Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '18

 
Kategori
Astroloji
 

2 - 8 Nisan Haftası Gökyüzü Ne Diyor

2 - 8 Nisan Haftası Gökyüzü Ne Diyor
 

Bu hafta neler getirecek, gökyüzüne astroloji olarak 2 Nisan haftası için baktığımızda; oluşturduğu dönemsel etki ile Mars ve Satürn kavuşumu ile karşılaşmaktayız. Çok yüksek ve odak haline gelen büyük bir enerjiyi ifade eden iki gezegenin kavuşumu, 2 Nisan Pazartesi günü gerçekleşmekte.  Satürn ve Mars fonksiyonlarını birleşmesi ile birlikte, bu birleşimin yansıması olan güçlü bir enerji açığa çıkmakta. Kişisel olarak; yükselen hedef duygusu ve hedeflere  yönelik hareket etme güdüsünü arttıran kavuşum, kararlı, sorumluluk sahibi ve disipline edici enerjileri açığa çıkarmakta. Bu iki gezegenin kavuşumunun neler oluşturabileceği hakkında daha önce ayrıntılı bir yazı paylaşmıştım (1)
 
Çarşamba günü kesinleşecek Merkür, Mars karesi iletişimsel bağların sert ve tartışmacı bir düzleme yayılabileceğine işaret etmekle birlikte Merkür'ün Satürn ile oluşturacağı açı ise oldukça eleştiriye, sınırlandırılmaya maruz kalabileceğimiz bir haftanın bizi beklediğini düşündürmekte. Yıldızlar özellikle karşılıklı ilişkilerimiz üzerinde haftasonuna doğru daha uyumlu ve daha kalıcı sonuçlar elde edebilmek için fırsat sağlayıcı enerjilerin devrede olacağını göstermekte. Tüm haftaya dair ayrıntılı yorumlarımı profilde adresi yer alan web sayfamdan okuyabilirsiniz.
 
Mars, Satürn kavuşum, 2 Nisan Pazartesi (18:44)
Çok yüksek ve odak haline gelen büyük bir enerjiyi ifade eden iki gezegenin kavuşumu, Satürn ve Mars fonksiyonlarını birleştirmekte ve bu birleşimin yansıması olan güçlü bir enerji açığa çıkmakta. 2 Nisan Pazartesi günü kesinleşen derecesine varacak olan kavuşum Oğlak burcunda gerçekleşmekte.  Önümüzdeki süreci şekillendiren en önemli güdünün dünya üzerinde hiyerarşik düzen ve yapılanmaları içereceğini söyleyebiliriz. İş hayatı, büyük ölçekli şirketler, özellikle devlet ve devletlere ait kurumlar, sistemler bu kavuşumun etkisi içinde olan başlıca alanlar olarak yer almakta. Toprak ile oldukça bağlantı içeren kavuşum topraksal kaynaklara, yeraltı kaynaklarına, yerkabuğu hareketlenmelerine dikkat çekmekle birlikte, yeni devletlerin oluşumundan, devletlerin kendi varlıklarını sağlamlaştırma prensibine yönelik hareket etme anlayışına kadar çeşitli ve benzer nitelikler taşımakta olacak. Yeniden çizilen sınırlar, varolan sınırlara ait güvenlik oluşturma amaçlı hareket etmek, iktidar ve yönetimsel gücü kuvvetlendirmek için yeni edinimler gerekliliği yine Mars ve Satürn’ün Oğlak burcu döngüsüne dair dünyaya yansıyan değişimleri ifade etmekte. İş hayatı ve ekonomi dünyasını da içine alan yeni yapılanmalara, yeni oluşumlara ve bu alanlarda disipline olmaya yönlendirici, zorlayıcı enerjiler, önümüzde ki 2 yıllık süreç için belirgin etkiler içermekte olacak. Dönemin uzun etkisi ise 29 yıllık bir sürece yayılmakta. Mars ve Satürn kavuşumu hakkında daha önce ayrıntılı bir yazı paylaşmıştım (1) 
 
Merkür, Mars kare, 4 Nisan Çarşamba (10:05)
Koç burcunda retro ilerleyişinde olan Merkür ile Oğlak burcu ilerleyişinde olan Mars arasında oluşmakta olan kare açı hafta başından bu yana etkinliğini göstermekte. Öfkeye, tartışmaya, kavgaya müsait bir ortam oluşturabilecek olan açının etkin olduğu özellikle Salı ve Çarşamba günleri ani kararlar ile ani çıkışlar yapmamaya, düşünmeden konuşuyor olmamaya dikkat etmekte fayda var. Sert ve kırıcı türden gelişebilecek konuşmalar koparıcı, yıkıcı sonuçlara meydan verebilir.
 
Merkür, Satürn kare, 5 Nisan Perşembe (11:22)
İletişimin çok kolay akabileceği bir gün olmayacağını ve fikirlerimizin, düşüncelerimizin karşımızdaki kişiler tarafından kabul edilmesinde zorluk çekebilecek olduğumuzu bilmek ve önemli konuşmaları yapmak için ya sakinliğimizi korumayı ve kendimize olan güvenimizi kaybetmemeyi göze almalı ya da daha sonraki zamanlara bırakmalıyız. Açı, Salı, Çarşamba   ve Perşembe günü en güçlü etkisini taşımakta.
 
Venüs, Satürn üçgen, 7 Nisan Cumartesi (16:36)
Hafta içine göre özellikle ilişkilerimize yönelik oluşabilecek dengeli ve uyumlu enerjiler Cumartesi günü aktif hale gelmekte. Ne istediğimiz konusunda çok daha gerçekçi ve kararlı olabileceğimizi gösteren açının etkin olduğu Cumartesi günü ve Cuma gününü de içine alan günlerde İhtiyacımız olan uzlaşma, anlaşma, karar verme gibi durumlar için gereken işbirliğini bulmaya yönelik artan enerjileri dikkate alabilir, diğe kişiler ile olan bağlantılarımız için pozitif yapıcılık sağlayabilecek yönde beklentiye girebiliriz. Yine de verdiğimiz sözlere vaadlere dikkate etmekte fayda var. Merkür, Jüpiter arasında oluşan 135 derecelik açı, 8 Nisan Pazar (15:55) günü kesinleşmekte. Arkasında duramayacağımız sözler vermekten gerçekten düşünülmemiş, planlanmamış işlere yönelik ani kararlar almaktan uzak kalmak faydalı olacaktır.
 
Sevgiyle...
 
Dilâra B. Efeoğlu
 
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..