Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '17

 
Kategori
Astroloji
 

17 Temmuz-23 Temmuz Haftası Gökyüzü

17 Temmuz-23 Temmuz Haftası Gökyüzü
 

17 Temmuz Pazartesi günü Ay'ın Koç burcunda, Uranüs ile kavuşumu ile başladığımız haftanın ilk günü; artan yenilik, özgürlük, bağımsızlık ihtiyacımızın şekillendirmiş olduğu bir haftasonundan çıkmış oluyoruz. İçinde bulunduğumuz haftanın ilk günleri itibari ile Jüpiter, Pluto arasında oluşacak kare açının etkileri aktifleşmeye başlamakta. Oğlak burcunda retro hareketini sürdüren Pluto ile Terazi burcunda retro hareketi sonrası ileri hareketine dönen Jüpiter arasında oluşan kare açı  4 Ağustos günü kesinleşecek.  Açı iki gezegenin arasındaki döngünün son kapanan kare açısı. Jüpiter ve Pluto arasındaki kapanan kare açı global sistem üzerinde etkisini inançsal, düşüncesel, soyutsal kavramlar üzerinden oluşturulan prensiplerin dönüşümsel sürecini ifade etmekte.  
 
Jüpiter, Pluto ile Oğlak burcunda 2020 yılında kavuşum yapıyor ve aralarında yeni bir döngü başlatıyor olacaklar. Oluşmakta olan kare açı, inançları, savunucusu olunan fikirleri, gerçekleştirilmek istenilen  düşünceleri, istekleri yüzeye çıkarmaya yönelik bir sürecin varlığına işaret etmekte. Kendi bildiğinden şaşmayan, aşırı inatçılık ve dogmatik fikirlere bağlılık sergileyen türde davranışlar ve tutumlara açıklık sergileyen bu süreçte, Pluto'nun açığa çıkaracağı dönüşümsel etkiyi, inanç  ve düşünce sistemlerimiz üzerine yansıtabiliyor olmak, açının dönüşümsellik getiren etkisini pozitifsel olarak kendimize yansıtabiliyor oluşumuzun sağlayıcısı olacaktır. 
 
Pazartesi günü sabah saatlerinde (08:15) Boğa burcuna geçen Ay, Salı ve Çarşamba günün sabah saatlerine kadar bu burçta kalıyor olacak. Ay'ın Boğa burcunda ilerleyişi bu süre içinde  artan huzur ve güven ihtiyacımızın göstergesi. Bulunduğumuz şartları korumak, kendimizi güvene almak güdüsünün yüksek olacağı bu iki gün maddi ve manevi güven arayışı içeren ve elindeki şartları korumaya yönelik savunmacı tepkiler içine girecek olabiliriz. 
 
Salı günü (04:51) Mars-Uranüs arasında kare açı kesinleşiyor. Açı; özgürlük için savaşmanın, bağımsızlık için mücadele vermenin, otoriteye, düzene, sisteme karşı başkaldırmanın, rekabete açık olmanın, kendi bildiği doğruları cesaret ve aykırılık ile ortaya koymanın enerjisini taşımakta. Hafta başı itibari ile aktif olan açının etkilerine karşı özellikle Salı günü ve sonrasında hafta bitimine kadar ki süreçte hareketlerimizi kontrol altında tutabiliyor olmak bizi, sabırsızlık ve acelecilik ile yanlış kararlar veriyor olmaktan, hızlı ve kontrolsüz davranışlar sonucu gelişebilecek sakarlıklar ve kazalara davetiye çıkarmaktan uzak tutacaktır. 
Yengeç Burcunun son derecelerinde ilerlemekte olan Mars, 19 Temmuz Çarşamba günü bu burcun 29. derecesinde bulunuyor olacak . Astroloji'de  -anaretic-  derece olarak adlandırılan bu derece,  ilgili gezegenin  yoğun ve zorlu etkilerini yansıttığı bir derece olarak belirtilmiştir. Mars, bu derece içindeyken ifade ettiği konularda, kriz, sorun ve gerilim yaratmaya yönelik enerjiler oluşturabilir. Mars'ın, Uranüs ile kare açısı ve Güneş ile etkileşiminide düşündüğümüzde bu derece içinde iken Mars'ın oluşturabileceği agresyona karşı oldukça dikkat çekmekte. 20 Temmuz Perşembe günü (15:25) Mars'ın Aslan burcuna geçişine kadar ki süreçte,  duygusal kontrolümüzü elimizde tutuyor olabilmek, duyguların kontrolünde hareket etmiyor olmaya çalışmak önmeli görülmekte.
 
Çarşamba günü sabah saatlerinde İkizler burcuna geçiş yapan Ay (10:36) güçlü bir iletişimsel entegre olma güdüsü taşımakta. Duyguların , akıl ve mantıksal bir alana geçiş yapmasını ifade eden Ay, İkizler burcunda Venüs ile kavuşum yapıyor. Özellikle Perşembe günü etkili olacak olan Ay, Venüs kavuşumunun Neptün ile  oluşturduğu kare açı,  ilişkilere yönelik gerçeklerden uzaklaştıran, yanılgılara, aldanmalara ve kırıklıklara açıklık sergilemekte. Kavuşum esnasında Balzamik fazına geçmiş olan Ay, ilişkiler üzerinde feda etme, bırakma, vazgeçme, sonlanma türünden enerjilere yol açabilir.
 
Perşembe günü Mars burç değiştiriyor (15:25).  Mars'ın Aslan burcuna geçişi,  cesur, enerjik, dışa dönük ve kendine güvenen tarzda bir hareket anlayışı sergilemeye yönelik tutumlar getirecektir. Bu burçta Mars güçlü bir özgüven ve bu özgüveni sergilemeye yönelik, ateşli, coşkulu, rekabetçi bir doğanın göstergesidir. İstekleri etmeye yönelik artan güven duygusu ile birlikte Mars bu burçta kararlılık içeren tutumların yaratıcısı olacaktır.
 
Cuma günü (11:10) Ay, yöneticiliğini yaptığı Yengeç burcuna geçmekte. Duygusal tepkiler, hissi reaksiyonlar içinde olmayı anlatan Yengeç burcunda Ay, duygusal güvence ihtiyacımızın arttığı, koruma ve korunma güdüleri ile hareket edeceğimiz, duygusal olarak içimize çekiliyor olabileceğimiz iki gün içinde olacağımızın işaretçisi. Ev, aile, yuvaya ait konular önem kaazanıyor olacaklar. Balzamik fazını sürdüren Ay, içimize çekilmeye yöneldiğimiz, içinde bulunduğumuz şartları kabullenişe  geçtiğimiz, yeni başlayacak bir döngünün hissi ile geleceğe yöneliyor olarak içinde bulunduğumuz şartları kabullenişe
geçtiğimiz 2 günlük bir döneme girdiğimizi göstermekte. 
 
22 Temmuz Cumartesi günü Ay (11:35) Aslan burcuna geçiş yapıyor. Aynı gün Güneş'te (18:15) Aslan burcuna geçiş yapmış olacak. Yöneticiliğini yaptığı Aslan burcunda Güneş,  merkezde ve özel olmanın ifadesini taşımakta, burada güçlü yöneticilik, liderlik arzularını ve egemenlik dürtülerini ortaya koyacaktır. 
 
23 Temmuz Pazar günü Aslan Burcunda bir Yeniay gerçekleşiyor (12:46). Güçlü bir Aslan Burcu vurgusu taşıyan Yeniay haritanın 10. evinde gerçekleşmekte. Yeniay derecesi, Mars ve Merkür ile kavuşum yapmakta. Haritada eril enerjilerin ağırlığı oldukça fazla. Bir önceki Yeniay döngüsünün (24 Haziran, Yengeç Burcunda) taşıdığı,  içe dönük, hissi, etkiye açık, duyarlı, savunmacı duyguların şekillendirdiği süreç, 23 Temmuz Pazar günü Yeniay itibari ile yerini aktif, dışadönük, kararlı, hareketli, yaratıcı, liderlik ve yöneticilik arzu ve isteklerinin yoğunluğu ile şekillenecek olan bir döngüye bırakmakta.
10. ev sınırları içinde kalan Yeniay, kendimizi ortaya koyma, hedeflere ulaşma, hedefleri gerçekleştirir olmaya dair güçlenen irade ve mücadele anlayışımızı ifade etmekte. Merkezde olma arzusu, güç ve yetki sahibi olma isteği, yükselen özgüven ile birlikte yeni kararlar almaya, yeni girişimler içinde olmaya, kendimizi, isteklerimizi açıkça ortaya koymaya yönelecek olacağımızın göstergesi.  Yeniay'ın başlangıçlar için kullanılacak olan enerjisi için kadim astrologların Ay'ın  Güneş'ten 12 derece uzaklaşmış ve gücünü kazanmış olduğu zamanı göstermelerini dikkate alarak, 24 Temmuz Pazartesi (11:17), ışığını yansıtmaya başlar olduğu anı beklemek yeni girişimler ve yeni kararları hayata geçirmek için uygun olacaktır. 
Yeniay, ülkemiz natal haritasının 2. evi üzerinde gerçekleşmekte. Ülkenin ekonomik durumunu, mali gelir ve giderlerini, halkın maddi gücünü, ülkenin kaynaklarını ifade eden 2. ev üzerinde gerçekleşecek Yeniay; bu konular üzerinden yansıyacak  yeni gelişmelere işaret etmekte. Ülkeyi  gelirler açısından güçlendirmeye yönelik adımlar atma çabaları, bu alanda alınacak yeni kararlar, yeni girişimler gelecek dönemin ana ifadesi halini alacak olabilir. Meclis içinde bu yönde gelişme gösterebilecek yeni yasa tasarılarına dair çalışmalar gündem oluşturabilir. Bu çalışmalarda  genç nüfusu öne çıkaran çıkışlar ile karşılaşacak olabiliriz. Devlet tarafından bazı özel şirket, kurum ve sektörlere  özellikle ekonomik anlamda artan destek verilme yanlısı girişimler mevcut olabilir görülmekte.  Artan güçlü olma, liderliğini ortaya koyma ihtiyacı, yöneticilik ve girişimcilik ile birlikte ekonomi alanında kendini öne çıkaracak olarak görülmekte.
 
Sevgiyle kalın....
Dilâra B.Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..