Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

18 Haziran Pazartesi

18 Haziran Pazartesi
 

Bugün 18 Haziran. Amerikanın hazırladığı felâket senaryosuna göre önemli bir gün. Bir beklenti içinde korkak mı, bir espri havasında alay etmek mi gerektiği konusunda şaşkınız. Olayda adı geçen sayın Tülay Tuğcu’nun da bir şok geçirdiğine şüphe yok.

Aslında olayla ilgili kesin bilgi alınabilecek bazı isimler olmasına rağmen kimse olayın üstüne gitmekten yana değil. Bu da bir korkunun sonucu mu, yoksa bir ihmal mi, cevap vermek zor.

Dışişleri bakanı Gül’ün, toplantıya katılan askerlerin o toplantıyı terk etmeleri gerekirdi demesinin altında yatan mantık kadar, belki de öyle yapmışlardır ifadesindeki tereddüt, bir şeylerin sorgulanmasından çekinilir olduğunu anlatmıyor mu?

ASKERLER TEPKİ GÖSTERMELİYDİ (Hürriyet). Dışişleri Bakanı Gül, ABD’de düzenlenen ve Türkiye üzerine felaket senaryolarının konuşulduğu toplantıyı değerlendirdi ve askerler o toplantıyı terk etmeliydi, dedi.

Felâket senaryosuyla ilgili şu ana kadar yetkililerden net bir açıklama yok. Şimdilik senaryonun etkisinde kalan bir koruma memurunun tuhaf oyunuyla karşı karşıyayız. Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk ilginç bir durumla karşılaştı.

ÖZEL KORUMANIN SUİKAST OYUNU (Vatan). Eski bakan Türk’ün kapısına bırakılan öleceksin yazılı not polisi ayağa kaldırdı. Notun ardından güvenlik görevlisi çıktı.

Dün bütün yurtta ÖSS sınavları yapıldı. Sınava katılan öğrenciler ve aileleri açısından durumun ne kadar önem arzettiğini gösteren çeşitli yansımalar var bugünkü gazetelerde. Başbakanın her ile bir üniversite ve o bölgedeki her lise mezunun bu üniversiteye devamının sağlanması gibi bir proje, dikkatleri hemen üzerinde topladı.

Öyle görünüyor ki, kısa vadede bu sınavın kalkması ve her isteyenin istediği üniversitede okuması gibi bir seçenek, şimdilik pek mümkün görünmüyor. Seçim atmosferinde verilen vaatlerin gerçekleşmesi ne kadar zaman alır bilinmez.

ÖSS EZİYETİ BİTTİ (Cumhuriyet). Üniversite adayı 1 milyon 640 bin genç gelecek kaygısı altında ter döktü.

SINAV ÇETESİNE BÜYÜK BASKIN (Milliyet). ÖSS’ye saatler kala operasyon yapan polis 35 bin YTL’ye anlaştığı adayların yerine kendi adamlarını sınava sokan ve kazanma garantisi veren çeteyi çökertti. 4 ilde 46 gözaltı var.

ÖLÜM KALIM SINAVI (Posta). 1 milyon 640 bin genç dün kader sınavı olan ÖSS’de ter döktü. Sınava girenlerden biri de Erkin Yenigün’dü. Erkin ailesiyle birlikte 4 gün önce bir kaza geçirmişti. O kazada annesi ve babası ölmüştü. Bu Erkin’den saklandı. Çünkü Türkiye’de ÖSS anne babanın ölümünden daha önemli görünüyor.

SINAV GÜNÜ ÜNİVERSİTE MÜJDESİ (Star). 1 milyon 640 bin öğrencinin ÖSS’de terlediği gün başbakan Erdoğan yüksek öğrenim için reform paketini açıkladı. Öğrencilerin yüreğine su serpti.

ERKİN’İN BÜYÜK DRAMI (Vatan). 18 yaşındaki Erkin Yenigün dün ÖSS için ter döken 1 milyon 640 bin gençten biriydi. Ancak onun sınavı şimdi başlıyor.

Seçim atmosferi bütün yurtta biraz hissedilmeye başladı. Siyasi partiler birer birer meydanlara inerken, aday tanıtımları ve mitinglerle ortalık yavaş yavaş şenleniyor.

BU MİLLETİN SESİYİZ (Türkiye). Erdoğan bir zümrenin partisi değil, 70 milyonun temsilcisiyiz, dedi.

SANDIK YAKLAŞTI MEYDANLAR YENİ ISINIYOR (Zaman). Köşk tartışması, birleşme projeleri ve aday listeleriyle uğraşan partiler bu haftadan itibaren mitinglere ağırlık verecek. Bugüne kadar 4 ile giden Erdoğan’nın hedefi 56 miting yapmak Baykal 40 Bahçeli 57 Ağar 26 ilde oy isteyecek.

Diğer gazete manşetleri de şöyle :

KELEBEK SEDAT (Akşam). Sedat Peker, cezaevi hayatını internete taşıdı. 7, 5 yıl cezası kalan Peker Steve McQueen’in ünlü kelebek filmindeki gibi böceklerle arkadaş oldu. Ve kendini böcek bilimci ilan etti.

AŞIRI SICAKLAR KENEYİ AZDIRDI (Bugün). Türkiye kene terörü ile karşı karşıya. Sadece bu yıl içinde 10 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlara göre sıcaklar kene nüfusunu artırdı.

BARZANİ’YE UYARI (Cumhuriyet). Washington Post’a göre ABD’de asker, Türkiye’nin ciddi olduğunu anlamaya başladı.

55 VEKİLE HAPİS YOLU (Güneş). Hırsızlık, adam yaralama gibi suçlardan dosyası bulunan 55 vekilin dokunulmazlığı sona eriyor.

PEŞMERGEYE GÖZDAĞI (Güneş). Kuzey Irak’ta görevli Amerikalı Tuğgenera Barzani PKK’yı etkisiz hale getirmezse sonuçları ağır olacak dedi.

ŞEHİT OLMA SIRASI BİZDE (Posta). Şırnak’ta önceki gün PKK mayınına basarak şehit olan er Ramazan Cuma, 3 gün önce ailesini arayıp şehit olan yarbayım, binbaşım ve onbaşımla aynı bölgedeyiz, şehit olma sırası bizde demiş.

TAMPON BÖLGE OLMAZ HAREKAT BİR İKİ GÜN SÜRER (Radikal). ASAM Başkanı Faruk Laloğlu’na göre Türkiye operasyona karar verirse ABD fiziken karşı çıkmayacak. Harekat kısa süreli ve daha çok da havadan olacak.

TATLI BİR ÇİN RÜYASI (Radikal). Çinli bakan, harcayacak 500 milyar dolarımız var, bize ne satabilirsiniz, diye sordu.

PARASI DA GİTTİ ADI DA ÇIKTI (Sabah). Banka hesabından 3 milyon YTL çalınan eski bakan Güner için şimdi de banka müdiresiyle imalı dedikodular ortaya atıldı.

BİKİNİ PROBLEMİ (Takvim). Alanya Bera’nın sahiline yandaki Oasis’in bikinilileri dadandı. Tesettürlü müşteri rahatsız oldu. Bera’nın sahipleri çareyi diğer oteli satın almakta buldu.

AĞZINI AÇARSAN SENİ YAKARIM (Yeni Şafak). Emekli astsubay Yıldırım’ın bombalarını evinde saklayan Demirtaş, sandıkları gören Ali Yiğit’i, “sakın kimseye söyleme, yakarım” diye tehdit etti. Ancak Yiğit babasına, babası da polise söyledi.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..