Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

2. Ölüdeniz Edebiyat Günleri büyük ilgi gördü

2. Ölüdeniz Edebiyat Günleri büyük ilgi gördü
 

ÖLÜDENİZ EDEBİYAT GÜNLERİ HATIRA FOTOĞRAFI


Turistik Kentlerde Sanat ve Kültür Algısı” tartışıldı

Ölüdeniz Belediyesi Sanat Etkinlikleri Kapsamında düzenlenen 2. Ölüdeniz Edebiyat Günleri sanatseverlerin yoğun ilgisine sahne oldu.

Açılış kokteyline Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, başkan yardımcısı Mehmet Nuri Cesur, CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Ümit Yılmaz ile Fethiye CHP Yönetim Kurulu üyesi Hasan Şahin, ADD Fethiye Şube Başkanı Güngör Berk, Fethiye Esnaf Sanatkar Kefalet ve Kredi Koop.Başkanı İsmail Başoğlu, FKM Müdürü Muammer Şahin, Ferhiye Belediyesi Zabıta Müdürü Halime Ok ile çok sayıda sanatsever ve öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan Ümit Yılmaz, ” tüketen bir toplumda üreten kalemlerin varlığını görmek beni mutlu ediyor. Etkinliğe destek veren bütün şair ve yazarlara teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum. Bu yıl kendi değerlerimizi tanımak ve ön plana çıkarmak amacıyla sadece Fethiye’de yaşayan şair ve yazarlarımızı etkinliğe davet ettik. Ölüdeniz Edebiyat Günleri’nin başarılı geçeceğine inanıyorum” dedi.

Etkinliğin bu yılki teması “Turistik Kentlerde Sanat ve Kültür algısı” olarak belirlendi. 2 Aralık 2010 Perşembe günü Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen bir kokteylle yapılan açılışı Ölüdenizli İngiliz Yarenler’in gösterisi izledi. Ölüdeniz Sanatevi Müdürü Coşkun Karabulut’un “ Beni Zamansız Bırak” adlı şiir kitabı ile Şahsene Camız’ın “Güneş Yüklü Masallar” adlı masal kitabının tanıtımı ve imzasi yapıldı.

Söyleşi programında ise Coşkun Karabulut, Müşerref Saatli Bulmuş, Şahsene Camız, Dilber Noyan ve Emine Çakır “ Turistik Kentlerde Sanat ve Kültür” konusunda görüşlerini dile getirdiler ve turistik kentlerdeki hızlı kültür değişiminin sosyal ve kültürel yaşama olan etkilerini edebiyatçı gözüyle dile getirdiler.

Söyleşi programının sonunda Fethiye Turizm Otelcilik öğrencilerinin çeşitli şairlerden şiirleri seslendirilirken, Ölüdeniz Ölüdeniz İlköğretim Okulu öğrencilerinin kendi yazdıkları şiirleri büyük coşkuyla okumaları beğeni topladı.

Etkinliğin ikinci gününde Fethiyeli şair ve yazarlar Ünal Şöhret Dirlik, Recai Şahin, Sadettin Yalçın, Şafak Ahmet Deniz ve FETAV Müdürü Dilek Dinçer “Fethiyeéde Sanat ve Kültür” konusunu ele alarak kültürel etkileşimin yoğun olduğu Fethiye’deki somut olayları aktardılar.

Etkinliğe öğretmenleri yazar Ali Erdemli eşliğinde izleyici olarak katılan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin yazarların kitaplarını adeta kapışarak imzalatmaları yazarları oldukça mutlu etti.

Program şairler Salih Zeki Menge, Adem Güngör, Ümmügülsüm Çelik, Emine Çakır , Birdal Can Tüfekçi ve Nurettin Göztepe’nin şiirlerini okumasıyla sona erdi.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, etkinliğe katılan şair ve yazarlara birer teşekkür belgesi vererek katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..