Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

18 Eylül 2012 İMKB yorumu

Avrupa ve ABD’nın genişlemeci kararlarının ardından yükselen piyasalar haftaya kar realizeleriyle başladı. İMKB’de dün güne satış ağırlıklı bir başlangıçla yüzde 0,26 oranında değer kaybıyla 68.000 puan seviyesinde başladı. Gün içerisinde 67.784 puan seviyesine kadar yaşanan geri çekilme, bu seviyeden gelen alımlarla 68.000 seviyesi üzerine attı ve günün genelinde bu seviye üzerinde tutunmaya çalıştı. Kapanışı ise 88 puanlık bir geri çekilmeyle 68.092 puan seviyesinden tamamladı.

Dünkü yorumumda haftanın lk dört günü gerek yurt içinde gerekse yurtdışında veri bakımından yoğun bir hafta olacağını belirtmiştim. Dün beklenen verilerden Haziran ayı işsizlik rakamı 2001 yılından bu yana en düşük seviyeye gerilemiş olması ve merkezi bütçenin verdiği açığın korkulanın altında olmasını olumlu olarak değerlendiriyorum. Bu yazdığımdan bütçenin yıl sonuna hedef GSYH oranını yakalayacağı manası çıkartılmamalı. Sonuç olarak Ocak – Ağustos döneminde  8,5 milyar TL açık var ve bu büyümenin tutturulamamasından kaynaklanıyor. Dünkü veri için kötünün iyisi diyelim biz buna…

Bugünün gündeminde ise Almanya ZEVW endeksi (seans içerisinde detaylı yazmaya çalışacağım), Japon MB’nın faiz kararı ve TCMB faiz kararları var.

Hatırlanacağı üzere TCMB daha önceki PPK toplantılarında faiz koridorunun kademeli olarak daraltılabileceği söylenmişti. Bir önceki toplantısında faiz oranlarını sabit tutan merkezin bu günkü toplantıda koridorun üst bandında 50 ile 100 baz puan arasında indirim olabileceği bekleniyor. Endeks üzerine etkisinin olmasını beklemiyorum.

TEKNİK OLARAK: Endeks teknik bir düzeltme hareketinin içersinde görülüyor, kısa vadeli teknik göstergeler dünkü zayıflıkla birlikte yönünü aşağı çevirmiş durumdalar. Dünkü yorumumda da belirttiğim üzere haftalık bazda endeksin 67,000 üzerinde tutunmasını bekliyorum.

Hacim artışıyla ve teknik görünüm olarak dikkatimi çeken hisseler.

PİMAS (haber) – SİLVR – NETAS – RHEAG

Paylaştığım hisse analizleri, bazı matematiksel formüllere göre seçilmiş, teknik olarak olumlu olan hisse senetlerinin sıralanmasından ibaret olup, sadece kişisel görüşlere dayanmakta ve asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgiler. EY

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..