Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '18

 
Kategori
Astroloji
 

17 Ocak 2018 Oğlak’ta Yeniay ve Burcunuza Etkileri: Yeniyi İnşa Etmek

17 Ocak 2018 Oğlak’ta Yeniay ve Burcunuza Etkileri: Yeniyi İnşa Etmek
 

17 Ocak 2018, Saat sabah 5:17’de Oğlak burcunun 26 derecesinde bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay haritasında Yay burcunun 10. derecesi yükseliyor. (=İstanbul, Ankara için 14. Derece yükseliyor). Astrolojik döngüler, döngüler içindeki döngüler şeklindedir ve bu Yeniay ile birlikte astrolojik haritanızın oğlak burcu ile ilgili alanında yeni bir oluşumun tohumu atılıyor.  

Yeniay haritasında Oğlak burcunda güçlü bir stelyum (Gezegenlerin bir burçta toplanması) görülüyor ve bu önemli bir zamanlama işareti. Bu stelyum ağır döngülülerden hızlı döngülülere doğru sıralarsak Plüton, Satürn, Venüs, Merkür, Güneş ve Ay’ı kapsıyor. Satürn’ün de Oğlak burcundaki konumu ve başlangıç derecelerinde yani öncü derecelerde olması ile 29 yıllık Satürn periyodu açısından hayatlarımızda önemli bir yeniden inşa etme, yapılandırma çalışması döneminin de içine girdiğimizi söyleyebilirim. Bu süreçte eski olan ve işe yaramayan yerine artık yeni olanı inşa etmek ve yeni bir bakış açısı ile bakarak harekete geçmek gerekebilir.

Satürn Oğlak burcundaki yönetici konumu ile yaşama bakış açısındaki gerçekçiliğin tonunu daha fazla artırıyor. Jüpiter ile birlikte Akrep burcunda olan Mars’ın Yeniay derecesine yaklaşan bir sextile açısı konumunda olması da enerjinizi toplamanız ve harekete geçmeniz açısından olumlu bir zamanlamayı gösteriyor.

Oğlak burcu, vücutta dişleri, kemikleri, dizleri ifade eder. Bu zaman dilimi içinde sağlık olarak dişleriniz ve kemikleriniz ile ilgili konularla ilgilenebilirsiniz. Tabi bu astroloji semboliği dünyası öyle bir dünyadır ki anlamlar içinde anlamlar vardır ve farklı şeyler farklı şeylere de bir şekilde bağlıdır. Aslında aynı sembolik içindedirler. Mesela vücutta kemikler, iskelet sistemini ifade ederken aynı zamanda bir ülke için de o ülkeyi bir arada tutan yapıyı yani buna karşılık gelen kurumları ifade edecektir. Bir bina için o binanın betonu içinden geçen demirleri olacaktır. Binayı taşıyacaktır. Felsefi açıdan da düşünsel dünyamızdaki yapıtaşları olacaktır. Dayanağımız olan düşüncelerdir. İşte eğer burada bir eskime, işe yaramazlık ve bunun sonucunda yenilik ihtiyacı varsa bunu gerçekleştirmemiz gerekecektir. İşte bu Oğlak burcundaki gezegen topluluğu da olgunlaşmak, sorumluluğu ele almak, daha iyisini daha sağlamını inşa etmek gibi anlamları da içinde barındırarak gelmektedir.

Satürn’ün bir öncü burç olan Oğlak burcuna geçmesi, yaklaşık 28 yıllık Satürn döngüsü içindeki dörtte birlik bir periyoda denk gelmekte ve son 7 yıldır yaptıklarınızla ilgili de bir yüzleşme getirmekte. Bu noktada tekrar organizasyon ve planlama yapabilir ve yeni bir yaşam düzeni kurulumuna gidebilirsiniz. Satürn’ün buradaki ifadesi sağlamlaştırma ya da yeniden inşa etme olacaktır.

Bütün bu yapılanmalar hem bireysel hem de toplumsal açıdan söz konusudur. Döngüler gelişimi ve farkındalığı ifade ederler. Satürn zaman kavramını ifade eder ve zaman da ileriye doğru akar.  Burada zamanın ruhunun bize söylediğine, verdiği uyarılara kulak vermez ve  daha iyi, daha sağlıklı, daha gelişmiş bir modele uyumlanamazsak yani yeterli doğru bir düzenleme olmazsa bu tabi ki de sıkıntılar olarak dönebilecektir.   

Tekrar Yeniay'a gelirsek, Oğlak’taki toplanma ve özellikle buradaki Satürn konumu, maddiyat, iş, sorumluluk, hayatın yükleri, kısıtlanmalar, sıkıntılar gibi konuları da içeriyor. Genel olarak herkes için zorluk olsa da bazıları için bu süreç daha zor geçebilir. Sıkıntı zamanları gelip geçici olabilecektir fakat eğer burada zamana paralel olarak siz de hassasça tepkiler verirseniz zaman hem daha zor geçebilir hem de üstesinden gelmekte zorlanabilirsiniz.  Soğukkanlı ve sabırlı hareket etmek bazı sıkıntıları çözümlemek açısından bu dönem daha faydalı olacaktır.  

Bu etkileşimlerin olduğu süreçte dayanıklılık, sabır, çalışma, bir şeyleri iyi iktisat etme, sorumluluk alma, düzen kurma, bir şeyleri organize etme konuları daha çok önem kazanmakta.

Oğlak stelyumunun ekonomi  olarak daha küçülerek ya da ölçülü hareket etmeyi ifade etmesinin yanı sıra Yeniay haritasının yükseleninin Yay olması ve yöneticisi Jüpiter'in Mars ile birlikte Akrep'teki konumu,  başkalarından da destek arayışları olabileceğini göstermekte. 

Bu dönem ilşkiler açısından da değerlendirildiğinde aynı şekilde ciddi, sağlam, istikrarlı, birlikte iktisat etmeyi ve ortak kaynakların önemini vurgulayan bir ilişki durumunu işaret etmekte.  

Son kısımda Oğlak burcundaki Yeniay'ın her burcu hangi alandan etkilediğini belirttim. Görüşmek üzere. 

Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün

 Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeniay burçları hangi alanda etkileyecek? (Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz):

Koç: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Boğa: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler

İkizler: Ortak gelir-borç, başkalarından gelenler, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi

Yengeç: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar.

Aslan: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Başak: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa

Terazi: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Akrep: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Yay: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.

Oğlak: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Kova: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Balık: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..