Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '17

 
Kategori
Beslenme
 

2. Ayda Süt Çocuğunun Beslenmesi

2. Ayda Süt Çocuğunun Beslenmesi
 

1. Anne sütü var ve yeterli ise ; ek besine gerek yoktur. Bebeğinizi her ağladığında emziriniz. Bebeğin sağlıklı büyümesi ve tartısında düzenli bir artma, anne sütünün yeterliliğinin en güzel göstergesidir.

2. Anne sütü var fakat yetersiz ise ; anne emzikli beslenmesine uymalı ve bebeğini sık sık emzirmelidir.

3. Anne sütünün yetersizliğinde , önce bebek emzirilir ; memenin kahverengi kısmı sıkıldığında süt gelmezse , bebek doymazsa ( ağlarsa ) ailenin ekonomik durumuna göre formül mama veya 2/3 sulandırılmış inek sütü verilir. Bebeği kaşıkla veya biberonla besleyebilirsiniz. Biberonun memesinin deliğinin küçük olmasına dikkat edin. Delik büyük olursa bebeğiniz anne memesini bırakır. Ek gıda olarak ; yoğurt meyve suyu da verilebilir.

4. Beslenme sayısı ve miktarı bebekten bebeğe göre değişiklik gösterir. Bebeğin isteğine ve anne sütünün miktarına göre , öğün sayıları ve miktar değiştirilebilir.

5. Anne sütü hiç yoksa , bebek günde 6-8 kez formül mama ve 2/3 oranında sulandırılmış inek sütüyle veya ara öğünlerde yoğurt, meyve suyuyla beslenir. Bu ek gıdalar , 1 çay kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılarak verilir.

 

2/3 sulandırılmış süt hazırlama ;

Toplamda 1 çay bardağı olacak şekilde , 2ölçü süt 1 ölçü su ile karıştırılır.1 çay bardağı su-süt karışımına 1 silme çay kaşığı bal/pekmez ,1 çay kaşığı sıvı yağ koyularak elde edilir. Süt ve su ayrı kaplarda kaynatılarak karıştırılır.

 

Meyve suyu hazırlama ;

Meyve suyu öğünlük hazırlanmalı, bekletilmemelidir.

 

Yoğurt ;

Ev yoğurdu yapılmalı.

 

Bol sağlıklı günler ;)

Dyt. Lalenur Balcı

 
Toplam blog
: 35
: 107
Kayıt tarihi
: 03.12.14
 
 

Sağlıklı beslenme ve kişisel gelişimle ilgileniyorum ..