Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

17.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivalinde yaşananlar

17.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivalinde yaşananlar
 

17. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivalin’de Yaşananlar

Oyuncu Hakan Bilgin'in sunuculuğunu yaptığı ödül töreni, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan ödül töreninde 14 kategoride Altın Kedi ödülleri sahiplerini buldu.

Gecede Ulusal film dalında birincilik ödülünü mülteci sorununa insani duygular üzerinden farklı bir bakış açısı ile değinen “ Çevirmen “ filmiyle Emre Kayış aldı. İkincilik ödülü ise başarılı oyuncu Ahmet Kaynak’ın başrolünde  oynadığı “Yeryüzündesin ve Bunun Tedavisi Yok “  ve “Siyah Çember adlı  filmler arasında paylaşıldı. Gelecek vaad eden ve gecede ödül alan  genç oyuncular son olarak Rüzgarın kalbi dizisi sebebiyle Ege ile Marmara denizi  arasında mekik dokuyan tecrübeli oyuncu Cezmi Baskın’ın elinden ödüllerini aldılar.

Festivalde birçok workshop düzenlendi.İzmir Sanat Merkezinde oyuncu adaylarına ve genç yönetmen adaylarına Menajer Tümay Özokur, Doç.Dr M.Melih Korukçu ve yönetmen Ali Adnan Özgür tecrübelerini aktardı.Oyuncu adaylarının çoğunlukla İzmir kökenli olması sebebiyle workshoplara katılımın yoğundu.

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..