Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

2 Haziran 2014 - BİST100 Teknik Analizi

2 Haziran 2014 - BİST100 Teknik Analizi
 

TEKNİK GÖRÜNÜM
Geçen haftaya güçlü bir başlangıç yapan endeks Salı-Çarşamba günü zayıf bir seyir izledi ancak Perşembe günü yeniden yukarı yönlü hareketlenerek Cuma günü 80 bin puan ile son 7 ayın en yüksek seviyesini test etti. Bu seviyeden satışlarla karşılaşan endeks geçen haftayı 79.289 puan seviyesinden tamamladı. Bu noktada endeksin 78.900 seviyesi üzerinde kalması olumlu, 80 bin seviyesini test ettikten sonra kapanışı 79.289 ile bir önceki günün altında tamamlaması olumsuz olarak değerlendirilebilir.

TEKNİK GÖSTERGELER
Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde Stokastik’in yeniden aşırı alım bölgesine girmek üzere olduğu buna rağmen CCI’ın aşırı alım bölgesinde yönünü aşağı çevirdiğini, William’s R’ın da uzun vadeli zirve seviyelerini test ettiği görülmektedir. Trendin devamı bakımından takip ettiğimiz Momentum’un ise referans çizgisinin üzerinde olmasına rağmen son iki haftadır alçalan trend içerisinde ve bugün de yönünü tekrar aşağı çevirmesi trendin zayıflamaya başladığına işaret etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve TRİX ise bir önceki analizimde belirttiğim yatay seyrini sürdürmektedir.

ANALİZ
Bir önceki analizimde belirttiğim üzere endeksin son 2 aylık süre içerisinde 15 bin puanın üzerinde prim yaptığı görülmektedir. Trendin vadesinin uzun olması soluksuz yükselişlere değil, taban oluşumları ile kademeli ve güçlü bir şekilde çıkış yaşanmasına bağlıdır. Bu noktada endeksin 78.900-80.500 aralığındaki direnç bölgesine girilmiş olması yükselişin hızının azalmasına ve hatta bir taban oluşumuna neden olabilir. Böyle bir durumda 78.900-77.500-76.100 önemli destekler konumundadır.

2014’ün zirve seviyelerini test ettiğimiz bu dönemde yüksek hacme rağmen taban oluşumu gerçekleştirememiş endeksin bu tipte yapacağı bir düzeltmenin olumlu karşılanması gerektiğini düşünüyorum.

Diğer taraftan endekste yükselişin devam edip 80.500 seviyesinin üzerinde çıkılması durumunda ise endeksin 31 Mayıs 2013’te 84.867 seviyesindeki GAP hedef konumuna getirecektir.

Bu açıdan yeni açılacak pozisyonlarda, getirisi endeksin altında kalmış, hacimli hisselerin çok kısa vadeli olarak tercih edilmesini, mevcut pozisyonlar için ise hedef seviyelerine ulaşan hisselerde kademeli satış tarafında olunmasının doğru olacağını düşünüyorum.

Bol şans
EY

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..