Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '10

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

1982 Anayasası ve 2010 Amayasası, ya tutmazsa !

1982 Anayasası ve 2010 Amayasası, ya tutmazsa !
 

Ruleti terse çevirmek..!


1982 Anayasası değişmelidir. Lakin yeni bir anayasa ile elbette. Bu yeni Anayasa amalarla doludur. Bu sebeple adı 2010 AMAYASA'sı olarak tarihe geçecektir.

Dış mihrakların önce sindirdiği, kimsenin olayları analiz edemediği televizyon programlarında da görülmektedir. Bir çok kanalın, ensesi kalın üst düzey yöneticileri bile buna dahildir. Oysa ki, ülkeye yön vermektedirler. Korku ve sindirilmiş bir millet, ekonomik roket darbesi ile bir açmaza sokulacaktır. Konuları çok dağıtmadan, hayır! hayırlı mı olur, sonun başlangıcı mı?

Seçim Ekonomisi; Bu referandum özellikle muhalefetin tutumu ile birlikte, “seçim ekonomisi” sözleri sıkça telaffuz edilmeye başlanacak. Seçim öncesinde iktidarda olan her parti “seçim ekonomisi uygulamayacağız” diye açıklamalar yapar, ancak genelde bu açıklamalar hep lafta kalır. Bu sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde iktidardaki parti, tekrar seçilebilmek için ekonomik enstrümanlarla oynar, zamanları seçim sonrasına erteler, bütçe harcamalarını artırarak ekonomide canlılık yaratır, işçi ve memur kadroları çıkartır, geçici işçileri daimi kadrolara alır. Kısaca iktidarda bir dönem daha kalabilmek için siyasiler ekonomiyi işlerine geldiği gibi yönlendirir, kamu harcamaları ve vergi politikaları oy kazandıracak şekilde manipüle edilir.


Seçim öncesinde oy kazandıracak şekilde uygulanan ekonomi politikaları kısa dönemde olumlu ekonomik sonuçlar doğurabilir, ekonomiyi canlandırabilir. Ancak uzun dönemde ekonomide dengeleri bozarak dalgalanmalara yol açabilir ve olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bozulan dengelere en iyi örnek seçim öncesinde artırılan kamu harcamaları bütçe açıklarını yükseltir. Yükselen bütçe açıklarının finansmanı sorunu iktidar partisini sıkıntıya sokar. Ya vergiler artırılır veya zam yağmuru başlatılır. Seçim ekonomisi bana göre ‘iki ucu pis bir değnek’tir. İktidar partisi her fırsatta seçim ekonomisi uygulamayacaklarına dair beyanatta bulunmaktadır, ama iktidarda hangi hükümet olursa olsun, az ya da çok bu tür politikaları uygulamaktan kaçınmaz.

Falım tutmazsa diye utanıp, susan yazarlara sesleniyoruz. Ortamcı olmayınız! Kimse sizi ayıplamaz. Milleti uyandıracak, bilge ekonomistler! Neden susuyorsunuz?

Büyük ABD yola devam edebilmek, için Türkiye Cumhuriyeti' ni her koldan gizlice yıkım projesi sürmektedir. İslam dediniz mi, misyonerlere gün doğar. Hemen kandırırsınız milleti.

Çatlı ile başlayan tasfiye süreci, Devlet içinde devam etmektedir. Açılım safsatası ile "Devlet Aklını" yitirmiştir. Ordu, medya ve ne yazık Siyaset adamları da kullanılmıştır. Menfaat çatışmaları, özellikle rant demiyoruz. Çünkü, şu an bir varoluş sürdürme çatışması vardır.

Kullanılan AKP Ekim ayında Tarihe gömülecektir. Çünkü görev süresi dolmuştur. AKP'ye yıkım projesi olarak, eline fitili çekilmiş bir kitap verilmiştir. Kim doldurmuş bu süreyi diyorsanız, AKP' yi yoktan var edenlere sormak lazım.

Ülkenin, hiçbir sıkıntısı daha çözülmemiştir. Ekonomi kriko ile ayakta durmakta, ayağa kaldırılamamaktadır. Bakınız (http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=130514 )

Gelelim Finans ve Ekonomi de olacak C4 etkisine;

a-) Önce yabancı sermaya çıkışını Ekimden sonra yıl sonuna kadar tamamlayacaktır.

b-) Ağustos ayında kurlar tavan yapacaktır.

c-) İşsiz gençler ya terörün yanında, yada karşısında takım tutar gibi fitili çekecektir.

d-) Senaryosu kıtalar ötede hazırlanmış bir ekonomik bomba, Türkiye'de patlatılacaktır.

e-) Borç transferleri sebebi ile, herşeye zam yağacaktır.

f-) Vegriyi pompada peşin almaya alışmış, bir sistemde. Dünyanın en pahalı yakıtı Türkiye'de olacaktır.

g-) Çiftçi ve Halk tamamen bitmiştir, herkese haciz yağacaktır.

h-) Faiz ve Kurlar aynı ayarda veya orantılı yükselecek, ekonomi durma noktasına gelecektir.

i) Yeni koolisyon hükümeti enkazı değil, gemiyi bataktan çıkarmaya çalışıyoruz diyecektir.

j-) İthalat artışı oyunları bile, fiyat ve ürünleri dengelenemiyecektir.

k-) Taşeron kullananlar, Devletimize alenen diklenecek ve ülke kaosa sürüklenecektir.

Ne yapılmalıdır? Tüm veriler alınarak, acilen seçim ekonomisi alenen ilan edilmeli. Bunu planlayanlar kendi silahı ile vurulmalıdır.

ABD ekonomisi, dünyada var olan en büyük balon ekonomidir. Açmazlarla ve yalanlarla doludur. İçi boşaltılmalı, ekonomistlerimiz tarafından ipi pazara çıkartılmalıdır. Stratejik ortağımız falan da değildir. Süngerleyen ve süngerlediklerine su çekerek rakamları şişiren bir yapı içindedir.

Aynı sistem Türkiye - Ortadoğu ve Türki Cumhuriyet ülkeleri ile kurulmalıdır.

Hayali para ile varmış gibi iktisadi çözüm üreten ABD ve AB dir. Bu kapitalist sistemlerin çökertilmesi iyi bir ekonomistler toplulugu planı ile 48 saatdir.

Arapların lokomotif ülke Türkiye olsun seçeneği ülkemize narkozdur. Türk islam Birliği acilen kurlmalıdır.Çünkü ülkemiz ve dostlarımız menfaatinedir.

Bu Komisyon her ülkeden temsili 3 kişi ile kurulabilir. Ancak üst icra kurulu Türk İslam Birliği olmalıdır. İktisadı bilenler anlattıklarımı anlamıştır. Biz burda çok detaya giremiyoruz. AB rakip değildir. Bu kadar açık söylüyorum, AB'nin ekonomisinin 35 katıdır.

Böyle kurulacak bir Birlikte sanal rakamlara da gerek yok bu yüzden. En derin para, faiz (kar payı) ve kur politikası uygulanmalıdır.

Referandum ülkemize hayırlı olsun.

Memleketimiz Ebed Müddet daim olsun. Baştakiler uyanık olsun. Bu oyun bozulursa 2050 değil, 2020 de yani süper güç Türkiye'dir. Hayallerimiz gerçek olsun. Tarım - Hayvancılık ve diğer üretim enstürumanları bizim. Sahte kapitalizm onların olsun. Sağlıcakla kalın.!

 
Toplam blog
: 26
: 1200
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

1973 doğumluyum Türkiye'nin önde gelen firmalarından birinde üst düzey yöneticilik yapıyorum. Siy..