Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

2 milyon Suriyeli sığınmacı,Türkiye' yi işgal etti

2 milyon Suriyeli sığınmacı,Türkiye' yi işgal etti
 

Suriyeli mülteciler sokakta yaşıyor, İstanbul'da dilencilik yapıyorlar


Suriyeli 2 milyon sığınmacı, Türkiye’yi  işgal etti.

2 milyon sığınmacıTürkiye’yi nasıl işgal eder, diyenler olacaktır. Sokağa çıkınca nasıl işgal edildiğini göreceklerdir. Ankara’da sokağa çıkamıyorum. Adım başına Suriyeli bir mülteci, kucağında küçük bir çocuk, dileniyor. Acıyorsunuz, moraliniz bozuluyor da bizim dilencimiz sanki azdı da dilenci ithal ettik. Yetkililer çağırıyor, onlar da geliyor. Ne yapsınlar, diyeceksiniz. Sorumlusu, bu ülkede yaşayanlar mı? Dağdaki geldi, bağdakini kovuyor. Hatay’dakiler bura bizim diyorlarmış? Suriye,”Arap Baharı”ndan (Nasıl baharsa?) önce de Hatay bizimdir, diyordu; ama Hatay’a girmeye cesaret edemiyordu. Arap Baharı’ndan sonra sınırlar kevgire dönünce savaştan kaçanlar, soluğu Hatay’da, Urfa’da, Antep’te aldı. Kobani’ den kaçan Kürtler de Suruç’ta.

Türkiye’nin 2  000 000’dan fazla Suriyeli mülteciye sağladığı insanî yardım ve bu insanları besleyip barındırmak için,”Bugüne kadar Türkiye 4,5 milyar dolardan fazla bir imkânı yanı başımızdaki yangından kaçan kardeşlerimiz için seferber ettik” diye konuştu BakanŞimşek.(25.10.2014,Sözcü)

Gaziler Haftası’nda bir araya gelen gazi ve şehit ailelerinin yürek burkan tablosu acı gerçeği bir kez daha ortaya çıkardı. Çünkü Muharip Gazilere ödenen maaş sadece 360 TL. AKP’nin kucak açtığı Suriyeli mültecilere ise ayda 400 dolar yardım maaşı ödeniyor. Gezi parkında görevli polislere 24 maaş ikramiye veren iktidar, Kıbrıs, Kore ve Güneydoğu gazilerini rafa kaldırdı. Çünkü birçok gazinin özlük hakları bile yok. Terörle mücadelenin isimsiz kahramanları Güneydoğu gazilerinin canını düşmanın kurşunu değil, Devletin vefasızlığı ve vurdumduymazlığı daha çok acıtıyor.

Memura, memur emeklisine 2015 yılı için 3+3 –enflasyonun altında-zam öneren iktidar, Suriyeli mülteciye, ayda 400 dolar veriyor.

Her türlü sağlık, barınma, eğitim ve sosyal imkânın bulunduğu kamplarda 30 bin kişilik boş yer olmasına rağmen 10 bin Suriyeli, sokakta yaşıyor.

Kamplarda kalmayanlar; Hatay’ın, Urfa’nın, Gaziantep’in, Ankara ’ın, İstanbul’un, Adana’nın, Mersin’in, Antalya’nın, Malatya’nın… Kısaca Tüm Türkiye’nin sokaklarında. Çoğunlukla genç bayanlar kucaklarında çocukları. Kimi kez de yanlarında erkekleri, çocuklarıyla sokaklarda dileniyorlar.

Yeni Şafak'ın haberine göre, dışarıdaki Suriyelileri her türlü sağlık, eğitim ve sosyal imkânın bulunabileceği kamplarda kalmama sebebi, dışarıdaki hayatın adeta bir 'Fırsatlar dünyası' olması. Bu fırsatları değerlendirerek daha iyi bir yaşam sürmek ise en büyük arzuları. İş buldukları ve düzen kurdukları takdirde Türkiye'de kalmayı dahi düşünen Suriyelilerin birçoğu bu amaç doğrultusunda çok kötü şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Ülkemizde gündelikli olarak çalışanların işlerini de-daha ucuza iş yaparak-ellerinden alıyorlar.Bu durum, Suriyeli mültecilerle Türk vatandaşları arasında kavgalara, yaralanmalara,ölümlere neden oluyorlar.

Şanlıurfa'da yerli halkla Suriyeli mültecilere arasında çıkan taşlı, sopalı kavgada yaklaşık 20 kişi yaralandı.(Güncel, Şanlıurfa 17.10 2013)

İddiaya göre, alışveriş yapmak üzere bakkala giden Suriyeli bir mülteci, birçok eşyanın kendilerine yüksek fiyata satıldığını ileri sürerek bakkal ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çok sayıda Suriyeli mülteci, bakkalın önüne geldi. Olayı gören çevredeki esnaf, 2 tarafı ayırmaya çalıştı. Suriyeli mültecilerin esnafa bıçak çekmesi üzerine esnaf ile Suriyeliler arasında taşlı, sopalı, bıçaklı kavga çıktı. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.

11 Haz 2014 - Kilis'te, Suriye uyruklu kişiler ile kent sakinleri arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı. (www.cnnturk.com)

Mülteci kampları dışında Türkiye’nin çeşitli yerlerine yerleştirilen Suriyeliler ’in Türk vatandaşlığına geçirildiği konuşuldu.  Suriyeliler ’in Türk vatandaşlığına geçip geçmeyeceği tartışılırken, Türkiye’ye gelen bazı Suriyeliler ’e nüfus cüzdanı verildiği belgesiyle ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Cengiz Aldemir ’in haberine göre Türk hükümetinin geçici kimlik belgesi verdiği Suriyeli sığınmacılara artık nüfus cüzdanı da veriliyor. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı kimliğini taşıyan Suriyelilerin sayısı henüz belli değil. Nüfus cüzdanları ikamet ettikleri illerden değil farklı illerden çıkartılıyor. Veriliş sebebi ise “kayıp” olarak gösteriliyor.

CHP Hatay milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, nüfus cüzdanı verildiği iddialarını belgesiyle destekledi. (Odatv)

Sonuç

İktidar ülkesi için şehit olanların eşlerinden, gazisinden, öğretmeninden, memurundan, emeklisinden, işçisinden… Kısaca kendi vatandaşından esirgediği olanakları, Suriye’den mülteci olarak gelenlere sunuyor. Onlara, vatandaşlık kimliği de vererek seçimlerde oy almayı planlıyor.

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..