Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

19 Mayıs Meşalesi, Soma Katillerinden hesap sormanın yolunu aydınlatıyor.

19 Mayıs Meşalesi, Soma Katillerinden hesap sormanın yolunu aydınlatıyor.
 

19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan meşaleyi 1919 Genç bu gün Ankara'ya getiriyor..


Bu gün 19 Mayıs 2014 .

Geride bıraktığımız hüzün ve acı dolu günlerin hiç unutulmamasına  aracılık eden ve Tüm Mazlum Milletlerin Emperyalizme karşı başkaldırılarının Manifestosu olan Türkiye Milli Kurtuluş Savaşının başladığı ve sonradan kazanılacak zaferin müjdecisi olan 19 Mayıs 1919’un 95. Yıldönümü.  

19 Mayısları unutturmak  ve Atatürk Cumhuriyeti ile hesaplaşmak isteyenlere karşı olan, Yeniden Tam Bağımsız Türkiye  Mücadelemizi  bize bir kere daha hatırlatan çok önemli bir gün..   

“Tüm Türkiye 19 Mayıs 1919’daki Kuvvai Milliye ruhunun yeniden dirilmesini istemeli ve bu ruha karşı mücadele eden Mandacı ve Teslimiyetçi zihniyetle esaslı bir mücadeleye girmelidir. Yine tüm Türkiye, 1919’daki halimizden daha kötü durumda olduğumuzu hep bir ağızdan haykırmalı, o zamanki mücadeleden çok daha fazlasına ihtiyacımız olduğunun bilinciyle  ABD Emperyalizmi ve AKP’nin mandacı ve uşak ruhlu teslimiyetçi zihniyetinin çok büyük tehlike olduğunu görmelidir.” (1)  

Bu güç halkımızda vardır. Bu gücün Lokomotifi Samsun’dan Ankara’ya yürüyen ve  bu gün saat 13.00’da Ankara Güven Park’ta olacak olan 1919 Gençtir.

Bu 19 Mayıs’ta tüm Türkiye: Ulus Devleti unutturmaya çalışan, varlığımızı borçlu olduğumuz Atatürk Devrimlerine  büyük bir kin ve nefretle saldıran AKP ve efendisi ABD emperyalizmine karşı yine hiç bitmeyen bir öfke ve kararlılıkla karşı koymalıdır.

16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ‘na binerek yola çıkanlar,  Milletin Makus talihini yenmek için yola çıkmışlardı.  Bu günde 1919 Genç o günlerden daha kötü olan durumu protesto etmek, düzeltmek ve bu ülkede yeniden Soma Facialarının olmaması,  Soma Katillerinden hesap sorulması için Ankara’ya yürüyorlar.

O zaman Bandırma Vapurunda olanlarda korkmadılar yılmadılar, bu gün Ankara’ya yürüyen 1919 Genç’te korkmuyor yılmıyor. 1919’daki Yurtsever ve Devrimcilerde başardı. 2014’teki Devrimcilerde başaracak.

“Bu destan Çanakkale’den beri varmışta 19 Mayıs 1919’da kendini göstermiş..19 Mayıs 1919’da yanan meşaleyi, çapa ile, kazma kürek ve sırtlarında 250 Kg’lık taşıyan kahramanları ile, cepheye mermi taşıyan anaları ile söndürmeyen insanları unutacakmıydı bu millet?. Unutmasına izin vermeyecek güçler yokmu olmuştu sanki?..” (2)

“Sevgili dostlar bu günlerde her zamankinden daha çok, bir Kurtuluş Savaşına ihtiyacımız yok mu?. Ateşleyici, tetikleyici bir güce,  devrimci, vatansever, ülkesini milletini seven ve bu uğurda kelle koltukta, Ankara TBMM’deki derin dalgalarla (öncekiler Karadeniz’in derin dalgalarıyla boğuşmuşlardı) boğuşacak olan güçlere ihtiyacımız yok mu?.”  (3)

Günümüzden 95 yıl önce Bandırma Vapuru ile Samsun’a taşınan ve peşinden Tüm Mazlum Milletlerin ufkunu ağartan o meşale bu gün Samsun’dan Ankara’ya yürüyen o yiğit 1919 gencin elinde.. İhtiyacımız olan güç o güçtür işte.

Amerikan uşağı satılmış medya ne kadar görmezlikten gelirse gelsin, o meşaleyi taşıyanlar değilmidir 2012 19 Mayıs’ında, İstanbul’da yüzbinleri sokaklara döken, kahrolsun ABD, Tam Bağımsız Türkiye diye bağıran?..

AKP’nin çabası boşuna, kaybetmeye mahkumdur. Ne yaparsa yapsın, okyanus ötesinden hangi emri alırsa alsın başaramayacak.  Kaybedecek.. Aynen Efendisi ABD’nin tüm dünyada bir bir kaybettiği gibi. Çünkü ABD’nin ve uşaklarının ellerinde bir 19 Mayıs Meşalesi yok.  

19 Mayıs Bağımsızlık ruhunu beyinlerimize bir daha çıkmamak üzere çakan o şehitlrimize ve Soma'da hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Saygılar..

19 Mayıs 2014

Saat: 10.40

Not : (1), (2), (3) numaralı paragraflar, 2012 19 Mayıs’ı için yazdığım yazıdan alıntıdır.

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..