Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

17 Temmuz 2014 - Bist 100 Teknik Analizi

17 Temmuz 2014 - Bist 100 Teknik Analizi
 

BIST100


Dün güne pozitif başlangıç ile 81.300 üzerinden başlayan BIST, ilk seansı 81.500 direncinin hemen üzerinde 81.711 seviyelerinde tamamladı. İkinci seansa alıcılı başlayan endeks açılışın ardından gelen kademeli alımlar ile 82 bin direncini zorladı ve kapanışı 82.271 seviyesinden gerçekleştirdi.

TEKNİK GÖRÜNÜM
Bir önceki analizimizde hatırlanacağı üzere endeksin hemen tüm göstergelerinin yükselişe işaret ettiğini ve 80 bin direncinin üzerinde 82 bin seviyelerinin hedeflenebileceğini belirtmiştim. Analiz sonrası zaman zaman yaşanan düzeltmelere karşın yukarı yönlü seyrini koruyan endeks, dün kapanışını hem gün içi en yüksek değere oldukça yakın tamamladı hem de son bir yılın zirvesinde tamamladı. Kapanışın 82 bin direncinin üzerinde gerçekleşmesi bu manada önemli ancak endeksin dünkü seyrinde işlem hacminde yaşanan azalışa ek olarak endeksin Bollinger Band’ının üst sınırına ulaşması yeni açılacak pozisyonlar için riskli bir görünüme işaret etmektedir.

TEKNİK GÖSTERGELER
Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimiz de orta vadeli yükseliş trendi içerisindeki seyrini sürdüren endeksin, kısa vadeli teknik göstergelerin bazılarının konumu da yukarıdaki riskli görünüm görüşümü onaylar niteliktedir. Şöyle ki; Kısa vadeli teknik göstergelerden aşırı alım bölgesine giren stokastik bölgede yükseliş eğimini oldukça azaltmış, CCI ise aşırı alım bölgesinde yönünü aşağı çevirmiş durumdadır. Aynı şekilde William’s R da kısa vadeli zirve seviyelerini test etmekte ve endekste yaşanacak olası bir düzeltme sinyali vermektedir. Ancak trendin devamı bakımından takip ettiğimiz Momentum’un referans seviyesi üzerindeki seyri olası kar satışlarında endeksin güçlü bir duruş sergilemesine yardımcı olabilir.

Toparlayacak olursak;
Son iki haftalık seyri incelediğimizde genel olarak gün içi sıkışık ve dar bir bantta hareket eden endeksin bu seyrini devam ettirmesi ve hareketin işlem hacmi ile desteklenmesi durumunda, biraz daha geniş bir vadede endeksin 31.05.2013 tarihinde 84.867 seviyesinde ki boşluğunu tamamlamak isteyeceği söylenebilir. Ancak yukarıda belirtiğim üzere endeksin kısa vadeli teknik göstergelerin bazılarının yorgunluk sinyali verdiği gözönüne alındığında zaman zaman yaşanacak düzeltmelerin olağan karşılanacaktır. Bu manada endeksin geldiği seviye itibari ile taşınan riskli pozisyonların azaltılması/kapatılması, yeni açılacak pozisyonlarda ise bilanço beklentili hisselerde portföylerin max. %50 si oranında pozisyon açılması uygun olabilir

Destekler : 82,000 – 81,100
Dirençler : 82,500 – 82,800

Bol şans
EY

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..