Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

2 gündür yaşamak

Hiç bitmeyeceğini sandığı şey biter insanın, hiç gitmeyeceğini sandığı gider. O an sürekli aktığını düşündüğümüz zaman durur. Takvimde aynı günün yaprağı asılı kalır. Güneş doğar, batar ama gün değişmez. Hep aynı güne uyanır insanlar. Ondandır belki de ayrılıklar bir gün sürer en fazla. O yokken zaman akmaz ki 2 gün, 3 gün, 1 yıl geçsin onsuz.

O bazen biten bir şarkı, bazen giden bir sevgili, bazense kendi kanından canından olandır. O bazen giden ama dönen bazense hiç dönmeyendir. Ve bu gidiş çok erkendir her zaman. Birlikte geçirilen haftalar, aylar, yıllar yetmez hiç. Hep daha fazlasının geçirileceği düşüncesiyle savurganlık yapılır birlikteyken. Nasıl olsa bunu da yaparız bir gün denilir durulur hep. Oysa bir gün geldiğinde sonrası yoktur artık. Yapacaklarınızı erteleyebileceğiniz bir yarın yoktur. Erteledikleriniz hep yapılamamışlar olarak kalır içinizde. “Nasıl olsa yaparız” ın yerini “keşke yapsaydık” alır. İşte o gün geldiğinde keşke dememek için; zamanın, hayatın ve diğer her şeyin değerini bilmek gerekir. Yapmak istediklerinizi yapma fırsatınız varken yapmak, sevdiklerinizle doya doya vakit geçirmek ve geçen her saniyenin geri dönüşü olmadığının farkında yaşamak gerekir.

Sevginizi ertelemeyin. Çünkü hayat yalnızca 2 günden oluşur. Onunla olan ve onsuz olan. Arkadaşlıklar 2 gündür, dostluklar, aşk, evlilik 2 gün. Aileyle geçirilen zaman 2 gün. Sağlıklı yaşamak 2 gün. Kendi hayatınız 2 gün… Her şey için yalnızca 2 gün vardır. Ve en uzun günler kendi hayatınızdadır. Çünkü diğerlerinin hepsi ikinci gününe geçmeden hayat geçmez ikinci güne. Arkadaşlıklar ikinci günündeyse aşk ilk günü yaşıyordur belki. Belki de tam tersi. Ailenizden biri ile ikinci gün başlarken dostlarınızla belki de ilk günün doğumu gerçekleşir. İşte tüm olanlara karşın hayatımızın ilk günü bitirmemekteki inatçılığı bu yüzdendir. Yaşam sürdükçe bir şeyler ilk gününü yaşar. İlk günler hiç tükenmez.

Çünkü inatçıdır yaşamak. Ve bazen inadına yaşamak gerekir.

- Bu yazıyı yazmama sebep olan arkadaşım gibi sevdiklerini kaybeden herkese sabır diliyorum.-

 
Toplam blog
: 15
: 601
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Orta derece elektro gitar çalan, müzik aşığı, müzik dışında resim, fotoğraf gibi hobilerle ilgilenen..