Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '22

 
Kategori
Astroloji
 

18 Ocak Yengeç Dolunayı

Güven Arayışı
 
18 Ocak Salı Yengeç burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Etkileri kuvvetli olacak bu dolunay, Mayıs ya da Ağustos 2021’de eyleme geçmeye niyetlendiğimiz konularla ya da değişim yaşamak istediğimiz düşüncelerimizle ilgili deneyimler yaşatacak.
 
Yengeç burcu duygusal güvence arayışını, duyarlılığı ve sevgiyi ifade etmeyi merkeze koyar. Ay’ın karşısına alıp meydan okuduğu Oğlak gezegenleri zorlandığımız alanları ifade ediyor.
Bu dönemde kendimizi psikolojik olarak güven içinde hissetmeyebiliriz. Bu güven duygusunu yakalayabilmek için de bazen düzenimizi, bazen de ilişkilerimizi biraz zorlayacağız.
Duygusal olarak beslenemediğimiz ya da güvende hissetmediğimiz konuları bitirme isteğimiz baskın olacak. Kadınlar, ilişkiler ve aile ile ilgili konular ön plana çıkacak. 
 
Bireysel olarak 2021 yaz temalarını hatırlayabiliriz. Gidişatını değiştirmek isteyip de adım atamadığımız konular gündemimizde olabilir. Fakat harekete geçerken aklımızdakilerle atacağımız adımların çelişmediğinden emin olmalıyız.
 
Duygusal iniş çıkışlar yaşayabiliriz. Hem Merkür hem de Venüs retro olduğundan ilişkilerde ve maddi konulardaki aksaklıklar odağımız olacak.
 
Ailemiz, vatanımız, yuvamız ve inançlarımız konusunda da hassasiyetlerimiz artacak.
Türkiye’yi ekonomik gündem üzerinden etkileyecek bu dolunay Ocak ayının ikinci kısmında etkin olacak. Yeni vergi düzenlemeleri, kredi yapılandırmaları gündeme gelebilir. Beslenmeyle ilgili konular ve gıdaya erişim sorunları çok tartışılacak.
 
Sağlık olarak ise ayak, bacak, boyun ve boğaz şikayetlerinde artış mümkün. Bu bölgelerdeki hassasiyetleri es geçmeyelim.
 
Dolunay öncü burçları daha çok etkileyecek. 27 derece civarında öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) vurguları olanlar, 16-20 Ocak, 16-20 Nisan, 18-22 Temmuz ve 19-23 Ekim arasında doğanlar yoğun etki alacaklar.
 
Yükselen burçlara göre alacağımız etkiler;
 
YÜKSELEN KOÇ
Ailevi konuların, gayrimenkullerle ilgili durumların ön planda olacağı bir dolunay. Ebeveynlerle daha çok ilgilenmek gerekebilir. Arkadaş çevresinde de olaylara tek yönlü bakmamaya gayret edilmeli. Fikir ayrılıkları sebebiyle bazı anlaşmazlıklar yaşanabilir. Maddi konularla ilgili de geçmiş konularda yaşanan aksaklıkları düzeltme fırsatı yakalayabilirsiniz. 
 
YÜKSELEN BOĞA
Bu dolunay sizleri özellikle iletişim konularında etkileyecek. Gerek iş ortamında, gerekse yakın çevrenizle olan ilişkilerinizde kendinizi çok rahat hissetmeyebilirsiniz. Mecburi harcamalar sizi her zamankinden daha fazla huzursuz edebilir. Eski düşünce tarzına biraz yeni bir bakış getirtmek isteyen bu dolunayda daha duygusal düşünmeye yatkın olacaksınız.
 
YÜKSELEN İKİZLER
Etkisini daha çok maddi konular üzerinden gösterecek bir dolunay. Kayıplarınızdan ziyade kazançlarınıza odaklanmak isteyeceksiniz. İkili ilişkiler konusunda da çok rahat olmayacağınız bir dönem. Mecburiyet sebebiyle yaptıklarınız size kendinizi iyi hissettirmeyebilir. Bu dolunayda kendinizle ilgili bazı yüzleşmeler yaşayabilirsiniz.
 
YÜKSELEN YENGEÇ
Bu dolunay sizlere ilişkileriniz üzerinden bazı olaylar yaşatarak kararlar aldıracak. Güvende hissetmek adına kendi önceliklerinizi gündeme getireceksiniz. Günlük düzeninizde kendinizi zorunlu hissederek yaptıklarınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Sağlıkla ilgili konular da gündeme gelebilir. 
 
YÜKSELEN ASLAN
Ocak’ın ikinci yarısında etkisini hissettirecek bu dolunay sizleri daha çok akışına müdahale edemediğiniz konular ve psikolojik durumlar üzerinden etkileyecek. İş hayatıyla ilgili bazı konularda tamamlanmalar yaşamanız gerekebilir. Bu tamamlanmanın uzun vadede sizin için olumlu olduğunu göreceksiniz. Çocuklarla ilgili de üstleneceğiniz sorumluluklarda artış olabilir. 
 
YÜKSELEN BAŞAK
Yengeç dolunayı sizleri daha çok sosyal hayatınız, ileri dönük hedefleriniz ve aşk ilişkileriniz üzerinden etkileyecek. Ailevi konulara bakış açınızı biraz genişletebilirseniz gerek aşkta, gerekse sosyal hayat içinde kendinizi daha güvenli hissedeceksiniz. İnandıklarınızla günlük düzeniniz içinde yaptıklarınız paralel gitmiyorsa bu dönemde zorlanabilirsiniz. 
 
YÜKSELEN TERAZİ
Bu dolunay sizleri kariyer hayatınız, toplumsal statünüz ve sorumluluklarınız üzerinden etkileyecek. Kendinizi bu alanlarda güvenli hissetme ihtiyacınız yüksek olacak. İş hayatınızda iletişim krizleri yaşanabilir. Aileden destek alacağınız bir dönemdesiniz. Bu süreçte riskli hareketlerden sakınmaya dikkat edin. 
 
YÜKSELEN AKREP
Sizleri daha çok bakış açınız, yurt dışı bağlantılı işleriniz veya eğitim konuları üzerinden etkileyecek bir dolunay. İnandıklarınızla somut fikirleriniz arasında kalabilirsiniz. Bu noktada inançlarınız düşüncelerinize baskın gelecek. Aile içindeki dengeleri sağlayarak kendinizi güvenli hissetmek isteyeceksiniz. Bu dönemde mecbur kalınan bazı harcamalar da gündeme gelebilir.
 
YÜKSELEN YAY
Giderlerin, harcamaların ve sizi huzursuz eden krizli konuların gündemde olacağı bir dolunay dönemi. Sözleşmelerde, anlaşmalarda bazı aksilikler çıkabilir. Günlük düzeni mecburen değiştirmeyi gerektiren olaylar yaşanabilir. Sağlığın hassas olacağı günler. Farklı kazanç alanlarına odaklanmak fayda sağlayabilir.
 
YÜKSELEN OĞLAK
Bu dolunay sizleri daha çok ortaklıklarınız, ikili ilişkileriniz veya iş birliği geliştirdiğiniz konular üzerinden etkileyecek. Aşk hayatınızda bazı konularda tamamlanma yaşamak zorunda kalabilirsiniz. İlişkilerinizle ilgili kararlar alacağınız bu dönemde gizli, saklı durumlardan uzak durmaya gayret edin. Yaratıcılığınızı değerlendirebileceğiniz bir dönem olacak.
 
YÜKSELEN KOVA
Sizleri daha çok çalışma hayatı, gündelik alışkanlıklar ve sağlık konuları üzerinden etkileyecek bir dolunay. Evle ya da ailenizle ilgili konularda zorlanma yaşayabilirsiniz. Kendinizi güvende hissetmek için olayların detayına girip bir düzen sağlamaya çalışacaksınız. Mümkün olduğunca korkularınızla yüzleşmeye gayret edin. Mide hassasiyetlerine karşı da temkinli olun.
 
YÜKSELEN BALIK
Bu dolunay sizleri daha çok aşk hayatınız ya da çocuklarınızla ilgili konular üzerinden etkileyecek. İş hayatındaki iletişim sıkıntı yaratabilir. Kendinizi güvende hissetmek için bazı hedeflerinizden bu dönemde vazgeçebilirsiniz. Arkadaş çevrenizde de değişimler olabilir. Bazı arkadaşlarla bağınız koparken, görüşmediğiniz eski arkadaşlarınızla tekrar iletişim içinde olabilirsiniz.
 
Kendimizi güvenli ve huzurlu hissedebileceğimiz bir dolunay olması dileğimle sevgiler.
Aslıhan Doktoroğlu
 
Astroloji ile ilgili bireysel danışmanlık için;
www.astrolojihan.com
Facebook / Instagram / Twitter @astrolojihan
 
Toplam blog
: 132
: 78
Kayıt tarihi
: 22.11.19
 
 

Astroloji konusunda düzenli yazılar paylaşıp, söyleşiler yapıp bir yandan da bireysel astroloji dan..