Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

18 buçuk milyar dolar AK mı karamı….

18 buçuk milyar dolar AK mı karamı….
 

18 buçuk milyar dolar AK mı karamı….

Bu sabah Milliyet.com.tr ye girdiğimde gerçek bir gazetecilik örneği gördüm.

Gazetem, sayın başbakanın Düzce toplantısında keyifle açıkladığı ama kaynağını belirtmediği 18, 5 milyar doların nereden geldiğini açıklıyor.

Hemde mükemmel video görüntüleri eşliğinde.

Hatırlanacaktır. Sayın başbakan Düzce konuşmasında krize rağmen 2008 de ülkeye 18, 5 milyar dolar yatırım geldiğini söylemiş, muhalefetin israrlı sorularına rağmen kaynağı açıklamamıştı.

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1122663&Date=29.07.2009&b=18%20bucuk%20milyar%20dolarin%20sirri&KategoriID=12&ver=60 İsteyen bu mükemmel habercilik örneğini verdiğim linkden video görüntüleri ile görebilir.

Bu paranın İranlı bir iş adamı tarafından 7, 5 milyar dolar nakit, 20 ton kadar da altın olarak bir konteyner içinde gönderildiği, Ankara gümrüğünde deklere edilmediği bu yüzden de getiren kuryelerin kendilerinden şüphe edilince kaçtığı, paranın da Merkez bankası kayıtlarına geçtiği bildiriliyor.

Buraya kadar her şey normal ve olması gerektiği gibi olmuş. Ancak akla gelen bazı sorular var ki, sayın başbakan eğer bahsettiği para bu ise, kaynağı şüpheli, getirenlerin gümrükte bıraktığı para için neye göre yatırım diyor. Belkide sayın başbakanın bahsettiği para başka bir paradır. Çıkar açıklar. Çünkü 18, 5 milyar dolar büyük bir paradır ve görmezden gelinemez.

Paranın sahibi İranlı bir iş adamı imiş. Acaba iranda banka yokmu? İnsanlar paralarını koteynerlere mi doldurup saklıyorlar. İnsanın aklına değişik sorular geliyor.

    Eğer gümrükte kuryeler deklere edilmemiş bu konteyneri kontrolsuz geçirebilselerdi, bu para nereye gidecekti? Daha evvel de böyle işler yapılmış mı ki, buna cesaret ettiler, Yoksa yapılmış, daha önce denenmiş, başarı sağlamış bir plan vardı da, bu sefer başarısız mı oldu? Birde çok merak ettiğim, acaba şüphelenip kontrol eden gümrük memurlarının o günden bu güne durumlarında bir değişiklik oldumu?

Sanırım bu meraktan kaynaklanan sorularım birileri tarafından cevaplanır. Ülkemizin işsizlikte, ekonomik küçülmede Avrupanın en önde gelen ülkelerinden biri olduğunu biliyoruz da, birde buna kara para aklama şampiyonluğu eklenmesin.

Çarşamba, Temmuz 29, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..