Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

2 günde 9 şehit, Taksim'de bomba girişimi.. Nereye gidiyoruz böyle?

2 günde 9 şehit, Taksim'de bomba girişimi.. Nereye gidiyoruz böyle?
 

Bu hafta çok tatsız olaylarla güne merhaba dedi Türkiye önceklikle şejit haberleriyle yüreğimiz dağlandı. Baharın gelişiyle birlikte eylemlerine hız veren terör örgütü PKK, hain pusular ve döşediği kara mayınlarıyla saldırıyor. Bitlis ve Şırnak'ta önceki gün verilen 4 şehitin ardından dün de Şırnak ve Bingöl'de terör örgütü PKK ile çıkan çatışmalarda 4 asker ile bir köy korucusu şehit oldu. Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde dün PKK mensubu bir grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada piyade komando er Şeref Bulut ile geçici köy korucusu Metin Kaya şehit oldu. Bingöl'ün Yayladere kırsalındaki çatışmada da 3 asker şehit verildi. Bitlis'in Hizan ilçesinde ise önceki gün asteğmen Sertaç Uzun ile uzman çavuş Hakan Han, terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit olmuşlar aynı gün, aynı bölgede jandarma uzman çavuş Kaşif Arslan mayına basarak şehit düşmüştü. Şırnak'ta çıkan çatışmada da Jandarma Uzman Çavuş Muhterem Yağbasan şehit olmuştu. Şırnak ve Bitlis'te süren operasyonlarda dün ayrıca 8 güvenlik görevlisi ile 1 geçici köy korucusunun da yaralandığı açıklandı.
VE SONRASINDA bir faciadan dönüldü demek hatta verilmiş sadakamız varmış demek mümkün, İstanbul polisi, bir süredir takibe aldığı PKK bombacısını dün Taksim'de eylem yapmak üzereyken yakalayarak büyük bir faciayı önledi. Bombacının yakalandığı sırada yere bıraktığı çantada bulunan 3 kilo A-4 plastik patlayıcı uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi. Bombacı beraberindeki iki kişiyle birlikte gözaltına alındı.

Bir yanda daha gencecik canlar gidiyor, bir yanda bir kadın kendini patlatıp kaç cana kast etmeye çalışıyor. Bir yanda askerlik yatma yeri değildir deniyor, bir yanda istanbul güvenli bir şehir çantan henüz çalınmadıysa güvendesin deniyor. Bu ne yaman bir çelişkidir. BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR, TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.. Diye bir söz vardır hepimiz biliriz.. Fakat yine bu kadar bu olayların tırmanması Pkknin yine böyle tabiri caizse coşması, aklım almıyor nereye gidiyoruz böyle?

 
Toplam blog
: 15
: 905
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Karadeniz Teknik Ünv. Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü mezunuyum. Şu an Anadolu Ün..