Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '20

 
Kategori
Güncel
 

1980 sokağa çıkma yasağı

Geçen hafta sonu, bir sokağa çıkma yasağı uygulandı.
 
En son sokağa çıkma yasağını, 2 Eylül 1980 yılında askeri darbesiyle görmüştük. Nüfus sayımı nedeniyle 5 yılda bir yapılan sayımları saymazsak, tam 40 yıl sonra korona virüs nedeniyle ikinci sokağa çıkma yasağı kararı  çıktı. Bugün 30 büyük ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
 
Peki 40 yılda neler değişti.
 
1980 de sokağı çıkma yasağını bildiren televizyon tüplü idi. O zamanlar LED televizyonlar yoktu ve televizyonlar siyah beyazdı. Sadece tek kanal vardı. Gece 12 de, Can Akbel, son haberleri sunar, sonra yayın biterdi. Tekrar bir sonraki gün akşama doğru başlardı. Siyah beyazdı. Kapatılınca genelde üzerine dantelli bir örtü konulurdu.
 
1980 de Süleyman Demirel Adalet Partisi genel başkanı , Bülent Ecevit  CHP Genel Başkanı  ve Necmettin Erbakan,  MSP Genel Başkanı  idi. Bunlar 12 Eylülde gözetim altına alındılar. Alparslan Türkeş'e MHP Genel Başkanı  idi, gözetim altına alınmadı teslim olması için süre tanındı. Teslim oldu, Bu genel başkanların hiçbiri bu anda yaşamıyor.
 
1980 yılında Türkiye nüfusu 44,02 kişi idi.
 
Türkiye de tek bir köprü vardı, şu anki 15 Temmuz şehitler köprüsünün adı o zamanlar Boğaziçi köprüsü idi.
 
Adile Naşit vardı, “HAYDİ UYKUYA KUZUCUKLARIM” diye her akşam program yapardı. Uykuya gönderdiği kuzucuklarin bugün en küçüğü 40 yaşındadır.
 
Barış Manço’nun  adam olacak  çocuk yarışmasına katılan çocuklarda şu anda 40 ı devirmiş  durumdalar.
 
Ekranlarda dansöz olamazdı. Dansöz görmek isteyenler, yılbaşı gecesi beklerlerdi. O yıllarda her yılbaşı 00 da ekrana farklı bir dansöz gelirdi. Her y O yıl hangi dansözün yılbaşı gecesi ekrana çıkacağı, 80 li yılların aralık ayında, kamuoyunda gündem maddesi olurdu. Tabi ki hangi solistin çıkacağı da öyle olurdu. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay’ı ancak, yılbaşı gecesi ekranlarda görülebilinirdi. Bir de ekranlarda Dallas dizisi vardı. Pazar akşamları olurdu. Dizi başlamadan önce yemekler yenmiş, bulaşıklar yıkanmış, bir yere gidilecekse önceden gidilmiş olunurdu. Dallas başlayınca, yaşanılan şehir de hayat dururdu. O zamnalar küçük ev dizisi de vardı. Herkes Laura hayranı idi. 1964 doğumlu Melissa Gilbert oynuyordu, şu anda 56 yaşında oluyor.
 
 
 
 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..