Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '20

 
Kategori
Astroloji
 

19 Ağustos Aslan yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

19 Ağustos günü saat 05:42 de Aslan burcunun 26°35 derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Aslan göz önünde kendini göstermeyi, önlerde olmayı, sırtının sıvazlanmasını, alkış almayı sever. Gölgesinde ego, kibir, gösteriş, müsriflik vardır. Aslan burcu, liderleri, yöneticileri, tanınmış kişileri, sanatçıları, yönetmenleri,  organizatörleri, eğlence, reklam sektörünü,  mimarlık ve iç dekorasyonu, kuyumcuları temsil eder. Dolayısıyla doğasına has özellikleriyle birlikte, bu gruplara ilişkin gelişmeleri de daha belirgin görebiliriz.

Yeniayda şartlar oldukça dirençli, dediğim dedik ve hareketli, ısrarcı, kararlı, riske girebilen girişimlere, gelişmelere açık görünmekte. Fakat kimse dediğinden, kendi şartlarından taviz verme tarafı olabilecek gibi durmamakta. Aynı zamanda dinlemeden, anlamadan, söylenene kulağını tıkayarak başlanacak işler iletişim sorunlarına da açık olunduğunu işaret etmekte.  

Yükselende yine yeniayın sahibi olan Aslan burcunu görmekteyiz ki yukarıda saydığım Aslan burcu özelliklerini vurgulamakta. Yeterince hesaplamadan, düşünmeden atılan adımlar rahatlıkla anlaşmazlıklara ve engellere sebep olabileceğinden, dikkat edilmesi gereken nokta olarak durmakta. Bu dereceye Alterf ve Pherkad sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Bu sabit yıldızlar anlaşmazlıklarla, ilgisizlikle, sıkıntıya yol açmayla ve ürünleri, yolculukları olumsuz etkilemeyle ilişkilendirilmişler. Dolayısıyla yeniay döneminde atılacak adımlarda bu etkileri göz önünde bulundurmak, tedbirli yol almak önemsenebilir.

Yeniayın ışıkları ise Adhafera ve Alfard etkileşimde görünmekte. Aldafera suça, yalana meyilli olmayı işaret ederken intihar eğilimlerini de tetikleyebilmekte. Alfard ise bir yandan bilgelikle, sanatla anlatılırken öte yandan otokontrol sorunlarına, itici, çirkin çıkışlara, girişimlere, zehirlenmelere, boğulmalara işaret etmekte. 

Aslan burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

19 Ağustos’ta meydana gelecek yeniay  kişinin kendisini ilgilendiren gelişmeleri, dışavurumunu, karakterini, sağlığını, fiziksel görünümünü, yeni başlangıçlarını ve en yakınlarını ilgilendiren gelişmelere dikkati çekmekte.

Sabit burçların 23-29,  öncü burçların 9-13 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Aslan yeniayından öncelikli etkilenmekteler. (Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ;  Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak)

Aile içinde yaşanan problemler, ilişkilerde, para konularında, sosyal hayatınızda erişmeyi hedeflediğiniz pozisyonda, sağlıkta yaşanan durumlar, karar alırken, adım atarken  bağlılık gösterdiğiniz kişilerle aranızdaki ilişkinin bitmesine sebep olmuş görünmekte. Şartları değerlendirdiğinizde çok sayıda konuda tatminsizliğin, hayal edilenin dışında gelişen durumların varlığından söz edebiliyorsunuz değil mi? Beraberinde bir yol ayrıma geldiğinizi de hissediyor olmalısınız. Fakat buna rağmen henüz biten, kopan, yiten, sonlanan bu durumlara aslında tam bir strateji geliştirememiş, noktayı koyacak çözümü üretememiş olabilirsiniz. Bu durum aileyle, bürokrasiyle olan işlerinizde, halen resmi bağınızın bulunduğu ilişkilerinizde sizi bir geçiş noktasında, arada bırakmış olabilir. İşte bu yeniay, hayat sahnenizdeki duruşunuzu güçlendirmeye yönelik aksayan ya da daha iyi olmasını arzuladığınız konularda son noktayı koyacak adımları görebiliriz. Bazı kararlar alınabilir, görüşmeler yapılabilir. Yeniay, haritanızda zorlayıcı açılarla destekleniyorsa bu son nokta stresli de olabilir. Bu noktada iletişim sorunlarına dikkat edin. Gurur yapmaktan egoyu parlatmaktan geri durun ki şartlar istenmeyene dönmesin. Ekim ayı başında bu dönem yeniden gündeme gelecek ve bazı adımlarda geri adım atacak ya da düzenlemeler yapacak olabilirsiniz. Aralığın son haftası işler çok daha hızlanabilir, Şubat sonu gibi de bazı şeylerin ortaya çıktığını görebilirsiniz.

Kendinizi çok daha cesaretle ortaya koyabileceğiniz bir süreçtesiniz. Sizin için önemli olan bir konuya yönelik girişimleriniz söz konusu olabilir. Eğitim, tanıtım konuları, seyahatler gibi durumlar söz konusu olabilir. Hazırlığını yaptığınız bir konuyla ilgili kararlar, anlaşmalar, duyurular gündeme gelebilir. Fakat burada halen zorlayıcı etkilerin varlığını, yapısal olarak tamamlanmamış durumların olduğunu hatırlayalım. O yüzden her ne yapıyor, yapmak istiyorsanız hesabınızı, planlarınızı da bunu göz önünde bulundurarak yapmanızı öneririm. Sizin dışınızdaki faktörlerin de etkisiyle bazı sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Bu durum bazı köklerinizle, aileyle ilgili krize neden olmuş konularda size bir aydınlanma getirebileceği gibi, geçmişte kırılganlık yaratmış durumların tamiri için avantaja  dönüşebilir ve hedeflerinizi, statünüzü, işinizi etkileyebilir. Harekete geçmeyi, iletişimi egoyu, kibiri, ben yaparım olur şeklinde fevriliği geride bırakarak kurmak önemli olabilir. Anlamadan, dinlemeden, araştırmadan, geçmiş eksiklikleri iyice tespit etmeden yeni bir şeye başlamamanızı öneririm. Ve başlanmış bitmemiş, eksik, yeniden yapılanması, düzene sokulması gereken işlerinize de artık tamamlayın lütfen. Yeniay civarı üstlerle, aile büyükleriyle ve resmi işlerde aksamalar, sorunlar yaşanabilir. Sağlıkla ilgili konularınıza özen gösterin. Bu dönem kalp, damar hastalıklarının yanı sıra kemikleri, iskelet sistemini, ayak ve bacakları, deri ve dişleri ilgilendiren sorunlar da yaşanabilir. Günlük rutininizi, iş ortamınızı etkileyecek gelişmelerle, kısıtlanmalarla, şartların değişimiyle karşılaşabilirsiniz. Aslan yeniayı ile geçen sene Temmuz ayında yaşadığınız gelişmelerle ilgili iyi ya da kötü bir sonuç alma evresine gelmiş olabilirsiniz. Yeniay Aldebaran ve Regulus etkisini de içinde barındırmakta. Yani dürüst olmak ve intikam duygularından uzak durmak koşuluyla gerçekte önemli başarıları da verebilir. Yeniay ekonomik anlamda sert bir döneme de işaretçi. Lütfen harcamalara da dikkat edin.

Aslan burcunda yeniayda ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

İkizler ve yükselen İkizler :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Başak ve yükselen Başaklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Terazi ve yükselen Teraziler için : Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Akrep ve yükselen Akrepler için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesi

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Balık ve yükselen Balıklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Ülkemiz ve Aslan burcunda dolunay

19 Ağustos’ta meydana gelecek Aslan yeniayında komşu ülkelerle ilişkilerimizi, eğitim sistemini, okulları, taşımacılığı, ulaşımı, haberleşmeyi, iletişimi, basın yayını ilgilendiren gelişmeler ana başlıklar olarak görülmekte. Aynı zamanda meclisi, belediyeleri, yabancı devletlerle yapılan ortak anlaşmaları, paktları, borsayı ilgilendiren gelişmeler de dikkati çekmekte. Şirketler açısından baktığımızda ise eğitim, tanıtım, lojistik faaliyetleri ve saha çalışmaları ile ilgili gelişmeleri gözlemleyebileceğimiz bir yeniay süreci görünmekte.

Aslan yeniayı yakın komşularla ilişkilere, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve petrol arama faaliyetleri ile ilgili gelişmelerin yanı sıra Yunanistan, Libya, Mısır ve ABD’nin bölgedeki faaliyetlerine dikkati çekebilir. Ülkemizin arama yaptığı bölgenin sınırları ile ilgili gelişmeler gündeme gelebilir. Anlaşmazlıkların arkasında bir başka ülkenin de katkısı olabilir. Yeniayın ülkemiz ilerletilmiş Jüpiter ve Neptün’üne yaptığı zorlayıcı açıyı dikkate alınca, sonrasında hedeften sapma olmaması için görünenin ardına bir kere daha bakmayı, dost görünenlerin kurbanı olmamayı işaret etmekte. Diplomaside dengelenme düşünüldüğü kadar kolay olmayabilir. Çözüme giden yol tıkanabilir. Ortam sıcaklığı kolay yükselebilir. Bu durum şirketler açısından gerek ortaklık yapılarına gerek piyasa rekabet şartlarına da yansıyabilir. Ordumuzun, güvenliğimizin yine dikkati çektiği bir dönem. Meclis gündemine Nato ile ilişkilerimiz, yabancılarla yapılan anlaşmalar oturabilir. Bu noktada dış borçlarımız konu olabilir.  Aynı şekilde bankaları, finansal yapıyı, kurumları etkileyebilecek durumlar halkın yükünü arttırabilir. İthal ürünlerin vergi oranlarında, fiyatlandırmalarında değişimler olasıdır. Covid 19 ile bağlantılı olarak eğitimle, okullarla ilgili yeni açıklama gelebilir. Günlük hayata yeniden bazı düzenlemeler, kısıtlamalar dahil olabilir. Meclis aritmetiğini etkileyecek değişimleri konuşmaya devam edebiliriz. Konumunda otorite olan yöneticilerle ilgili hukuksal konular gündeme gelebilir ki bunlar finansal konularla ve yurtdışı ile de bağlantılı olabilir. Operasyonlar devam edebilir. Bu süreçte düşün insanları, yazarlar, gazeteciler, muhalefet partileri mensupları ile ilgili gelişmeler olasıdır. Dilerim şiddet içeren durumlar yaşanmaz. Para piyasalarında, borsada hareketlilik dikkati çekebilir. Ulusal servetimiz, uzun dönemli kalkınma planlarındaki hedef değişimlerini konuşabiliriz. Bu yeniay tüm dünyada finansal krize vurgu yaparken, işten çıkartılmalara, her türlü bozulmaya, rüşvete vs de vurgu yapmakta. İlerleyen günlerde bu konuların da iyice bizleri meşgul ettiğini görebiliriz. Yer hareketliliği devam edebilir. Yangınların, patlamaların, kazaların ne yazık ki yine fazlalaşabileceği bir dönemdeyiz. Taşımacılık, ulaşım, yeraltı ulaşımı, internet hatları da bu dönemde sıkıntılar yaşatabilir.

Aslan yeniayına ait tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2020/08/12/19-agustos-aslan-burcunda-yeniay/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..