Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

17 yaşındaki bir genç kız neler yapabilir

17 yaşındaki bir genç kız neler yapabilir
 

Genç kızlarımız neler yapabilir.


Son birkaç gündür devrimci gençlere Edirne’de yapılan linç girişimi ve eylemcilerden 17 yaşındaki Alev Emir’in annesi tarafından götürülmesi ulusal medya ile birlikte MB yazarları arasında epeyce tartışma yarattı. Konunun detaylarını “Edirne olayları ve ihanet” isimli yazımda da bende detaylı olarak anlatmıştım. Yine MB yazarlarından Başak Altın da genç kızın nasıl aldatıldığını! Ve bizde ki solcuların nasıl çağdışı kaldığını ve biraz da derin devlet kelimesine atıfta bulunarak “derin solculuğun çöküşü” gibi bir yorumda bulunmuş. Bu arkadaşımıza göre reşit olmayan bir kız asla böyle bir şey yapamaz. Üstelik eylem yaptıranlar zaten zavallının tekidirler.

Arkadaşımızın ana sayfasında geçmişine şöyle bir baktım. Belli ki üniversiteye 12 Eylül 1980 sonrası gitmiş. Tipik bir 12 Eylül sendromu yaşayan bir düşünceye sahip. Ona göre her şey meşru olmalı. Yani birilerinin izin verdiği ölçüde siyasi mücadele yapılır. Hem öyle Ergenekon bağlantılı PKK taşeronu bir örgütle birlikte eylem yapmakta ne oluyor. (Anlaşılan o ki iktidarın basına sızdırdığı bir takım senaryoların etkisinde çok fazla kalmış kendisi) Hem de 17 yaşında ki bir genç kız. Vah vah.

Her ne kadar bu ülkenin kurucusu 20. yy. dünyada bağımsızlığın simgesi Mustafa Kemal Atatürk 1899 yılında Osmanlı-Yunan savaşına henüz daha 16 yaşında iken gönüllü olarak katılmak istemişse de 17 yaşında ki bir genç kız böyle bir şey yapmamalı.

Peki ülkemizde 17 yaşındaki bir genç kız neler yapabilir.

-Bilumum şarkı yarışmalarına katılabilir. TV’ye çıkıp şöhret denen bataklığa saplanıp sonrada unutulmanın sancılarını yaşayıp psikolojisini bozabilir.

- TV’lerde hepsi birbirinin aynı zengin iş adamlarının, fabrikatörlerin aşklarını konu alan dizileri seyredip hayaller kurabilir. - Gözüne kestirirse sahte bir 18 yaş kimliği uydurup barda pavyonda rahatça çalışabilir.

- Yine arada bir göstermelik olarak yapılan operasyonlarda yakalanmazsa sokaklarda rahatça çalışabilir. Yaptığı iş ne mi elbet vücudunu satması başka ne iş olacak ki. Parası olan iş adamlarına üç otuz paraya otellerde birlikte olabilir. Ne mahsuru var canım alan memnun satan memnun.

- Erkek arkadaşı ile uyuşturucu partilerine katılabilir. Ya da zengin bir burjuva zibidisine sevgili olup dinsel ayinlerde diri diri kesilmeyi bekleyebilir.

- 17 yaş genelde lise öğrencisidir. Öss kıskacında haftanın yedi günü okul, dershane arasında ÖSS sınavlarına hazırlanabilir. İçeriği bomboş gerçeklerden uzak kitapları ezberleyebilir.

- 17 yaşında başlık parası karşılığı satılabilir örneğin. Birde imam nikahı uyduruldu mu gerisini boş ver. Sıra sonra üç çocuk yapmaya geldi. Hatta şansı varsa ilerde Cumhurbaşkanı eşi bile olabilir.

- Futbol, kadın, seksten başka bir şey düşünmeyen ve Polat Alemdar kabadayılığını öğrenmiş yeni nesil delikanlılardan bir sevgili bulabilir kendine. Hiçbir mahsuru yok. Maçlara gidip rakip takım seyircisine ana avrat küfredip hakeme de i…….ne hakem diye bağırabilir.

Bu liste istenirse daha da uzatılabilir.

17 yaşında ki genç kızımız bütün bunları yapabilirde bir tek şey yapamaz. Bağımsız Türkiye isteyemez, Kahrolsun ABD diye slogan atamaz. Bu ülkenin sorunları için kafa patlatamaz. Neden biliyor musunuz o henüz reşit değildir de ondan!. Üstelik bunu yapamayacağını söyleyende ODTÜ mezunu bir arkadaşımız. Hey gidi ODTÜ hey bir zamanlar Dev-genç’liydin şimdi oldun sev-gençli. Bak senden mezun olanlar neler söylüyor. Geçmişine bak ta kaderine ağla.

Saygılarımla

Ali İhsan Uğuz

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..