Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

19 Mayis Gençlik ve Spor Bayramı

Bu gün 19 mayis 2007 Ata’nin Samsuna çıkışının 88. yılı; 88 yıl önce bugün Ulkem’in dort tarafi zaptedilmis her tarafta iç ve dıs düsmanlar tarafından kuşatılmış. 88 yıl önce bugün bir Ulus’un talihi dönüyor. Hep özgür yaşamıs bir milletin esaret altında yasamayacagının bilincinde olan Atatürk milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a geliyor.

Sonraki yıllarda Atatürk önderliğinde çetin ve bir o kadarda zahmetli bir savas geciyor. Elindeki imkanlarla imkansiz gibi görünen bir bağimsızlık savaşinda alınlarin akiyla cikiyor Atalarimiz.

Bağımsızlık’tan sonra ise bir cok devrim ve bu devrimlerin hepsinde Atatürk gençlere güvenip milli mücadelenin başlattığı ilk günü Gençliğe ithaf ediyor

Bugün 19 mayıs 2007 ve o acı kasvetli kötü günler olali henuz 88 yil olmus, ama bakiyorumda o gunleri hepimiz unutmus durumdayiz, o birbirine kenetlenmis halk nerde, bugunki sag-sol, laik-antilaik, gerici-devrimci, fasist-komunist, alevi-sunni, kürt-Turk diye bir cok parcaya bolunmus halk nerde.

Ataturk’un ulke’yi emenaet ettigi gencligin bir bolumu degisik tarikatlar ve sozde dini birlesimler sayesinde Ataturk dusmani kesildi, bir bolumu duzene ayak uydurmak adina bugun ici bos genclik haline geldi.
Yillardir yapilan yanlis politikalar sonucu bugun 19 Mayis Spor bayrami’ni ve diger milli bayramlarimizi mecburiyet gibi gorunen bir genclik olustu hatta bugun sokaga cikip 19 mayis Genclik Bayrami’nin anlami ne diye sorsak bir cogu bilmez durumda.

Bugun 19 Mayis Genclik Spor Bayrami biliyorum buraya kadar bir bayram gunu icin cok karamsar bir tablo cizdim ama biliyorumki yukarda yazdigim herseye ragmen bugun Ataturk’e ve Atalarina layik olmak icin vargucuyle calisan Ataturk ilk ve devrimlerine bagli milyonlarca Turk gencligi var; Ve biliyorumki degil 88 yil 1000 yilda gecse o genclik hep olacak.

Nice 19 Mayislari hep birlikte el ele kutlamak umidiyle ....

 
Toplam blog
: 5
: 492
Kayıt tarihi
: 02.03.07
 
 

12 yıldır Hollanda'da yaşıyorum. Capgeminide bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum. Gezmeyi, okuma..