Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '19

 
Kategori
Astroloji
 

19 Mayıs Akrep Burcunda Dolunay

Genel anlamıyla dolunay

19 Mayıs günü saat 00:11   da  Akrep 27°38'  burcunun   derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Ev sahibi Akrep dayanıklı, sabırlı, kuşku dolu, ketum ve  uç noktalarda krizler deneyimleyen, yıkıcı doğası ile bilinir. Bankacılar, finansçılar, ekonomistler, sigortacılar, dedektifler, polisler, askerler, psikiyatristler, doktorlar, dişçiler, araştırmacılar, gazeteciler, madenciler, kimyacılar ve fizikçiler Akreple ilişkilendirmiştir. Dolayısıyla dolunay sürecinde Akrep özelliklerini ve bu gruplara ait gelişmeleri daha belirgin gözlemleyebiliriz.

İletişim, algı sorunlarının oldukça belirgin olduğu bu süreçte objektiflik de bir o kadar zor görünmekte. Enerji düşüklüğü, güvene de yansıyacaktır. Çıkarların ön planda olacağı, somut sonuç alma arzusu ve yeniye uzak duruş, şartların da değişmesine gösterilen direnci doğuracaktır.

Yükselende sabrı, disiplini, sorumluluk sahibi olması ve yönetim özelliğiyle bilinen, duygusallıktan uzak, kontrollü, hesapçı Oğlak burcu bulunmakta. Dışavurumda kadersel denilebilecek türde etkenlerin de etksiyle geri adımlar olabileceği gibi, geçmişe dönük kalıplara yönelik törpülenmesi, gitmesi gerekenlerin de değiştiğini gözlemleyebiliriz. Buraya Dheneb sabit yıldızının etkisini görmekteyiz. Bu sabit cömertlik, yardımseverlik özelliklerinin dışında savaşla, mücadelelerle ilgilidir ve başarı verir. Fakat Akrep dolunayında, yükselene GAD, Satürn ve Pluto etkisini de unutmayalım. Adımların başarı şansı kişisel haritalarla bağlantılıdır.

Ay’ın Marsık etkileşimi, azmi, kararlılığı, hedefe odaklı olmayı, ateşli bir yapıyı ve tehlikeli tutkulara sahip olmayı işaret etmekte. Güneş’in ise çoğu astroloji okurunun da bildiği gibi en sert etkililerden biri olan Algol ile kavuşumunu görmekteyiz. Algol,  hiddetle, ilişkiyi yıpratan dürtülerle, dramatik, travmatik durumlarla birlikte anılmakta. Aynı zamanda boyun, gırtlak bölgesine yönelik problemleri anlatırken, bu tiroid sorunu olabileceği gibi, boğulmalarla, boyun bölgesine yönelik şiddetle, kesiklerle de birlikte anılmakta.

Akrep burcunda dolunayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Akrep dolunayında iş, kariyer, hedefler, ailevi konular, köklerimiz, ev, emlak ile ilgili gelişmeler, çocukların kontrol etmekte zorlandıkları durumlar, hastane gibi kapalı ortamlarla bağlantılı gelişmeleri ana başlıklar olarak dikkati çekmekte.

Sabit burçların  24-30,  öncü burçların 10 – 15 derecelerinde gezegenler, önemli kombinasyonları olanlar Akrep dolunayından öncelikli etkilenecektir.   (Sabit burçlar: Boğa, Aslan , Akrep, Kova  , Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak )

Ailevi, bürokratik ilişkilerde dengelenmeyi, muhasebe yapılmasını gerektiren durumlar, hesap kitap işleri söz konusu olabilir. Bunlarla ilgili yaşanmış deneyimlerinizin hafızanızı uyarmasını artık istemeyebilirsiniz. Şartları kökten değiştirebilmek için mücadele arzusu, sizi bu dolunayda yönlendiren faktör olabilir. Bunu yaparken de sahip olduklarınızı koruma düşüncesi üzerine strateji  geliştirmeye, gidişatı, pozisyonunuzu anlamaya, anlamlandırmaya çalışabilirsiniz. Fakat dış etkenler yüzünden, zaten karmaşık olan duruma karşı hamle yapmak yerine geri çekilmeyi gerektiren durumlar oluşabilir. Yıkıcı, ümitleri azaltıcı, karışık gelişmeler karşısında adeta yaşam mücadelesi verirken,  değişim öncesi çevreden kısıtlanma, içe dönme de yaşanabilir. Geçmişe dayalı durumların test edildiği bu noktada kulağınıza fısıldanan eski tavsiyeler aklınıza gelebilir ve yenilerini istemeyebilir, bilgi alış verişinde bulunma fikrine sıcak bakmayabilirsiniz. İletişim zorlanabilir. Hayat planlarınıza yönelik gerçekleştirdiğiniz yol ayrımlarınızı, seçimlerinizi, bunlara yönelik kurduğunuz stratejilerinizi yeniden gözden geçirmeyi deneyin. O noktada düzeltmeniz, belki törpülemeniz ya da kesip atmanız gereken yerleri görebilirsiniz.   (Kronos, Juno, Mynomesyner , Mars/Pluto, Merkür, Vtx Avtx, Ay, Güneş, Minerva, Arachne, Sedna, Proserpina, Artemis, Karma n., Kassandrar , Lilithr , Pallasr , Mars/Satürn )

Gelişmeler, hayatımızın ana çatısına etkir cinste. Kendimize yönelik kurduğumuz düzende bazı değişimler, kopuşlar, hatta kayıplar yaşanabilir. Bu en yakınlarımızla da ilgili olabilir ve geri adım atmak, içe kapanmak durumunda kalabiliriz. Evliliklerde, ortaklıklarda, aile içlerinde hak, hukuk, eşitlik konularında saklanmışlar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlar sahip olunan değerlere yönelik harekete geçmek gerekliliğini anlatabilir. Fakat ne kadar harekete geçmek istesek de yeterli motivasyonu sağlamakta zorlanabiliriz. Biraz depresif, kasvetli hissedilebilir. Kardeşlerle, yakın akrabalarla, evi, aileyi, köklerimizi ilgilendiren konularda beklenmedik durumlar oluşabilir. Ara bozan türde finansal, hukuksal gelişmeler eski kayıpları, şaibeli durumları kapsayabilir. Sağlık konuları ile ilgili  koşturmalar, sosyal ortamdan da uzaklaştırabilir. Yıldırım aşklar, aldatmalar, kopuşlar, kıskançlıklar ve arkadan ayak kaydırma faaliyetleri bu günlere damgasını vurabilir. Abartılı, kararında olmayan, gerçeklerden uzak durumlar ya da elde olmayan gelişmeler kazanımları sert etkileyebilir. Eğitime, tanıtıma yönelik faaliyetler, yabancılarla ilişkilere, uluslararası işlere, hayat felsefenizi geliştirmek adına harcanan enerji ve bunların sosyal ortamlara, organizasyonlara yansımaları, başta maddi manevi doyuruculuğu yeterince anlaşılmasa da hayatlarda önemli değişimleri yaratabilir. Eksiğime gediğime bakayım, gitmesi gerekenler elensin diyerek yola girdiğiniz projeler üzerinde kapanıp, çalışmak için güzel bir zaman dilimi. İşinizle, hedeflerinizle ilgili mücadeleler iş ortamınıza yansıyabileceği gibi, günlük hayatınızı da etkileyebilir. Merkür ve Güneş’in Algol ile etkileşimi gerek söylemlere gerek irade koyuş biçimine ilişkileri sarsıcı etki yükleyebilir. Bu dönemde yine çocukları da yalnız bırakmayalım, büyükler de tekin olmayan yerlerde bulunmamaya özen gösterelim. Şiddet, boyun, boğaz bölgesine yönelik sorunlar, boğulmalar verebilir. Aile içi agresyona, şiddete karşı dikkat lütfen!

Akrep dolunayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Akrep burcunda dolunayın yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

İkizler ve yükselen İkizler :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

Terazi ve yükselen Teraziler için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Yay ve yükselen Yaylar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Kova ve yükselen Kovalar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

Ülkemiz ve Akrep dolunayı

Akrep dolunayında eğitim sistemimiz, diplomatlar, arabuluculuk konuları, sanat, spor, eğlence ile ilgili her şey, çocuklar, parklar, bahçeler, meclis, belediyeler, ulusal kazanımlarımız, borsa, yabancı devletlerle yapılan ortak anlaşmalar, organizasyonlar, borsa, spekülatif yatırımlar, kulüpler, dahil olduğumuz paktlar ana konu başlıkları olarak görülmekte. Şirketler de hedefleri ve buna bağlı stratejik yönetimleri, yatırım gelirleri, uzun dönemli hedefleri ve sektörel birliktelikleri ile ilgili gelişmeleri öne çıkabilir.

Akrep dolunayı ülkemizin Jüpiter’i üzerinde olmakta. Dolayısıyla üst düzey yöneticiler, hukukçular, uluslararası konular, finans ile birlikte, çalışan kesim, ordumuz, polisimiz ile ilgili gelişmeler de vurgulanmış oluyor. Yine bu dönemde illegal yapılanmalar, bunlarla ilgili durumlar da dikkati çekebilir. Bilmediğimiz bazı şeyler, anlaşmalar, görüşmeler açığa çıkabilir. Tutukluluklar, af konusu gündem olabilir. Yasalar üzerinde düzenlemelere gidilebilir.  Konumunda otorite olanlar, bürokratlar, üst düzey yöneticiler, her ne kadar seçim tarihi olarak 23 Haziran açıklansa da buna yönelik birtakım beklenmedik gelişmeler, girişimler söz konusu olabilir. Finans piyasaları, spekülatif yatırım araçları durumlara ani tepkiler verebilir. Burada diplomatik, hukuksal gelişmeler de mümkündür.

Artık GAD ile dip dibe giden Satürn’e destek veren Merkür ve Güneş, geri planda hazırlanmış anlaşmalar, yapılmış görüşmeler vasıtasıyla uluslararası arenada anlaşmalarda, davalarda, ortaklıklarda, şirket ortaklık ve rekabetliğinde, yani dış ilişkilerde revizyonlara, belki bazı bitişlere destek verebilir. Bu anlamda silah anlaşmalarını da düşünebiliriz. İnşaat ve emlak sektöründe, tarımda satışların ve rekoltenin durumu atılan adımları yeniden gözden geçirtebilir. Toprak, maden satışları, sığınmacılar bu dönemde yine konu olabilir. Tanınmış kişiler, liderler, yöneticiler bu dönemde kendi ülküleri doğrultusunda, kazanmayı hedefledikleri yolda kendilerini çok daha kararlı ifade edebilirler. Gençlerimizi,  kızlarımız, kadınlarımız daha önde, alışılmışın dışında yollarla ,  aktif  görebiliriz.

Daha önce de yazdığım gibi Mars’ın 12.ev geçişi ve ay sonuna doğru iç işlerini, halkı etkileme olasılığı dikkat edilmesi gereken bir durum. Yengeç’e geçen ve zorlu açılara işaret eden Mars, kontrol dışı beklenmedik durumlar kırılganlıkları etkileyebilir. Vatan, millet konularında, ortak paydaların korunmasında daha hassas yapabilir. Askeri konular, girişimler gündeme gelebilir. Halka yönelik girişimler, heyecan katsayısını arttırıcı durumlar olasıdır. Olası beklenmedik gelişmelerin etkisi daha sonra anlaşılabilir. Bu dönem güvenliğin öneminin  altını yeniden çizmek istiyorum. Burada öne çıkabilecek başka başlık da NATO, BM gibi ilişkide olduğumuz uluslararası  kuruluşlar olabilir. Mars’ın başka bir rahatsız edici durumu da Sarin sabit yıldızı ile etkileşimi. Bu sabit, terörle, sarin gazıyla ve aynı zamanda halüsünatif özellikler vermesinden ötürü uyuşturucu maddeler ile de ilişkili. Dolayısıyla buna da dikkat etmekte fayda var. Operasyonlar da yapılabilir.

19 Mayıs günü Akrep burcunda gerçekleşecek olan dolunayla ilgili astrokartografik dahil tüm haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

https://azadeoksoy.com/2019/05/09/19-mayis-akrep-burcunda-dolunay/

 

Azade Öksoy

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..