Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Zeynep Yasemin Candemir

http://blog.milliyet.com.tr/19216811

08 Kasım '17

     
    Kategori
    İnternet
     

    192.168.1.1 Modem Giriş

    İnternet, güncelleme bilgilerini her zaman bilmek için kullanılan bir araçtır ve bu yöntem, iletişimi daha kolay ve daha ucuz hale getirir. Birçok insan internet olmadan bir gün terk edemez. Çünkü tüm modern işler internet temelli. Hayatımız, günlük faaliyetlerimiz, sosyal hizmetlerimiz ve birçok şey internete bağlıdır. İnternetten ayrılmak mümkün değildir. Sosyal paylaşım ağını kullanırsınız ve bir sürü arkadaşınızla bir araya geliyorsunuz. Wi-Fi daha ucuzdur ve birden fazla kullanıcı İnternet'i birden fazla cihazda birlikte kullandığında çok fazla düşünmenize gerek yoktur ve fazladan faturayı saymaya gerek yoktur, o zaman onu seveceksiniz.
     
    Evinizde veya ofisinizde Wi-Fi kullanmak istediğinizde bir yönlendirici gereklidir. Bu, küçük daireyi Wi-Fi bölgesine gizlemek için yeterlidir. Kablolar, cihaz ve kullanım kılavuzu gibi önemli şeyleri alacaksınız. Böylece, talimatları kolayca izleyebilir ve kablo internetini Wi-Fi internet'e dönüştürebilirsiniz. İnternetin nasıl kurulacağını veya cihazın nasıl yapılandırılacağını bilmiyorsanız, yönlendirici el kitabından ve yönlendirici kutusuna gelen kağıtlardan ayrıntıyı bileceksiniz.
     
    Herhangi bir markadan ve herhangi bir modelden herhangi bir yönlendirici satın alabilirsiniz. Cihazın performansını, bulunduğunuz alanı ve cihaz sayısını düşünmelisiniz. Alanınız yeterince büyükse alanınızı kapatabilecek bir yönlendirici kullanmanız gerekir. Linksys veya D-Link markalarında böyle bir yönlendirici alacaksınız. Yöneltici ile ilgili doğru talimatları öğrenmek için bütün kağıtları ve el kitaplarını okumalısınız. Bununla birlikte, yönlendirici el kitabından veya başka yerlerden başka şeyler bulmanız gerekir. Bunlar varsayılan IP adresi, kullanıcı adı ve şifredir.
     
    Linksys'in ve diğer cihazların varsayılan IP adresi 192.168.1.1'dir. Bu IP adresi, kullanıcıların varsayılan kullanıcı adı ve parolasını kullanabileceği oturum açma ekranını getirmeye yardımcı olur. Birçok yönlendirici için varsayılan kullanıcı adı ve şifre "admin" dir. Giriş ekranında bu "yönetici" yi kullanırsanız, o zaman aygıta giriş yapabilirsiniz. Ancak önce hata yaparsanız yönlendiriciye giriş yapamazsınız. IP adresini yanlış yazarsanız, yönlendirici kontrol paneline giriş yapamazsınız. Çünkü tarayıcı adres çubuğuna yanlış biçimlendirilmiş IP adresini kullanıp enter düğmesine basarsanız, varsayılan kullanıcı adını ve parolasını girmeniz gereken giriş ekranını göremezsiniz.
     
    IP adresinin ilk kısmı 168.192 bükülmüştür. Böylece, IP adresi sınıfı değiştirildi ve toplam IP adresi 168.192.1.1 oldu. İlk görüşte, IP adresinin iyi olduğu görülüyor ancak gerçek şu ki IP adresi yanlış ve bu yanlış IP adresinin herhangi bir kullanımı yok. Bir IP adresinde IP adresi sınıfı çok önemlidir ve hepsini bilmeniz gerekir.
     
    IP adresi sınıfı, IP adresinin ana parçasıdır ve bu bölümde hiçbir şey değiştirmemelisiniz. IP adresi sınıfında herhangi bir değişiklik getirirseniz, IP adresini yanlış bulacaksınız. Aynı IP adres sınıfını kullanmanız gerekir, ancak 168.192.1.1 IP adresinde. Kullanıcı IP adresi sınıf C'yi 192.168 biçimini 168.192'ye değiştirdi. Bu nedenle, bu bir IP adresi kalmaz ve bir IP adresi olarak çalışmaz. Sahte IP adresini doğru bir IP adresine 192.168.1.1 düzeltmeniz ve şimdi onu kullanmayı deneyebilirsiniz.
    IP adresi sınıfı C 192.168.0.0'dan 192.168.255.255'e başlar. IP adresini değiştirdiğinizde, bu IP adres aralığındaki herhangi bir IP adresini seçmeniz gerekir. Herhangi bir IP adresini kullandığınızda, bu IP adres numarası aralığının ötesinde başka bir şey yapamazsınız. Numarayı 0-255 arası korumalısınız. Bununla birlikte, 168'den başlayan hiçbir IP adresi sınıfı yoktur, bu nedenle IP adres sınıfının doğru biçimini hatırlamalısınız.
     
    IP adresini 168.192.1.1 gibi işe yaramaz hale getirecek bazı şeyler bilmelisin. IP adresinin oluşum kurallarına göre. IP adresinde harfler, kelimeler veya semboller veya boşluklar için yer yoktur. IP adresi sadece bölme yapmak için sayı ve nokta ile oluşturulacaktır. Nokta, istediğiniz kadar kullanamazsınız. IP adresine sadece 3 nokta koyabilirsiniz. Bir nokta 192.168 IP adresi sınıfına yerleştirilecek ve kalan iki nokta sayı başlangıcından ve ortasından önce konacaktır.
     
    Düzgün oluşturulmayan herhangi bir sahte veya sahte IP adresi yönlendiricide yer almayacaktır. Yönelticiye giriş yaptıktan sonra, IP adresinin yerine herhangi bir yanlış IP adresi kullanmak istiyorsanız, kontrol paneli kullanıcıya başka bir şey yazmasına izin vermez. Mektubu yazarsanız, bazı yönlendiriciler bunu kaldırdı. Bununla birlikte, son adımda, IP adresini yönlendiriciye kaydedemezsiniz. Bu nedenle, zamanınızı boşa çıkarmayın ve yönlendiricide doğru biçimde IP adresini kullanın.
     
    Güncelleme ve modern tarayıcıyı kullanmalı ve tarayıcı adresi alanına doğru IP adresini kullanmadan önce tarayıcı geçmişini temizlemelisiniz. IP adresini yazdıktan sonra, enter tuşuna basmanız gerekir ve kullanıcı adı ve şifreyi kullanmanız gereken bir giriş ekranı gelir. Şimdi tekrar giriş düğmesine basarsanız, o zaman oturum açarsınız. Varsayılan giriş bilgilerinin tümüyle nasıl giriş yapacağınızı bilirsiniz. Bununla birlikte, varsayılan IP adresi, sorun giderme olan diğer temel amaçlar için kullanılır. Ping komutuyla birlikte kullanmanız gerekir. Herhangi bir ping komutu "ping 192.168.1.1" veya "ping 192.168.1.1 -t" kullanabilirsiniz. Komut istemi sayfasında bu komutu kullanmanız gerekir. Aynı komut istemi sayfasında "ipconfig" komutunu uygulayabilirsiniz.
     
    İnternet ayarı ve Wi-Fi menkul kıymetlerini düşünmelisiniz. Bunlar önemli şeylerdir ve bu yerlere dikkat etmezseniz, o zaman İnternet'i düzgün bir şekilde kullanamazsınız. Internet'i el ile kurabilir veya hızlı kurulum için sihirbaz aracını kullanabilirsiniz. Sihirbaz aracı adım adım bilgi girmenizi ister. Wi-Fi'nin güvenliği hakkında bilgi edinin. Wi-Fi menkul kıymetleri, şifrelenmiş güvenlik sistemi, Wi-Fi için zor şifre, MAC filtreleme metodu vb. Ile etkinleştirilebilir.
     
    Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, http://www.19216811ip.kim veya http://19216811-sifre.com sitelerini ziyaret etmeniz gerekir. Orada video talimatı alacaksınız. Ancak, bu makaleyi okursanız, o zaman yönlendiricinin hizmetinden hızlı şekilde yararlanacaksınız. Çünkü bu yazı kolay dilde yazılmıştır. Çalışmaya başlamadan önce kılavuzu ilk önce okumanız gerekir. IP adresini yazıp herhangi bir IP adresi oluşturduğunuzda özenli olmalısınız. IP adresinin nasıl oluşturulacağını bilirsiniz.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 2225
    Kayıt tarihi
    : 19.11.15
     
     

    Kamu görevlisiyim. Blog paylaşımları yapmak en büyük zevkim. Kendimi her alanda geliştirmeyi sevi..