Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '12

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

19 Mayıs mahallesinin Işık Okulları kabusu

19 Mayıs mahallesinin Işık Okulları kabusu
 

19 MAYIS MAHALLESİNİN IŞIK OKULLARI KÂBUSU


Kozyatağında bir zamanlar güneş koleji isimli şirin mi şirin orman içinde bir okul vardı. Dairemi 1992 yılında satın aldığımda bulunduğum kattan uçsuz bucaksız orman görülüyordu kendimi İngiltere’de sandığım oluyordu bu orman camiden okulun alanı ve Erenköy Ruh sağlığı hastanesi ile devam ediyordu orman içindeki binaları görmek mümkün bile değildi

Gel zaman git zaman büyük paralarla zengin çocuklarını okuduğu vakıf okulları burayı keşfetmekte gecikmedi FMV Işık okulları buraya el attı ve ancak eşini benzerini Şile yolunda gördüğünüz Işık Üniversitesi benzeri bir yerleşkeyi bit kadar sokaklarla çevrili bu araziye kondurdu. Bu okul şehir dışına yapılmalıydı. Mimari olarak buraya bu okulu inşa etmek akıl mantık alır iş değil. Ama bunlar benim uzmanlık alanım dışındadır. Mimarlar odasının ilgi ve uzmanlık alanına girer ve beni alakadar etmez. Beni alakadar eden kısım bu okulun kurulduğundan itibaren öğrenci sayısının giderek tırmanması ve öğrencilerin servisleri olmasına rağmen bu öğrencileri son model lüks otomobiller ile ya aile fertlerinin veya özel şoförlerinin alması. 5.sınıftaki bir çocuğa trafik sıkışıklığı nasıl çözülür diyin. Size çözü olarak kamu ulaşım araçları, metro ve demiryolunu önerir. Dünyada ve ülkemizde trafik sıkışıklığının en büyük sebebi içinde tek kişi olan araçlardır.

Bu okul; Gürsoylu Sokak, Saray Sokak, Sinan Ercan Caddesi ve Gürsoylu Sokak üzerinde google haritalarda ismi yazılı olmayan çıkmaz olup ta okula çıkan bir sokak ile aynı şekilde Sinan Ercan Caddesine çıkışlı, çıkmaz sokak olup okula çıkan iki sokak dahil, 4 sokak ve bir caddedeki trafiği kilitlemekte ve felç etmektedir. Ne kargocular ne sucular sokağa girememektedirler. Evimizin otoparkından bırakın otomobil ile çıkmayı bisikletle çıkamaz olduk(otopark çıkışları park eden araçlarla blokedir) Evimizi satıp buradan gitmeden huzur içinde yaşamamız sağlanamayacak mı?

 
Toplam blog
: 27
: 1140
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Öğretim Görevlisi(Dr). Gemi Mak işl . Mühendisiyim. 15 senedir Gözetim şirketinde görev yapıyorum..