Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

18-24 Mart Yaşlılar Günü

Uzun yıllar yaşamayı başaranlara “yaşlı” diyeceğimize; onları "Yaşam Zengini" diye tanımlamamız daha yerinde olmayacak mı?.

Gördükleri, yaşadıkları, yaptıkları, bildikleri her olay ve her an; onların en değerli hazinesidir...

Lütfen söyler misiniz! Hangi servet; tadılmış mutlulukların, kazanılmış bilgilerin, yaşanmış tecrübelerin bedelini karşılar?

Gri renge dönüşmüş göz bebeklerinin yıllarca gördüklerini... Kulakların işittiklerini… Ellerin dokunuşunu... Ayakların yürüdüğü mesafeyi size kim! kim verebilir? Söyler misiniz lütfen...

Biliriz ki; üzüm asmalarının en bereketli dönemi olan "bağ bozumu" sonbahar mevsiminde yaşanır. Tabiatın olgunluk çağına eriştiği zamandır sonbahar. Doğanın dinlenme sürecidir… Ve ne güzel söylemişler "insan ömrünün hasat zamanıdır yaşlılık…" diye.

Dünyanın dönüş hızına ayak uydurarak bunca zaman geçirmiş; gecenin ardından sabaha ulaşmış... Her sabah, güneşi bulutları "günaydın" diye karşılamış; gecenin yıldızlarını seher yellerine sarmış... Aldığı her nefesi geri vermeyi bilmiş... Onlarca ilkbahar, onlarca yaz mevsimini uğurlamış... Ve bilgi dağarcığını, tecrübeleriyle doldurarak, Yaşam Zenginliğine erişmiş olmanın huzuru var her yaşlı insanın yüreğinde.

Akıllarına, güçlerine, bilgeliklerine , ışıklarına, şefkat ve sevgilerine, her zaman gereksinim duyduğumuz tüm büyüklerimizin yaşama olgunlukları karşısında hürmetle eğilip, saygılarımı sunarım.

 
Toplam blog
: 161
: 735
Kayıt tarihi
: 26.01.08
 
 

1955 yılının, aydınlık Nisan sabahlarından birinde; 22 Nisan sabahı duyulmuş ilk avazlarım… Üsküdar ..