Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '18

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

19. Marka Konferansı & Ayşegül Yürekli Şengör

19. Marka Konferansı  &  Ayşegül Yürekli Şengör
 

Hayallerimizi zenginleştirmek gerekir.

Ebru Baybara Demir

Tam demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti istiyorum.

Ayhan Sicimoğlu

 

1. Gün 12 Aralık 2018

Başarılara imza atan Ayşegül Yürekli Şengör’ün başkanlığında yürütülen MARKA Konferanslarının değişmez moderatörü BJ Cunnigham’ın kendine özgü dili ve espirleriyle sunduğu yerli ve yabancı tanınmış konuşmacılar programa göre sahnede yerlerini aldılar.

Dolu dolu ve sessizliğin egemen olduğu görkemli salonda insanlar, etkinliği izlemenin mutluluğunu yaşadılar!

MARKA 2018’in tematik açılış filmi ünlü medya sanatçısı ve yönetmen Refik Anadol tarafından tasarlandı. 500 metrekare alan kaplayan ve MARKA Konferansı salonunu çepeçevre saran görkemli led ekranlarda gösterilen eser, ışık ve müzik şovuyla katılımcıları etkiledi!

***

MARKA Konferanslarının yaratıcısı Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, açılış konuşmasında;

MARKA Konferanslarının iş dünyasının yakın geleceğine şekil veren en güçlü fikir platformu olduğunu belirtirken MARKA Konferanslarının değişmeyen odağında insanın bulunduğunun altını çizdi:

 “Bugün hala bunu savunuyoruz. Markalar insanların, hayatın bir yansıması. 19 yıllık serüvende MARKA Konferansıyla birlikte Türkiye’nin tüm markaları gelişti. Bugün MARKA Konferansı görevi geleceği şekillendirmek üzere daha da güçlendiriyor.

Artık iş dünyasının en güçlü düşünce platformu… Bambaşka sorumlulukları var. Bunlar arasında köklerine, kültürüne sahip çıkan bir anlayışı savunmak var. Bu değerleri korurken bir yandan da cesaretle yepyeni ufuklara götüren sayısız kapı açmak; bu kapılardan bilgi, cesaret ve isteklendirme aşılamak var” dedi. Sözlerine devamla:

“Önümüzdeki iki gün 2019’un yol haritasını çizeceğiz” tümcesiyle MARKA 2018’in gündemini aktaran Ayşegül Yürekli Şengör:

 “Dünya ve Türkiye zorlayıcı bir dönemde, önümüzdeki yıl yine zorlayıcı koşullar bizi bekliyor. Ama MARKA Konferansı’nda çok iyi biliyoruz ki zorlayıcı koşullar demek ‘fırsat’ demektir, yeni çıkış yolları demektir. MARKA Konferansı olarak bir derdimiz var. Bizim en büyük derdimiz ‘iyi iş’ yapmak. İyi işe, yüksek kaliteye, potansiyeli yükseltmeye imrendirmek, özendirmek” şeklinde konuştu.

Ayşegül Yürekli Şengör: “O yüzden MARKA 2018’de iş düşünceleri, marka örnekleri, teknolojik yenilikler kadar spor, müzik var… Sanat var… Mizah var… Edebiyat var… Hayatı tümüyle kucaklayan bu anlayış uçsuz bucaksız bir bakış açısı için besin kaynağı. Sorunlara çözüm üretmede en değerli yakıtın bu geniş bakış açısından kazanılan ipuçları olduğuna inanıyorum”  sözcükleriyle önemli vurgulamalarda bulundu.

Ayşegül Yürekli Şengör’ün konuşmasında sahneye davet ettiği Yapı Kredi Perakende Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen: “MARKA Konferansı’yla yaptıkları işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken MARKA Konferansı’nın 20. yılında, yani MARKA 2019’da da Yapı Kredi World’ün ana destekleyici olacağını açıkladı. 2019 yılındaki sponsorlukla Yapı Kredi 18’nci kez aralıksız olarak MARKA Konferanslarının sponsorluğunu yapmış olacak.” Dedi.

Çok okunan ekonomi yazarlarından Uğur Gürses, Şirin Payzın’ın moderatörlüğünde MARKA 2018’e özel 2019 yılı için ekonomi analizini yaptı. Ekonomi açısından kısa vadede bir sorun olduğunu ama artık teşhis konulduğu için uzun vadede bu krizin atlatılacağını anlatan Gürses: “Krizin karamsarlığından kurtulup, umutlu olmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Polisiye romanları konusunda ilk akla gelen Ahmet Ümit, MARKA Konferansı için özel olarakk kaleme aldığı öyküsünü sahnede Balçiçek İlter’e anlattı.

Atak kararlarıyla hayatını değiştirip yeniden başlamanın önemli bir örneği olan komedyan yazar Kaan Sekban, MARKA Konferansı sahnesinde konferansa özel gösterisiyle katılımcıları kahkahaya boğdu!

Dünya çapındaki yeteneğiyle adından söz ettiren tenor Murat Karahan, hem sahnede olmak hem de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak sahne dışında olmanın inceliklerini televizyon programcısı Aslı Şafak’la konuştu.

Medya sanatçılarındanyönetmen Refik Anadol, veri ve yapay zekâ yardımıyla oluşturduğu eserini bir mimari yapı üzerinde yansıttı.

Uluslararası Havacılık şirketi TAV’ın CEO’su Sani Şener, insan zekâsının önemine değindiği sunumda, MARKA Konferansı’nın iş dünyası üzerindeki “yenilenme” etkisinin altını çizdiği konuşmasında insan ve makine arasındaki ilişkiyi anlatırken, örnekler verip “Hibrit zekâ hiç yenilmiyor” dedi. Dünyadaki değişimi, “2020 yılındaki mesleklerin yüzde 30’u bugün daha yok” ifadeleriyle dile getiren Şener konuşmasında iş dünyası için şu öğüdü verdi:

“Yıldızlar kayarken dilek tutmak istersiniz de tutamazsınız ya, düşünce hızı ışık hızına çok yakın olduğu içindir bu. Yıldızlar kayarken dilek tutabilirseniz eğer, tüm stratejilerinizi uygulayabilir ve geleceğin hatıralarını takır takır yazabilirsiniz.”

Üç yıldır MARKA Konferansı’nın sosyal sorumluluk projelerine destek veren Kenan Doğulu’nun reklam filmini seslendirerek destek verdiği Bilimle Gelecek projesi kapsamında bir çocuğa 20 lira karşılığında bilim seti ulaştırılabiliyor.

www.bilimlegelecek.com  adresinden de bağış yapılabilecek kampanyaya MARKA 2018 boyunca rekor katılım sağlandığı dile getirildi.

Serdar Korkut Avcı, Esra Çetin ve Tuba Çetin ile ‘Tasarım ve teknoloji’ konusunu işlediler.

Balçiçek İlter, Ebru Özdemir ile inşaatlarda tasarım ve teknoloji konusunu ‘Türkiye’nin mühendis kızları’na yer verdiler.

Cüneyt Yavuz ve Kıvanç Tatlıtuğ birlikteliğinde modada mavi konu edildi.

Hürriyet’in Genel YayınYönetmeni Vahap Munyar, Ertuğrul Özkök-Doğan Hızlan ve Ahmet Hakan ile basın anılarını aktardılar. Koro Hürriyet eşliğinde sanatçı Yalın şarkıladı.

Agâh Uğur, sevmek-sevilmek ve üretmek yolculuğuna çıkardı.

Hakkı Atasagun, müzik benim tutkum diyerek orkestra ile birlikte şarkıları seslendirdi. 

Gözde Yörükoğlu Ersu; sahneye aldığı moda tasarımcısı Arzu Sabancı ile söyleşti. Emir Bahadır’la iletişimin yeni dönemini irdeledi.

Balçiçek İlter, Dr. Koray Aydın ile söyleşisinde saç ekimi ve öyküsü anlatımına yer verdi.

 

2. Gün 13 Aralık 2018

Yeşim Darıcı, Ahmet Akbalık, Nuri Çolakoğlu, Erdem Akan, kendilerine ayrılan zaman diliminde konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Ersan Boysanoğlu, Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı. Mesa Holding’ten söz etti.

Mirgün Cabas’ın sahne aldığı oturumda; Prof Dr. Esra Ekmekçi-Arhan Kayar ikilisi organizasyon, kent tasarımcılığı, turizm kampanyaları, expo(yaşam alanı) ve geri dönüşüm çalışmalarını aktardılar.

Ahmet Akın; genç Müslüman kadınlar, örtünme, moda ve kozmetik çalışmalarına değindi.

Ece Üner, sahnede birlikte oldukları Ercan Kesal ve Gökhan Horzum ile Çukur adlı Tv dizisi üzerinde durdular. Nazım Hikmet’in aşağıdaki dörtlüğünü okudular:

Boşlukta çürür kelam,

Toprağa dalmamışsa,

Topraktan gelmemişse,

Kökünü salmamışsa.

Salonda yan yana oturduğumuz Melek İkizler Durukan ile tanışma fırsatımız oldu. Dikili’den ve Güzel İzmir’den söz ettik.

Gazeteci Balçiçek İlter, polisiye roman yazarı Ahmet Ümit’le yer aldığı oturumda yazarı konuşturdu. Duyduğumuz kimi sözcükler şunlar oldu: İnsanı anlatmak için en iyi yöntem cinayettir. Sağ sol demeden, genç yaşlı ayırımına gitmeden her kesimden insan, kitaplarımı okuyor. Gerçekler ayrıntıda gizlidir. Amaca ulaşmak için yeterli bilgiye sahip olmalıdır.  Önyargılardan sıyrılmalıdır.

Ceren Şehitoğlu oturumunda; Şahika Encümen, dalgıçlık serüvenini anlatırken Ebru Baybara Demir; topraktan para kazanmayı, buğday üretimini ve Mardin’de turizm yatırımlarını anlattı. “Hayallerimizi zenginleştirmek gerekir.” Dedi.

Burçin Acer,  Dj  Funky C-Mahmut Orhan ikilisiyle müzik sunumda bulunundu.

Tv programcısıAyhan Sicimoğlu-Turizmci Murat Tomruk konuştular. Neleri mi konuştular? Gezileri, gurmeliği, müzisyenliği ve Ürgüp’ ün yararlı küflü peynirini…

Son oturum olarak gazeteci Mirgün Cabas, Ateş ince ve Darıo Turovelzky’nin yer aldığı oturuma Bergüzar Korel ile Engin Akyürek’ de katıldı. Yurt dışında ilgiyle izlenen kimi dizilerimiz konu edildi.

İzlencenin sonunda moderatör BJ Cunnigham’ın sahneye davet ettiği müzisyen Yalın, özgün bir konuşmayla aşkı anlattı. 20’li yaşlarda yazdığı ‘zalim’ adlı yapıtından söz etti. Çevreye duvarlara yansıyan hoş görüntüler eşliğinde, öyküleriyle şarkılarını seslendirdi!

İşte ‘zalim’ şarkısını sözleri:

                                     Ellerine sağlık, hadi durma kutla bu zafer senin
                                     Yüreğine sağlık, yalan dünyanda tek safirin
                                     Onu kaybetme, onu kirletme,hırsınla süsleme

                                     Hadi seni sevdim diyelim bir daha
                                     Gözümü karartıp yeniden taptığımda
                                     Değişecek misin söyle
                                     Değişebilecek misin,zalim.

                                     Zalim, oyunbozan, sen de bu büyü de yalan
                                     Gelip de bir tanem olmaya ne hakkın var?
                                     Zalim, oyunbozan, sen de bu büyü de yalan
                                     Gelip de bu canda hükmetmeye ne hakkın var?

19. MARKA Konferansının dikkat çeken kimi saptamalar:

- Hazırlıklara uzun süre öncesinden başladığı ve geniş kesimlere bilgilendirme yapıldığı,

- Değişmenin odağı insan, değişmenin derdi iyi iş yapmak olduğu,

- Zorlayıcı koşullar demek, ‘fırsat’ demektir, ilkesinden hareket edildiği,

- İkramların bol olduğu, sponsor olanların reklamlarının yer yer perdeye yansıdığı,

- Salon perdesine ve duvarlarına yansıyan  hoş görüntülerin izleyicileri dinlendirdiği,

- Konuşmacıların genelde siyah giyimle sahneye çıktığı, yürüyleri ile dikkat çektiği,

- Temizlik, düzen ve zamanı iyi kullanmaya olanca özenin gösterildiği,

- İki satır bile yazamayan kimi insanların 'basındanım' diyerek ikinci gün içerdi sızdığı...

***

Bomonti Hilton Otel’de gerçekleşen ve iki gün boyunca 70’i aşkın konuşmacının sahne aldığı MARKA 2018’de başta Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör olmak üzere Hanife Kaya Gemici ve öteki emeği geçenleri kutluyorum ve alkışlıyorum!

NOT: Geçmiş yıllarda yazdığım Marka Konferansı konulu yazılarım  aşağıdadır.   *  (1.2.3)

                                                                          *

                                      Marka Konferansları ile ilgili öteki yazılarım:

                                                          Tıklayıp okuyabilirsiniz!

                http://blog.milliyet.com.tr/15-marka-2014/Blog/?BlogNo=483403

                http://blog.milliyet.com.tr/17-marka-konferansi/Blog/?BlogNo=548405

                http://blog.milliyet.com.tr/18-marka-konferansi-etkinligi/Blog/?BlogNo=577137

 

                                                 *    (1)  15. Marka 2014

                                                 *    (2)  17. Marka Konferansı

                                                 *    (3)  18-marka-konferansi*

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..