Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

18+

18+
 

Bu görüntüleri sakın çocuklarınıza izletmeyin. Siz çocuğunuza dürüstlüğü anlatırken, sporun dostluk, arkadaşlık, kaynaşma ve ahlaklı olmak olduğunu anlatmaya çalışırken birde bakıyorsunuz Bilica hakem görmeden penaltı noktasını kazma kürekle kazıyor. Hem de siz çocuğunuzla oturmuş izliyorsunuz. Peki çocuğunuz sordu mu "Baba bu adam ne yapıyor?" diye? Siz ne cevap verdiniz? Ne cevap verirsiniz böyle bir soruya?

Hiç uzun uzun konuşmayalım. Bir sporcu ahlaksızlık yaptığında ona verilecek cezayı konuşmak bence en büyük hatadır. Nasıl ki Pascal Nouma yaptığı yanlış davranıştan dolayı, hem de Fenerbahçe maçıydı, Beşiktaş' tan ilişkisi kesildi, Bilica' nın da aynı muameleyi görmesi gerekir. Pascal özellikle tribünler tarafından o kadar sevilirken, Beşiktaş' ın sembolleri arasına girmeye adayken Beşiktaş bu onurlu davranışı yapabildi, Fenerbahçe' de aynı davranışı yapabilmeli. Ne olur yani Fenerbahçe bu sene şampiyon olamazsa veya olursa? Bu görüntü üzerine şampiyonluğun ahlaksızlıkla kazanıldığı üzerine onlarca yazı yazılacak, benim yazdığım gibi. Beşiktaşlılar bu konuyu uzatıp gidecek.

Fenerbahçeli olsaydım ben ne bu galibiyete sevinirdim ne de takımın bu sene şampiyon olmasını isterdim. Çünkü Fenerbahçe bu ülkenin en güzide takımlarından, milyonlarca taraftarı var. İnsanlar tarafından bir tutku haline gelmiş. Çocuklar bu futbolcuları örnek alıyor. Bu tip davranışlar insanların ve çocukların bilinçaltlarına işliyor. Zor bir durumda o bilinçaltı devreye girer ve kurtulma davranışını ortaya koyar. Bu tip bir davranışın sonuçları bir maçtaki bir enstataneden ibaret değil.

Bu davranışı bir Türk futbolcu yapmadığı için çok mutluyum. Yapabilir miydi? Olabilir ancak bu derece önemli bir maçta yapmadı. Yapsaydı ne olurdu? Çok daha fazla üzülürdüm. Futboldan biraz daha fazla soğurdum.

Bir Beşiktaşlı olarak bu maçı kaybetmenin hiçbir üzüntüsü yok bende. Çünkü o davranışı bir Beşiktaşlı yapmadı. Gururluyum çünkü basit oyunlar içine girecek kadar küçük düşünen bir oyuncu yok Beşiktaş' ta.

İnşallah bir daha böyle bir görüntü yansımaz ekranlara. Saygılar...

 
Toplam blog
: 59
: 2088
Kayıt tarihi
: 07.11.07
 
 

Psikolojik Danışmanım, 3 tane dünya tatlısı çocuğum var. Beşiktaşlıyım... Psikolojiye doğuştan bi..