etmek gerekiyor. Bağlantıları , çevreyi, iletişimi, artırmak, pazarlama çalışmaları, ya da çalışmıyorsanız tatil yapıyorsanız iyi bir gezme ve keşfetme zamanı olabilir. 
 
Bu Dolunay etkileşiminden ise değişken burçlarda yani ikizler, başak, yay, balık’ta burçların 25. Derecesi/günleri arası doğumlular ve bu derecelerde gezegen ve asc, mc yerleşimleri olanlar etkilenecek. 
 
İlişkiler ve Kısmetler
Merkür’ün Yengeç burcunda ilerlediği bir süreçteyiz. Venüs de İkizler burcunda. Dolayısıyla Venüs’ün dispozitörü (yöneticisi) konumunda da bu Merkür Yengeç var ve ona etki eden bir zamanı gösteriyor. Daha çok duygusal konular, yakınlık konuları önem kazanıyor iletişimde. Sosyal bakımdan ise Venüs ile daha havai de olunabilen bir zaman aynı zamanda. Yani daha çok keşif daha çok akışkanlık ve sosyal temaslar söz konusu bir taraftan ama eğer buna dönmezse bir süre bu Merkür Yengeç ile bu daha kapalı bir ifadede gidebilir. 
 
Malum Mars ‘da Yengeç burcunda olduğu için o da biraz içe dönük olunabilen bir zaman olduğunu gösteriyor. Eğer dinlenmeye ihtiyacınız varsa ki mars dürtüleri, arzuları, çaba sarf etmeyi, mücadeleyi ifade eder  ve burada biraz kendinizi dinlediğiniz de bir dönem içerisinde hissedebilirsiniz kendinizi. Tabi karşısındaki Satürn her ne olursa olsun baskıyı, çalışmayı sürdürten koşulları da getirebilir bazıları için. Örneğin tatil zamanındayız ama bir taraftan da seçim konuları var ve bununla ilgili beklentilerin bir şeyleri etkilemesi durdurması söz konusu. Zaten İstanbulluları ise bu bakımdan direkt etkilemekte. Bunun gibi hem somut hem de soyut psikolojik anlamda bir takım engeller dinlenmeye, içe dönmeye ihtiyacınız varken sizi zorlayabilir. 
 
Bir görünüm de şu ki tam bu dolunay zamanlamasında Merkür ve Mars Yengeç burcunda kavuşum halindeler yani düşünmeden taşınmadan, ilişkilerde hislerle hareket ederek çıkışlar yaparsanız bu ilişkilere zarar verecek ve sizi zorlu karmaya da sokabilecektir. Çünkü Mars ve Merkür Yengeç’in karşısında Satürn ve Plüton konumları var. Duygu ve his yoğunlu fazlaysa bunlara dikkat diyorum. Ayrıca Venüs’ün ikizler burcunda ilerlediği şu zaman diliminde Balık Neptün ile de kare açı yaparken yanlış söz iletimleri, perde arkası dedikodular, laf çarpıtmaları, ilişkilerde çift kısmetler kafa karışıklıkları, yön belirsizlikleri, yüzeysel ve dikkatsiz hareketler olabilir bunlara dikkat diyorum. 
 
Özellikle 23 Haziran günü de netleşen bir T-Kare var. Venüs İkizler, Jüpiter Yay ve Neptün Balık arasında bir T-Kare olacak. Burada sözleşmeler, yazılı, sözlü her türlü iş, verilen sözler gibi konularda dalgınlıklara dikkat edin. Ayrıca kayıp ve çalıntı olayları da artabilir, dolandırıcılık olayları da artabilir buna dikkat edin.  
 
Bunlarla birlikte gevşemeye gezmeye, sosyalliğe, kafanızı rahatlatmaya ihtiyaç duyacağınız bir zaman dilimi de olabilir bu iyicil dediğimiz yumuşak karakterli gezegenler arasındaki T-Kare açı kalıbı zamanlaması ile. Sert açılara rağmen diğer taraftan da böyle bir meyliniz iyice oluşabilir ister istemez. Malum uzun süredir yorucu açı varken şimdi bu Venüs, Neptün, Jüpiter’in oluşturduğu açı ile daha rahat ve gevşekleştiren de koşullar olabilir. Tabi bu açılanmalar  aynı zamanda yaratıcı çalışmalarınız varsa bu dönem içinde onlar açısından da olumlu verimli bir dönemi gösteriyor. Çok yaratıcı olabilirsiniz fakat bu sefer de fazla geniş ve sınırsız olup dağılmamaya dikkat etmek gerekiyor. Eğer daha öncesinde kendinizi sıktığınız bir dönemler geçirdiyseniz şimdi bu dönem oluşacak gevşemelerle konuya farklı ve daha rahat bakmak durumunuz da olabilir. Bu açı zamanlamasının en önemli faydası da bu olacaktır. 
 
Merkür 27 Haziran’a kadar Yengeç burcunda, Mars 1 Temmuz’a kadar Yengeç burcunda ve Venüs de 3 Temmuz’a kadar İkizler burcunda kalacak. 
 
Türkiye Astroloji Haritası 
İkizler Türkiye astroloji haritasının 12. evine, Yay ise 6. Evine geliyor. 6. ev her türlü çalışanı ifade ettiği gibi asker ve polisi de ifade ediyor. Özellikle yurt dışı askeri operasyonlar bakımından yay ve 6. Ev olarak burada faaliyetlerin olması Jüpiter’in de Yay burcundaki konumu ile bunun ön planda olduğunu gösteriyor. Burada yurtdışından sığınan mültecilerle ilgili konular da var. Netün Balık burcundan kare/sert/gergin açı yapmakta. Neptün balık konumu da Türkiye haritasında yine 9. Evde bulunuyor. Burada hem yay hem 9. Ev ile inançları, yabancıları, hem Neptün balık ve Türkiye haritasi natalinde güney düğüm ve Uranüs balık konumu ile özellikle etkili olan fedakarlık teması söz konusu. Tabi burada aşırı bir etkileşim ya da güney düğüm tarafında gölge çalışan bir durum mülteciler ile ilgili sıkıntıları da gösteriyor. Yani burada yardım edilmek istenirken aynı zamanda kurban durumuna mağdur duruma düşülen konular da var. Bu konularda da düzenlemeler gerekiyor. Görüldüğü gibi iyimser gibi görünen Jüpiter Yay ve Neptün balık arası açı aslında olumsuz da tarafları olabilecek bir etki ve bunları da gözeterek hareket etmek gerekiyor.  
 
Ayrıca İkizler – Yay aksının eğitim alanlarını ifade etmesi ve bu bakımdan özellikle Jüpiter’in yay’da olduğu bu süreçte bir takım eğitim sistemi ilgili kararların alınması beklenen bir şeydi. Örneğin geçtiğimiz gün bayram sonrası bu pedagojik formasyon eğitiminin kaldırılacağı açıklandı. Burada eğitim içeriğinde felsefe ya da din içeriği açısından olan değişiklikler de söz konusudur ki bunlarla ilgili gelişmeler de oldu bunları da gördük. Yine bu ve buna benzer eğitim alanındaki değişikliklere, buradaki emekçilerle ilgili beklenen konularda gelişmelere de tanık olacağız.. Jüpiter 10 Nisan 2019’da retro hareketine başlamıştı ve 11 Ağustos 2019’da da direkt hareketine dönecek. 

Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com ‘a  mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.
 
ISAR CAP Danışman Astrolog
 
           Burak Üstün
 
Yay burcundaki Dolunay burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur ve açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz):
 
Koç: Ay konumu: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Boğa: Ay konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

İkizler: Ay konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Yengeç: Ay konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
Aslan: Ay konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Başak: Ay konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Terazi: Ay konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.

Akrep: Ay konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Yay: Ay konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler,
mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Oğlak: Ay konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Kova: Ay konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Balık: Ay konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Ay karşısındaki Güneş konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..