Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

18 Mayıs Cuma

18 Mayıs Cuma
 

Ayrıntılara inildikçe, her konuda farklılıklar çoğalmaya başlar, bu doğru. Ancak bir haberin bu kadar çok versiyonu olması da, bana yine tarih konusundaki şüphelerimi hatırlattı.. Sözünü sözü ettiğim haber Kayseri’de ölen dört çocukla ilgili.

Başlı başına bir facia olan olayda, acitasyona varıncaya kadar farklı anlatımlar var. İşte manşetler:

BİRKAÇ MARUL YAPRAĞI İÇİN… (Hürriyet). Kayseri’de yaşları 5-8 arasındaki 4 çocuk, yol kenarına atılan çürük marulları toplamak isterken, ehliyetsiz sürücünün aracı altında kalıp öldü.

AÇ ÖLDÜLER (Posta). Aileleri fakir olan 6 çocuk, aşevinden çöpe atılan marul yapraklarını toplayıp yemek istedi. Bir görevli kızınca kaçmak için yola fırlayan çocuklara ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil çarptı. Hepsi akraba ve en büyüğü 8 yaşıda olan çocuklardan 4’ü öldü, 2’si ağır yaralandı.

ÇÖPTEKİ MARUL İÇİN ÖLDÜLER (Radikal). Kayseri’de çöplüğe atılan marulları toplamak için yola atlayan altı çocuğa otomobil çarptı. Hepsi akraba olan çocuklardan dördü öldü.

KATLİAM GİBİ (Türkiye). Kaldırımda yürüyen çocukların arasına dalan ehliyetsiz sürücü faciaya yol açtı.

HIZ DELİSİ ALTI ÇOCUĞU BİÇTİ (Yeni Şafak). Kayseri’de şehir içinde aşırı hız yapan sürücü caddeden karşıya geçen çocukları ezdi.

Ancak bugünkü gazetelerde yer alan diğer önemli haberin kurgusunun da bundan geri kalır yanı yok. Biliyorsunuz Solda birlik adına CHP ile DSP arasında günlerdir görüşmeler devam ediyordu. Bu konuda nihayet bir sonuca varıldı.

Anlaşmanın özeti şu: DSP, seçimlere katılmayacak, adayları CHP listesinden meclise girecek ve mecliste en az 20 kişiyle grup kuracak. Buna kimsenin bir itirazı yok. Anlaşma anlaşmadır. Ancak bunun haber olarak kamuoyuna sunulması farklı farklı.

Kitlelerin istediği bu muydu mesela? Eh, buna da şükür, böylesi de idare eder denecektir belki ama… İşte manşetler:

KİTLELER İSTEDİ, OLDU (Akşam). Solda ittifak tamam. Ve kamuoyu baskısı sonuç verdi. DSP ile CHP 13 gün sonra el sıkıştı. Kulislere göre DSP 24 koltuk alacak. Baykal şimdi Ecevit’le kucaklaştığımı hissediyorum, dedi.

SOLDA ÖZLENEN BERABERLİK (Hürriyet). Baykal ve Sezer 22 Temmuz seçiminde ittifak kararı aldıklarını açıkladı. Özlenen beraberliğe giden yolu, Baykal’ın “grup konusunda bana güvenin” sözü açtı.

GÜÇ BİRLİĞİ TAMAM (Cumhuriyet). CHP ve DSP toplumun beklentisi yönünde karar alarak seçim işbirliğinde uzlaştı.

BANA GÜVENİN MAHCUP ETMEM (Milliyet). DSP’nin grup kurmaya yetecek 20 kişinin garanti edilmesi talebiyle 12 gündür süren müzakereler Baykal’nın Sezer’e verdiği bu güvence sonucu anlaşmayla tamamlandı.

SOLDA NİHAYET GÜÇ BİRLİĞİ (Radikal). CHP lideri Baykal, milletin rüyasını gerçekleştirdik, şu anda kendimi Bülent Ecevit’le kucaklaşmış gibi hissediyorum derken, DSP lideri Sezer, milletvekili olmayacağım, mecliste iki ayrı grup olarak işbirliği sürecek, dedi.

DSP SEÇİMDE CHP’DEN ADAY (Sabah). Solda tarihi uzlaşma sağlandı. İki parti işbirliği yapacak. Baykal Ecevit’le kucaklaşmış gibiyim, dedi.

MİMAR ERDOĞAN (Tercüman). CHP ile DSP’nin cumhuriyet için güçbirliği tamam. Önce cumhuriyete sahip çıkan milyonları meydana indirdi, meydanlardan CHP ve DSP’ye birleşin haykırışları yükselince, Erdoğan sayesinde dün tarihi bir el sıkışma gerçekleşti.

KARŞILIKLI ATAKLAR (Vatan). CHP ve DSP sonunda anlaştı. Seçime ortak listeyle girecekler. AKP de taklif götürdüğü merkezdeki tanınmış isimlere baskıyı artırdı.

Seçim için geri sayım başlamışken, ilginç ve değişik senaryolar da yazılıyor. Kimi AKP’nin dışarıdan destekleneceğini, kimileri ise seçimlere az kala AKP’nin kapatılacağını, ya da kapatılması için dava açılacağını söylüyor. Bu görüşleri destekler mahiyette iki manşet var bugün gazetelerde.

BARZANİ’DEN AKP’YE SEÇİM HEDİYESİ (Güneş). İki PKK eskisi Murat Karayılan ile Cemil Bayık’ın sağlık durumları liderlik yapamayacak kadar kötüleşince, hem tedavi edilsin, hem de Apo gibi bakılsın diye, güya görüşme sonucu olarak Barzani tarafından Türkiye’ye yollanacak.

MAYO DOSYAYA GİRDİ (Sabah). Yargıtay Başsavcılığı, mayo reklamına yasak iddiasını Akparti’nin sicil dosyasına aldı.

Seçimlerle ilgili önemli bir karar da eski DEP’lilerin aday olamama durumuyla karşı karşıya kalmaları. Bağımsız adayların oy pusulasına girme kararından sonra, DTP’nin bağımsız aday atağına vurulan ikinci darbe olarak nitelendiriliyor bu karar…

YARGI VETOSU (Star). Yargıtay hükümlülükleri ortadan kalkmadığı gerekçesiyle 120 eski DEP’linin DTP üyeliğinin düşürülmesini istedi. Leyla Zana, Hatip Dicle ve Orhan Doğan’a meclis yolu kapanmış oldu.

Hrant Dink cinayetiyle her gün ortaya bazı iddialar atılmasına rağmen sonuç alınması konusunda henüz somut bir durum yok. Bu konu iki gazetenin manşetinde yer almış yine bugün…

BU DA BÜYÜK ENİŞTE (Bugün). Dink cinayeti soruşturması iyice karıştı. Yasin Hayal7i jandramaya ihbar eden eniştesi Coşkun İğci’nin tetikçi O.S.’yi 68 kere aradığı ortaya çıktı. Ancak dosyada satır yok.

KARA EL BÖYLE ÇALIŞTI (Yeni Şafak). Danıştay’a yönelik saldırının üzerinden bir yıl geçti. Saldırganın ilişkileri ortaya konuldu, ancak üzerine gidilemedi. Karanlık bir el, rahip Santoro cinayetiyle başlattığı gerilimi, bir yılda 4 kanlı olayla sürdürdü.

İç siyaset karmaşası dış dünya ile bağlarımızı kesti diye hemen her gün şikâyette bulunuyorum. Bugün ekonomik olarak yine de sevindirici bir haber var gazetelerde:

ZİRVEDE HEDEF DÖRDE KATLANDI (Zaman). Türkiye Afrika zirvesinin ikincisi, beklentilerin üstünde iş anlaşmaları ile sonuçlandı. Zirve öncesi 500 milyon dolarlık bağlantı hedeflenirken, bu rakam 2 milyon dolara ulaştı.

Yine sevindirici güzel bir haberle günü noktalayalım. Genç bir arkadaşımız yine yüzümüzü güldürdü

BRAVO YASEMİN (Sabah). Robert Kolej’de okuyan emekli kızı Yasemin Gökçe’yi ABD’nin en ünlü 10 üniversitesi istedi. Massachusetts Institute of Technology Yasemin’e tam burs teklif etti.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..