Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

1919

Bugün bizlere doğru düşünmeye yönlendiren tiyatro, oynama ve seyretmemize Atatürk'ün varlığıyla gerçekleşmiştir..

Tiyatroda olduğu gibi tüm güzel sanatlar gelişimi de Atatürk'ün sanat'a verdiği önemden kaynaklanmaktadır..

Bir ülkenin hayat damarlarından biri de "sanat" olduğunu vurgulayarak, sanat'ın ülke gelişiminde nekadar önemli olduğunu anlamaktayız..

Gençliği çok önemsemiştir yüce Atamız.. Cumhuriyetcı ve Demokrat düşünceleri geliştirebilecek ve koruyabilecek ancak yeni nesillerin sahip çıkmasıyla sonsuza kadar sürebileceğini NUTUK söylevlerinde söylemiştir..

Bu ne büyüklük, bu ne yücelik büyük Atam.! "içte ve dışta düşmanların olacak" tanımınla seksen yıl önce bugünleri gördün ve 19 Mayıs'ta gençler'in iç ve dış düşmanlarımıza karşı daha uyanık olmalarını emrettin..

Bugünkü gençlik son derece izinde Atam.. Günümüz iletişim araçlarının ve Dünya düzeni değişiminden dolayı fiziksel ve görsel anlamda, özelikle giysi yansımalarında bazılarına ters gelebilse de gençlerin yürekleri, inaçları hep Cumhuriyetten yana.. Onlar ilkelerinizin sonsuz bekçileriler Atam..

Günümüzde, bazı kemalist karşıtlı, kurmuş olduğun Cumhuriyet'i gölgelemek isteseler de, Atatürkcü asker ve yetmiş milyon varolduğu sürece sen kaygılanma..

Rahat uyu Atam..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..