Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

2-3 Ekim Kuşadası Triatlonu (Türkiye Şampiyonası Finali)

2-3 Ekim Kuşadası Triatlonu (Türkiye Şampiyonası Finali)
 

2-3 Ekim Kuşadası Triatlonu (Türkiye Şampiyonası Finali)


Federasyonun 2010 yarışma takviminde yer alan ve Türkiye Şampiyonasına puan veren sezonun 5 inci ve sonuncu triatlon yarışması olan Kuşadası Triatlonu bu haftasonu Türkiye Şampiyonası Finali ile son bulacak.

Geçtiğimiz günlerde, yarışma ile ilgili resmi talimatname Türkiye Triatlon Federasyonu’nun resmi sitesinde yayınlandı. http://www.triatlon.org.tr/index.php?page=duyuru&DID=37

Kuşadası Triatlonu’ na sezonun son yarışması olması dışında, Türkiye Şampiyonası Final’i olması ve katılmayan sporcuların şampiyondan puan alamayacak olması sebebiyle katılımın yüksek olması bekleniyor. Bildiğiniz gibi kurallar gereği sezon için yapılan puanlı yarışmalarını en az %60’ ına katılmış olmanız gerekiyor. Kısacası bu sezonun 5 yarışından 3’üne katılmanız yeterli olmasına rağmen şampiyona finaline katılmanız bir zorunluluk.

Halihazırda federasyonun resmi sitesinde sporcuların yıl boyu katıldıkları yarışmalarını resmi sonuçları yayınlanmış olmasına rağmen toplamda almış oldukları puanlar toplamı yayınlanmış değil. Konuyla ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu Baş Hakemi Aydoğan ULAŞ’la yaptığımız kısa görüşmede; yarışmadan bir gün önce yapılacak teknik toplantıda yarışmacıların bu yıl almış oldukları puanları açıklayacaklarını belirtmiştir.

Tabi Yarışma öncesi federasyonun yayınlayacağı puan tablosu esas olmak kaydıyla sizler için yapmış olduğumuz küçük bir ön çalışma ile aşağıdaki tabloda bu yıl Büyük Erkekler ve Büyük Kadınlar kategorilerinde sporcuların şu ana kadar almış oldukları puanları görebilirsiniz.

Büyük Erkekler:

1. Zülfü KARABULUT……..88 puan
2. Bahadır TAMA…………...86 puan
3. Duygun YURTERİ……… 83 puan
4. Kemal ÇOBANYILDIZ.....76 puan
5. Onur CALP………………69 puan
6. Mert ONARAN…………. 68 puan
7. Fırat DİZMAN…………...42 puan

Büyük Kadınlar:

1. Çiğdem GÜLGEÇ………..100 puan
2. Berrak MUTLU……………91 puan
3. Emel YILDIRIM…………...69 puan
4. Fadime KAÇAR……………68 puan
5. Bilge ERGİN……………….63 puan
6. Bahar SAYGILI…………….45 puan
7. Şeya ZERENGİL …………..16 puan

Yukarıdaki tabloya bakınca sezonun son yarışmasının özellikle ilk üç içinde çok çetin mücadelelere sahne olacağını düşünüyorum. Tüm sporcularımıza şimdiden başarılar.

Diğer yandan yarışmanın yapılacağı gün hava durumunu merak edenler için tavsiye edebileceğimiz site; Devlet Meteorloji İşleri’ nin resmi sitesi. http://www.meteor.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=KUSADASI Devlet Meteorloji İşleri’ nin sitesinde yayınlanmış olan beş günlük tahminlerine dayanarak, bugünde itibaren yurt genelinde sıcaklıkların 4-8 derece düşmesi ile beraber, batıdan gelen yağışlı hava kütlesinin Ege bölgesini olumsuz etkileyeceği, yarışmanın yapılacağı gün ise Kuşadası’nda gökyüzünün parçalı bulutlu, en yüksek hava sıcaklığının 25 santigrad derece olacağı bilgisi mevcut. Rüzgar, kuzeybatıdan 16 km/s hızında, deniz suyu sıcaklığı ise 25 santigrad derece olarak beklenmekte. http://www.meteor.gov.tr/deniz/deniz-suyu-sicakligi.aspx Kuzeybatıdan esen rüzgarın deniz suyu sıcaklığını birkaç derece soğutması ise her zamanki gibi beklen bir durum olmasına rağmen yarışmacıları olumsuz etkilemeyecektir.

Ayrıntılı fotoğraflar için cyclingtr.com' a gidiniz.

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..