Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Spor
 

2 + 2 = ?

2 + 2 = ?
 

www.galatasaray.org


Bugünkü derbi mücadelesinde maçın vasat geçeceği ve maçta az gol pozisyonu olacağı az çok bekleniyordu ancak böylesine silik bir Fenerbahçe’yi eminim kimse tahmin edememişti. Maçın başladığı andan uzatmaların son saniyesine kadar bırakın şampiyonluğu adeta bir angarya maça çıkmışçasına isteksiz, yorgun ve motivasyonsuz görünen Fenerbahçeli futbolcular karşısında rakip meslektaşları galip gelmekte hiç zorlanmadı.

Galatasaray’ın golünde Volkan’ın birebir bireysel hatası olsa da bugünkü mağlubiyeti Volkan’ın hatasına bağlamak takımın Gökhan ve Kezman dışındaki tüm oyuncularının sahadaki yokluklarını göz ardı etmek anlamına gelir ki bu durum yapılabilecek en büyük yanlışlardan biridir. Zira maçın her anında psikolojik durum dışında bir zorluk yaşamayan sarı kırmızılılar öyle ya da böyle golü bulacağının sinyallerini maçın ilk dakikalarından itibaren vermeye başlamıştı.

Maçtan önce futbolun doğruları adına favorinin Fenerbahçe olduğunu söylemek hiç de yanlış değildi tıpkı bugünkü gibi sonuçların futbolun neden milyarlarca insan tarafından sevildiğinin nedenlerinden biri olduğunu söylemek gibi. Aldığı galibiyetle Galatasaray’ın yabancılarından faydalanamamasına, sezon içinde kadro istikrarını bir türlü yakalayamamasına, yönetimle ilgili problemleri olmasına hatta son haftalarda maçlara teknik direktörsüz çıkmasına karşın son iki haftaya rakibinin 3 puan önünde girmesi futbolda her zaman 2+2’nin 4 olmadığının çok açık bir kanıtıydı aslında.

Son iki haftasına girilen Turkcell Süper Lig’de Galatasaray’ın her türlü zorluğa karşın en yakın rakibinden 3 puan önde olması kesinlikle ayakta alkışlanacak bir başarı iken Fenerbahçe için itiraz edilmesi gereken nokta, bugün alınan Galatasaray mağlubiyeti değil İBB, Ç.Rizespor ya da Bursaspor gibi karşılaşmalarda yaşanan puan kayıpları olmalıdır. Zira Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’a karşı kaybetmek kadar doğal bir puan kaybı olamaz ama diğer maçlardaki sürpriz puan kayıpları Fenerbahçe’nin asla kabullenmemesi gereken neticelerdir.

Futbolun Şifresi

24 Mart günü Galatasaray-Denizlispor maçından sonra bu seneki şampiyonluk favorimin Galatasaray olduğunu söylemiş bunu da maçlarda son dakikada gelen galibiyet gollerinin 3 puandan çok daha önemli olduğu ile açıklamıştım. (http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100028) Bu tarihten sonra Galatasaray’ın yine son dakikalarda attığı golle Gençlerbirliği’ni mağlup etmesine ve geçen hafta da Fenerbahçe’nin 90+5’te yediği golle Ankara’da çok önemli 2 puanı bırakmasına şahit olduk ki bu olaylar da bu teoriyi çok güçlendirdi.

İnce Hesaplar

Bugün Galatasaray aldığı galibiyetle şampiyonluk için müthiş bir avantaj yakaladı ve kalan 2 maçtan 4 puan çıkarması sarı kırmızılıların mutlu sona erişmesi için yeterli olacak ancak buradaki bir ince hesabı da dikkate almak gerekir. Zira ilk maçı 2-0 kazanan Fenerbahçe olası bir puan eşitliği durumunda ikili averajdaki üstünlüğü nedeniyle rakibinin önüne geçeceğinden çok zayıf bir olasılık olsa da bugün rakibini çok kötü bir gününde yakalayan Galatasaray’ın kendisini müthiş mutlu eden 1-0’lık galibiyeti sezon sonunda sarı kırmızılıların çok üzülmesine de neden olabilir.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..