Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '19

 
Kategori
TV Programları
 

18-24 Mart Çok İzlenen Diziler

TNS ölçümlerine göre hazırladığım 18 - 24 Mart 2019 Tarihleri arasında en çok seyredilen altı Ulusal kanallarımızda ekranlarımıza gelen 32 dizi arasında, Total’de ve AB’de ilk ona giren, Öne çıkan dizilerin, haftanın dizi karnesini aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

GEÇEN HAFTA GÖSTERİMDEKİ DİZİLER : Çukur (Show), Söz (Star), Yasak Elma (Fox), Vuslat (TRT1), Kadın (Fox), Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz(Atv), Halka (TRT1), Yüzleşme (Kanal D), Diriliş Ertuğrul (TRT1), Sen Anlat Karadeniz (Atv), Çocuklar Duymasın (Kanal D), Kuzgun (Star Tv), Jet Sosyete (Tv8), Bizim Hikaye (Fox), Avlu (Star), Bir Zamanlar Çukurova (Atv), Çarpışma (Show), Tek Yürek (TRT1), Arka Sokaklar (Kanal D), Gülperi (Show Tv), Kızım (Tv8), İstanbullu Gelin (Star), Payitaht Abdülhamid (TRT1), Hercai (Atv), Erkenci Kuş (Star Tv), Kalk Gidelim (TRT1), Bir Aile Hikayesi (Fox), İkizler Memo (Kanal D), Elimi Bırakma (TRT1), Savaşçı (Fox Tv), Kardeş Çocukları (Star Tv) ve Nöbet (Show Tv) dizilerinin yeni bölümleri yayınlandı.

Total’in ilk sırasında bu hafta ; TRT1'in rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Total'de aldığı 15,49 puan ile birinci sırada yer alıyor. Total'in 10.sırasında Fox Tv'nin "Savaşçı" dizisi 7,49 puan ile yer alıyor.

AB’nin ilk sırasında;  Total'de TRT1'in Diriliş Ertuğrul dizisi, AB'nin ilk sırasında 14,74 puanla yer alıyor. AB'nin 10.sırasında Fox Tv'nin "Yasak Elma" AB'de aldığı 5,72 puan ile yer alıyor.

BU HAFTA EN ÇOK İZLENEN İLK ONA GİREN DİZİLERE GÖZ ATALIM!

Bu sıralama sadece dizilerin reytingler yüzdesine göre en çok izlenen dizilerin ilk 10’da yer alanlarını sıralamaya koyuyorum. Yarışma, eğlence ve haber programları yüzdeleri yüksek olsa da bu sıralamaya koymuyorum. Bu sadece dizilerin yarışıdır, en çok izlenen dizilerin sıralamasıdır. Bir nevi dizilerin karnesidir. Artık, Haftanın dizileri sıralamasında bir yenilik yaparak, Hem Total’de hem de AB grubunda 5 puanın üstünde reyting alanları sıralamada yer veriyorum.  

GEÇEN HAFTA EN ÇOK İZLENEN DİZİLERİNDE:

Total ilk 10 Girenler ve 5 puanın üzerinde reyting alanlar :

1.Diriliş Ertuğrul 140.Bölüm (TRT1)……………………....15,49

2.Bir Zamanlar Çukurova 25.Bölüm (Atv)……………......14,47

3.Kadın 54.Bölüm (Fox Tv)…………………………………11,01

4.Hercai 2.Bölüm (Atv)........................................................9,97

5.Söz 74.Bölüm (Star Tv)…………………………………….8,92

6.Çukur 57.Bölüm (Show Tv)………………………………...8,74

7.Sen Anlat Karadeniz 45.Bölüm (Atv)………………….......8,41

8.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 129.Bölüm (Atv)........8,17

9.Arka Sokaklar 510.Bölüm (Kanal D)………………….........8,07

10.Savaşçı 68.Bölüm (Fox Tv)………………………………...7,49 __________________________________________

11.Yasak Elma 37.Bölüm (Fox Tv).........................................6,95

12.Kardeş Çocukları 9.Bölüm (TRT1)....................................5,64

13.Bir Aile Hikayesi  3.Bölüm (Fox Tv)...................................5,19

14.Bizim Hikaye 62.Bölüm (Fox Tv).......................................5,15

15.Avlu 35.Bölüm (Star Tv)…………………………………......5,53

15-Payitaht Abdülhamid 78.Bölüm (TRT1)……………............5,12  

 

AB’de ilk 10 ve 5 Puanın üzerinde reyting alanlar:

1.Diriliş Ertuğrul 140.Bölüm (TRT1)…………………….....14,74

2.Bir Zamanlar Çukurova 25.Bölüm (Atv)…………….......10,17

3.Kadın 54.Bölüm (Fox Tv)……………………………….....9,61

4.Çukur 57.Bölüm (Show Tv)………………………………...8,74

5.Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 129.Bölüm (Atv)........8,21

6.Hercai 2.Bölüm (Atv)........................................................6,79

7.İstanbullu Gelin 77.Bölüm (Star Tv)…………………........6,14

8.Söz 74.Bölüm (Star Tv)……………………………………..5,89

9-Payitaht Abdülhamid 79.Bölüm (TRT1)……………..........5,76

10.Yasak Elma 37.Bölüm (Fox Tv)......................................5,72 ___________________________________________

11.Elimi Bırakma 34.Bölüm (TRT1).....................................5,01  

 

TOTAL ve AB Grubunda reytingleri en yüksek olan Haftanın ilk 5 sıralaması :

Bu hafta ilk 5’in beşi de Total Grubu dizilerinden yer alıyor.

1.DİRİLİŞ ERTUĞRUL (TRT1) : TRT 1'in uzun süredir devam eden dizisi "Diriliş Ertuğrul", Haziran sonunda final yapacağı kesinleşti. Dizi Çarşamba 140.bölümü ekranlara geldi. Total grubundan 15,49 puanla 1.sırasında yer aldı.

Ertuğrul Bey, türlü oyunlarla elinden alınan obasını ve ardından Söğüt’ü,  pusatıyla geri almış Beybolat ise bu durum karşısında öfkeden deliye dönmüştü. Buna karşılık Bamsı ve ailesinin içine nifak sokarak Kayı obasını karıştırmak için yeni bir hamle başlatmıştı. Peki Beybolat ve Sırma bu hain planlarında başarılı olacak mı? Mergen’i ele geçiren Alıncak, onu konuşturup Ertuğrul’un adamı olduğunu öğrenebilecek mi? Bütün yaşananlar karşısında Dragos’un yeni stratejisi ne olacak?

 

2. BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA : Atv'nin Yeşilçam sinema tadındaki dizisi "Bir Zamanlar Çukurova" Haftanın dizilerinde geçen haftaki yerini koruyor, 2.sırada yer alıyor. Total reyting puanı 14,47 ile iddiasını devam ettiriyor.

Bir Zamanlar Çukurova 25. Bölüm Özeti kısaca şöyle:  Çukurova’da büyük kaza! Demir Yaman, Yılmaz için kurduğu kapana kendi kısıldı. Yılmaz’ı hayatından ebediyen silmek için elinden geleni ardına koymayan Demir Yaman, iki masum kadının ölümüne mi sebep oldu? Yılmaz’ın arabasını bozmak için yüklü bir miktar para alan Fehmi, bu vicdan azabının üstesinden gelebilecek mi? Tüm Çukurova’yı sarsan bu acı haber hangi felaketleri de arkasından getirecek? Züleyha ve Müjgan’ı kendi arabasında o halde gören Yılmaz’ın gözyaşları durmaz. Sevdiği 2 kadın aynı arabada kaza geçirir. Züleyha ve Müjgan, fena halde kaza yapan arabada ölümle burun burunayken Çukurova ahalisinin merak ettiği başka bir soru var; ikisinin Yılmaz’ın arabasında ne işi var? Hünkar ve Fekeli neler olup bittiğini anlamaya çalışmak için tekrar aynı masaya oturuyor. Fakat bilmedikleri bir şey var, yalnız değiller. Hünkar ve Fekeli’yi takip edip onları yaylım ateşine tutan bu defa hedefi Hünkar mı?  

 

3.KADIN (FOX Tv) : Fox Tv'nin  sevlilen dizisi "Kadın" geçen hafta olduğu gibi yine 3.sırada yer aldı. Total'de 11,01 puan almış.

Arif, Bahar’ı korumak için polise gerçekleri anlatmaması üzerine hapse girer. Bu iftiradan kurtulmanın tek yolu ise iyi bir avukattır. Arif kimseye bir şey anlatmamakta kararlı olsa da, avukatıyla tanıştıktan sonra büyük bir şokla karşılaşacaktır. Nezir’e teslim olan Sarp ise ölüme bir adım daha yaklaşmıştır. Buna karşı Nezir’den ailesini serbest bırakmasını ister ama unuttuğu bir şey vardır. Nezir onu sadece öldürmek değil, aynı zamanda kendi çektiği acıları çektirmek istiyordur.  

 

4.HERCAİ (ATV) :  Atv  Bir Zamanlar Çukurova dizinden sonra, Hercai gibi çok izlenen bir dizisini Haftanın dizileri arasına soktu. Daha 2.bölümünde Total grubunda aldığı 9,97 gibi yüksek puanla 4.sırada yer aldı. Bundan sonra Cuma gecelerinin en çok seyredilen dizisi olacak gibi duruyor.

Hercai'de güzel kızımız Ebru Şahin başrolü, Akın Akınözü ile birlikte paylaşıyor. Mardin'in  Otantik yapısını ve güzelliklerini gözler önüne seriyor. Aile ortamında Ata ve töre kuralları geçiyor. İşin içine aşk da girince bambaşka bir hal alıyor ve seyredilebilir bir dizi çıkıyor.  

 

5. SÖZ (STAR TV) : Uzun aradan sonra Star Tv'nin söz dizisi tekrar haftanın dizileri arasına 5.sıradan girdi. Yanlış hesaplamadıysam tam 24 hafta önce ilk 5 dizi arasında yer almıştı.  8,92 puanla Çukur'u da geçti  ve 5.sırada yer aldı.

Anma töreninde ödül alacağı için heyecanlanan Fethi’yi (Burak Sevinç) büyük bir tehlike beklemektedir. Törene yapılacak olan saldırıyı engellemek için tüm gücüyle savaşan Avcı, saldırganlara geçit vermeyerek herkesin hayatını kurtarır. Lakin aldığı yaralar onun vatanı uğruna şehit olmasına sebep olur.  

KANALLARA GÖRE SIRALAMA:

Total Grubunda: Atv 4 dizi.  Fox Tv. 2 dizi. TRT1, Kanal D, Star Tv ve Show Tv  birer dizi ile yer alıyor.

AB'de ; ATV 3 dizi. Trt1, Fox Tv  ve Star Tv ikişer dizi. Show Tv bir dizi yer alıyor.

Bu hafta Atv  Total'de 2 dizi, AB'de 3 dizi ile haftanın dizisi oldu.

 

 YÜZLEŞME REYTİNG KURBANI OLUYOR.

Salı akşamları ekranlara gelen yapımcı Bülent Turgut'un yeni dizisi "Yüzleşme" bu hafta 4.bölümünde reyting kurbanı oluyor ve ekranlara veda ediyor. Hande Doğandemir ve Engin Öztürk başrolleri paylaşmışlardı. Ben seyretmediğim için, sebebi hakkında bir fikir de beyan edemiyorum.

Keyifli seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter : abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

  • *Şahsi Blog sayfamda ve Milliyet Blog’da yayınlanan blog yazıları büyük bir çalışmanın ürünü olup, izinsiz ya da kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Aksi halde kanuni işlem yapılır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..