Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '17

 
Kategori
Haber
 

17 Ağustos 1999 'u Hiç Unutmadık !

17 Ağustos 1999 'u Hiç Unutmadık !
 

Hatırlanmak isteyen gün işte bugün lakin biz o günü ve o günün gecesini hiç unutmadık, unutamadık !

Evet 17 Ağustos 1999 depreminden bahsediyoruz. Binlerce insanımızı kaybettiğimiz ve bir türlü hafızalarımızdan çıkaramadığımız kocaeli'den başlayıp tüm marmarayı sarsan o elim hadise.

Marmarayı yerle bir eden deprem sadece 45 saniye sürmesine rağmen bilanço çok ağır oldu. 17 bin 840 vatandaşımızı o gece kaybettik ve bir okadarda yaralımız vardı diyemeyeceğim 43 binden fazla büyüklü küçüklü yaralımız vardı o gece, saatlerin 03,02 yi göstermesi ile başlayan deprem richter ölçeğine göre 7.4 şiddetindeydi. 

Peki diğer birçok ülkede'de bu kadar büyük depremler olmakta mesela japonya, neden bizim kaybımız bu kadar çok oldu ? akılda bir sürü cevapsız soru. Lakin bildiğim birşey var bunun faturası gerçekten çok ağır oldu.

Yapılan binaların çürük olması mı neden takdiri ilahi mi bilinmez ama, o zamanın müteahhitlerine 2100 dava açılmış. Bu davalar sonuçlanır mı bilmem ama, sonuçlansada birşey ifade etmez artık giden gitti kalan sahalar bizimdir anlayışı ile müteahhitler malzemelerden çalmaya devam ediyorlar, ve anlıyoyuz ki bu davalar neticesinde depremde bu kadar can kaybının en büyük nedenlerinden bir taneside standartlardan uzak olan binalar ve malzemelerden çalan müteahhitler oldu sanırım.

Keşke daha önceden önlem alınsaydı ve denetimler daha iyi yapılsaydı'da bu kadar canımız yanmasaydı. Bu kadar kişi sevdiklerinden mahrum kalmasaydı. Peki bu yaşananlardan ders aldıkmı derseniz, hayır hala ders almadık ve hala müteahhitler malzemeden çalmaya devam ediyorlar ve denetleyen hala yok.

Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı dilerim.

 
Toplam blog
: 9
: 525
Kayıt tarihi
: 17.01.15
 
 

Samet Tosun ile Kültür Sanat Hakkında ..