Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '11

 
Kategori
Özel Günler
 

19 Mayıs 1919 Türk Ulusunun Ulusal şahlanışının bayramı

19 Mayıs 1919 Türk Ulusunun Ulusal şahlanışının bayramı
 

Prof.Dr. Öner Samanlı’nın, 19 Mayıs Ulusal Şahlanış ve Atatürk'ü Anma Bayramı" Mesajı


“Tükorder” Tüketiciyi Koruma Ve Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı, Prof.Dr. Öner Samanlı’nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 MAYIS ULUSAL ŞAHLANIŞ VE ATATÜRK’Ü ANMA BAYRAMI) Nedeniyle Mesaj Yayınladığı Mesajı: 

HEDEFİMİZ GENÇLERE AYDINLIK BİR GELECEK İNŞA ETMEK, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI OLARAK ADLANDIRILAN BU BAYRAMIN ADINI DA, “19 MAYIS ULUSAL ŞAHLANIŞ VE ATATÜRK’Ü ANMA BAYRAMI” OLARAK DEĞİŞTİRMEKTİR. 

Atatürk yurtseverleri olarak temel hedeflerimizden birisi, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlerimiz için aydınlık bir geleceği yapılandırmaktır. 

Gençlerimizi ülkenin geleceği olarak gören biz aydınlar, onların yaşadığı sorunları, Türkiye’nin gelecek sorunu olarak algılamakta ve bunları çözmeyi kendimize görev saymaktayız. 

Siyaset erkinin ve hükümet olanların, bugünlere kadar kesinlikle gençler üzerinden primleşmelerine rağmen asla gençlere iyi bir eğitim olanağı vermemiş olduklarını ne yazık ki acı bir tablo olarak karşımızda günbe gün görmekteyiz. 

Türkiye’nin aydınlık geleceğinde gençlerimizin önlerini açmanın, onların ülke yönetiminde söz sahibi aydın bireyler olmalarını sağlamanın temel koşutu ise Cumhuriyet’imizin kurucusu ulu önder, Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlatmak ve öğretmekten geçmektedir. 

Ne yazık ki; Günümüz iktidarları bunların tam tersinin uygulamasının ilke ve kararlılığı ile yol almaktadırlar. 

Gençlerin donanımlarını onlara uygun istihdam ile değerlendirmek, ülke yöneticilerinin bir başka önemli sorumluluğu altındaysa da, onlar bu sorumluluklarını iktidar hırslarıyla süsleyerek, gençlerin çağdaş ve demokratik mücadele ruhunun önünde birer önemli engel olarak durmaya devam etmektedirler. 

Bugünlere gelinceye kadar, Türkiye’nin yönetimine talip olanların hiçbirisinin, “ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİ” korumakta kararlı olduklarından yahut da koruyacaklarına olan inancımızın tamlığından söz etmemiz olanaklı değildir. 

Yıllardır, siyasi iktidarlarımıza önerilerimizi yazılı ve sözlü olarak sunmuş bulunmaktayız. 

Bugünlere kadar ismiyle, örtüşmeyen kutsal 19 Mayıs 1919 şahlanış hareketinin, bayramlık adının, “!9 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI” olarak adlandırılması, o şanlı hareketin temel inancında zaaf yaratmaktadır. 

Türk gençliğini ve Türkiye’yi gençlerle birlikte ileri seviyelere taşıyacak olanların kesinlikle ve kesinlikle, söylemlerine ve programlarına, bu önemli bayramın adını; “ 19 MAYIS 1919 ULUSAL ŞAHLANIŞ ve ATATÜRK’Ü ANMA BAYRAMI” olarak alarak, Türkiye’ye hükümet ettiklerinde de TBMM’de çıkartacakları kanunla adı bu şekliyle değiştirmeleri gerekmektedir. 

Büyük önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi emanet ettiği gençlerin dinamizmleriyle, özgür bakış açılarıyla, gençlik heyecanlarıyla ülkemizi çağdaşlık yolunda önemli yerlere taşıyacaklarından içinde bulunulan çirkin siyasi süreçlerde kesinlikle, siyasiler yüzünden kuşku duymaktayız. 

Oysa Cumhuriyet’imizin mimarı, büyük önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman gurur duyduğu ve ifade ettiği gençlerimizle biz de gurur duymak arzusunu fevkalade taşıyanlardanız. 

Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, Ulusumuzun, “ 19 MAYIS 1919 ULUSAL ŞAHLANIŞ ve ATATÜRK’Ü ANMA BAYRAMI” mızı kutluyoruz. 

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 

 

…… 

…. 

… 

Kaynakçalar: Türkiye Ve Dünyanın En Kapsamlı Atatürk Sitesi http://www.ataturksitesi.com
 

…… 

…. 

… 

Prof.Dr Öner SAMANLI 

ANKARA – 2011 

…. 

… 

… 

SÖZDE DEĞİL ÖZDE, ROZETTE DEĞİL YÜREKTE,  

TÜRKİYE VE DÜNYANIN EN KAPSAMLI ATATÜRK SİTESİ  

KURUCU EDİTÖRÜ 

http://www.ataturksitesi.com 

 

E-BİLGİ İÇİN: siyasetgundemi@hotmail.com 

 

Yazarın Dipnotu: 

Milliyet Blog sayfalarımdaki yazı ve resimlerim, Yazar ismi ve Link verilerek alıntı yapılabilir. 

5846 sayılı, FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU Telif Hakları Yasası kapsamındadır. 

Yazılarımın tüm telif hakları, “CUMHURİYETÇİ ULUSAL HAREKET” adına, http://www.siyasetgundemi.com aittir. 

 

 

 
Toplam blog
: 295
: 3087
Kayıt tarihi
: 22.08.08
 
 

Prof.Dr. Öner Samanlı, yıllarını eğitim ve öğretim faaliyetlerine adamış, birçok bilimsel makalen..