Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '17

 
Kategori
Astroloji
 

18 – 24 Aralık Haftası Gökyüzü

18 – 24 Aralık Haftası Gökyüzü
 

18 Aralık Pazartesi günü Yay burcunda Yeniay ile başlayan hafta, Yay burcunun ateşli, heyecanlı, yenilik arayışında olan mizacı ile şekillenen yeni başlangıçlar, yeni oluşumlar içine girme hevesini ve isteğini öne çıkaran gösterge. Ülkemiz açıısndan da dikkate değer etkiler taşıyan Yeniay güvenlik konularına vurgu yapmakta. Satürn burç değiştiriyor ve uzun soluklu yolculuğunu sürdürmek üzere Oğlak burcuna geçiyor. Oğlak burcu geçşinde ilk kavuşumunu Güneş ile yapan Satürn oldukça ciddi, gerçekçi, zorlayıcı, mesuliyetleri arttırıcı bir dönem içerisine doğru gitmekte olduğumuzu göstermekte. Son bulan Merkür retrosu özellikle hafta sonu için yeni kararlar almanın daha doğru bir zamanlama taşıyabileceğinin işaretçisi, Venüs’ün etkin açılarını olumlu şekilde değerlendirebilir, ilişkilerimize yönelik pozitif  gelişmeler sağlayabiliriz.

18 Aralık Pazartesi Yeniay Yay Burcunda

18 Aralık Pazartesi günü Yay burcunda bir Yeniay meydana geliyor (09:30). Gökyüzünde Güneş ve Ay ile birlikte Merkür, Venüs ve Satürn gezegenleri de Yay burcunda hareket etmekte. Yay burcunun ateşli, heyecanlı, yenilik arayışında olan mizacı, yeni başlangıçlar, yeni oluşumlar içine girme hevesini en fazla öne çıkaran gösterge. Tüm bu gezegenlerin son dispozitörünün Mars olması, Akrep burcu ilerleyişinde olan bu gezegenin güçlü doğasını ortaya çıkarır olacak. Yeniay’ın yenilikçi, girişimci, başlangıçlar içinde olmaya yönlendiren istekler ve istekleri ortaya koyma gücünü kuvvetli bir şekilde hissettiriyor olacak.

Ülkemiz açısından baktığımızda natal Türkiye haritasının 6. Evi üzerinde gerçekleşecek olan Yeniay, ordu, askeri güçler, silahlı kuvvetlere yönelik vurgu getirmekte. Güvenlik güçlerini öne çıkaran bu konum, Yeniay haritasında 29 derece Yay burcunda bulunan Satürn ile natal haritada 20 derece İkizler burcunda bulunan Ay arasında oluşan karşıt açı ile kutupsallık ilkesini barındırmakta. Toplumsal olarak zorlu şartlar altında olabilmek etkisi taşıyan açı, halkın üzerinde oluşabilecek stres yaratıcı, zorlayıcı durumlara açıklık sergilemekte. Türkiye natal haritasının son zamanlara aldığı zorlu etkiler ile birlikte yine Yeniay haritasında en etkili gezegen olan Mars’ın natal Güneş üzerinde duruyor oluşu, habercilik, basın yayın, her türlü iletişimsel ağ üzerinde yaşanabilecek aktiflik ve sert, gergin etkiler taşıyan gelişmelere işaret edebilir. Bununla birlikte ülke yönetimi konumunda olan kişilerin alacağı yeni kararlar ve yeni girişimler açısından da aktif bir süreç içinde olduğumuzu söyleyebiliriz.

Satürn Oğlak Burcunda

20 Aralık Çarşamba günü (07:48) Satürn Oğlak burcu yolculuğuna başlıyor. Satürn bu burçta olan yolculuğunu 22 Mart 2020 günü Kova burcuna geçene değin sürdürmekte olacak. Uzun bir dönemi içine alan Satürn burç değişimleri o burcun temsil ettiği konular ve harita üzerinde gerek yerleştiği gerek yönettiği evler konularında ön plana çıkan etkiler açığa çıkarıyor olurlar. Yay burcu yolculuğu süresince geçtiğimiz yaklaşık 2.5 yıllık süre içinde inançlar, yüksek eğitim kurumları, hukuksal, yargısal konular, yabancılar, uluslararası ilişkiler, yayın organları, turizm konuları başta olmak üzere bu alan kurum ve kişileri üzerinde etkili olan şekilde sorumluluk arttıran, yeniden şekillendiren, sorgu getiren, sınırlandıran oluşumlar yaratan Satürn, şimdi kendi doğasına benzeyen gerçekçi Oğlak burcuna geçişi ile birlikte Oğlak burcunun temsil ettiği konular, alanlar ve kişiler üzerine Satürn’ün sağlamcılık, kontrol ve denetim özelliklerini taşıyor olacak. Oğlak burcu; devlet kurumları, devlet sistemleri, devlet görevlileri, yöneticiler, idareciler, iş dünyası, büyük ve köklü şirketler, inşaatlar, inşaat şirketleri, ekonomi dünyası, iktisadi konuları temsil eden bir burç olarak gelecek günlerin bu konular üzerinde gerçekçi, sert, zorlayıcı etki almakta olan konuları olduğunu söyleyebiliriz.

Venüs, Kiron kare

20 Aralık Çarşamba günü Venüs ve Kiron arasında oluşan kare açı, karşılıklı kurulan bağlar, ortaklıklar, ilişkiler, işbirlikleri üzerinde fazlaca uğraş göstermek gerekecek yeni bir haftaya başladığımıza işaret etmekte. Yeni ilişkiler, yeni ortaklıklar açısından mücadele etme, çaba gösterme isteği sağlayacak olan açı verilecek olan çabanın olumlu neticeler sağlayabilecek olduğu desteği barındırmakta. Yeni ilişkilere ortaklıklara, işbirliklerine oldukça açık olunan bir süreçte ani kararlar vermek yerine düşülünmüş, iyi planlanmış şekilde davranışlar geliştirerek değerlendirilebilinir.

21 Aralık 2017 Perşembe günü Güneş Oğlak Burcunda

Kuzey Yarıküre’de Kış Soltisti , Güneş, 21 Aralık Perşembe günü Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Kış Soltisti olarak adlandırılan Güneş’in 0º Oğlak burcuna geçişi; yaklaşık her yıl 21, 22 Aralık tarihlerinde, Güneş’in ufuk düzlemi üzerinde Kuzey yarımkürede yıl içinde bulunacağı en alçak, Güney yarım kürede ise en yüksek konumuna gelişini ifade eder. Kuzey Yarım Küre’de kış, Güney Yarım Küre’de yaz başlangıcıdır. Oğlak burcu, sembolünde de varolan zirveye çıkmış bir oğlak gibi, başarıya, statüye, mükemmelliğe, zirveye varmaya adanmış amaç duygusunun beden bulduğu bir burçtur. Yine bu burcun sembolünde yer alan Oğlak cinsinin, tabiatın en zorlu şekillendiği sarp yamaçlar ve uçurumlarda tehlikelere karşı çekingenlik göstermeyen ve rahatça hareket edebilme becerisine sahip oluşu gibi Oğlak burcu da, zor şartların içinde hayatta kalma becerisini gösteren, yenilgilere karşı yılmaz ve her zaman sonuca odaklanma azim ve iradesine sahip olan içsel bir benliği ifade eder.

Venüs, Uranüs Üçgen

Venüs ve Uranüs arasında oluşan üçgen 21 Aralık Perşembe günü kesinleşmiş derecede olacak. Hafta başından itibaren aktif olmaya başlayacak olan açı yenilikçi, geleceğe yönelmiş, değişime açık şekillenmekte olan enerjileri açığa çıkarıyor ve akıcılık sağlıyor olsada, gökyüzünde Uranüs’ün retro hareketinde oluşu ve Merkür’ün de retro hareketinde oluşunu unutmamak ve hızlı kararlar vermek yerine düşünülmüş kararlar vermek çok daha fayda sağlayıcı olacaktır.

Güneş, Satürn kavuşum

22 Aralık Cuma günü Oğlak burcu yolculuklarının ilk derecelerinde bu iki gezegen arasında bir kavuşum gerçekleşmekte olacak. Satürn ve Güneş arasında olan kavuşum açıları, gerçekçi olmanın, olaylara, durumlara ciddi yaklaşımlarda bulunuyor olmanın etkilerini taşır. Somut olan ile ilgili olmak, hedeflere odaklanmak bu yerleşimin taşıdığı psikolojik süreci ifade eder. Geleceğe yönelik bakış açısını kuvvetlendiren görünüm ciddi, disiplinli, sabırlı yaklaşımlarda bulunmanın gerekliliğine işaret etmekte. Gerçekçi olmanın ve ayağı yere basar istekler, amaçlar içinde olmanın önemi önümüzdeki döneme damgasını vuruyor olacak.

Merkür Retrosu son buluyor

22 Aralık Cuma günü retro hareketini sonlandırma öncesi durağan konumuna geçecek olan Merkür, 24 Aralık Pazar günü Yay burcunda ileri hareketine başlıyor olacak. Merkür’ün durağan olduğu günlerde sorun çıkarmaya yönelik çalışabilecek olduğunu düşünerek karşılaşabileceğimiz uyumsuzluklar, iletişim problemleri, aksamalar gibi aksi durumlara karşı tedbirli olmak faydalı olacaktır. Yeni kararlar almak yerine varolanların üzerine düşünmek, plan ve projelere çok daha titizlikle yaklaşmak,

Sevgiyle kalın…

Dilâra B.Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..