Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '21

 
Kategori
Astroloji
 

2 Ocak Oğlak yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

2 Ocak günü saat 21:33’ de Oğlak burcunun 12°20’ derecesinde yılın ilk yeniayı meydana gelecek. Ev sahibi Oğlak burcu ciddiyeti, sabrı, mantığı, olayları sorumluluk anlayışıyla,  sistemli biçimde ele alışıyla bilinir. Gölgesinde duygu yoksunluğu, aşırı kontrolcülük ve hesapçılık, melankoli görülür. Devletle, politikacılarla, yöneticilerle, mühendislerle, bilim insanlarıyla, organizatörlerle, iş insanlarıyla, finansçılarla, hesap ve vergi uzmanlarıyla, tarihçilerle, arkeologlarla, inşaat, deri sektörü ile, kütüphanecilerle, arşivcilerle, antikacılarla, maden işçileri ve emekçilerle ilişkilidir.  Dolayısıyla yeniay sürecinde  Oğlak özelliklerini ve bu konulara ait gelişmeleri daha belirgin görebiliriz.

Yeniay sürecinde şartlar oldukça gerçekçi, mükemmele ulaşma ve sonuç elde etme hedefli görünmekte. İletişim, anlama, anlaşma sorunları ve duygu yoksunluğu, güvensiz ve acımasız tutumlara açık.

Yükselende liderler, yöneticiler, tanınmış kişilerle ilgili ve sahne önünde yer alıp, kendini göstermeyle ilişkili, gölgesinde ego, kibir, müsriflik ve gösterişçi tavırlar bulunan Aslan burcu yer almakta. Yükselen derecesinde Al Jabbah ve Regulus sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Al Jabbah, zenginlik, beceri, akıl, şiddete eğilimle ilgilidir. Kraliyet yıldızı olan Regulus ise intikamdan uzak durulduğu taktirde gelen büyük başarılarla ilişkilendirilir. Liderlik, statü, zenginlik verir.

Güneş ve Ay’ın Nunki sabit yıldızıyla etkileşimi bulunmakta. Nunki, doğruluk, iyimserlik ve dine yakınlığın yanı sıra kamusal alanda ve evde yetkinlikle ilişkilidir.

Oğlak burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Oğlak yeniayında çocuklar, aşk hayatı, sanat, spor, yaratıcı yönlerle ilgili konular, seyahatler, spekülatif durumlar ana başlıkları oluşturmakta.

Öncü burçların   9-15, sabit burçların 25-29  dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Oğlak burcundaki yeniaydan öncelikli etkilenecekler. (Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

4 Aralık’ta Yay burcunda yaşadığımız Güneş tutulmasında hayatlarınızı etkileyen konuların ortak paylaşımlarının, kazanımların ve bunlarla ilgili şartların dönüşümünün ele alınacağı bir yeniay sürecindeyiz. Bir problemin yaklaştığının farkındalığı ile sıra geçmişte yapılmış hataların bedellerine gelmiş görünmekte. İnkar edilen, bağımlılık gösterilen durumlar, ani gelişmelerle hareketlenmekte. Adalet adına ivmelenmekte. Beraberinde karışıklıklar, yıkıcı durumlar yüzünden doyum sağlanamayan, hakkaniyetsiz olduğunu düşündüğünüz konular gündeme gelmekte. Olanlarla ilgili iyileşmenin olabilmesi için geçmişe dayalı ailevi, duygusal konularda yaşanmış bozulmalar ortaya dökülüyor ki meydan okumalara, istismarlara açık görünmekte. Aynı zamanda aydınlanmamış, birtakım eksik bilgiler olduğu halde yeni bir evreye, durumun muhasebesine, güçlerin dengelenmesine yönelik mücadeleyi başlıyor. Ocak’ın 20 li tarihlerinde konunuz neyse dengeyi bulmanız, uyum yakalamanız, finansal konular, davalar varsa anlaşabilmek, olayların akıcı ilerlemesi kolay gözükmemekte. Fakat Şubat’ın ilk haftası ile birlikte nispeten daha rahatladığınızı hissedip, harekete geçebilirsiniz. Bu süreçte sağlıkla ilgili konulara daha bir özen gösterin.

‘Sular bulanmadan durulmaz.’

Artık kendinizi hayatınızın sahnesinde nasıl görmek istiyorsanız o şekle dönüşebilmenin son aşaması geldi. Atılan adımlar, kadersel planınız üzerinde önemli kırılmalar yaşatabilir. Her türlü ikili ilişkiyi ilgilendiren, fedakarlıkların, vericiliğin test edildiği bir süreç. Atılacak adımlarda hakkaniyeti önemseyerek, intikam duygusundan uzak durmaya çalışın. Aynı zamanda acımasız tutumlarla ne kurban olun ne de kurban edin. Dikkatli atılan adımlar, karmik ödeşmelerle sınanacak çetrefilli, şaibeli olabilen işlerde skandalımsı olaylar karşısında bile başarıyı verebilir. Yetkilendirilmişler, yetkilerin tamamını elinde tutabileceğini düşünenler için adalet dönemine girdik. Geçmişe dayalı her türlü değerle ilgili sorgulamalar için atılacak adımlar kalıcı sonuca götürecek. Sadece yukarıda da belirttiğim gibi Venüs retro döneminde uzlaşı kolay olmayabilir. Ocak’ta buna Merkür de katılacak. Araştırmanızı, hazırlığınızı yapmanızı ve Şubat’ın ikinci yarısına doğru adımlarınızı atmanızı öneririm. Yürümeyen, bitmesi gerektiğini düşündüğünüz evlilikler, ortaklıklardaki hisseli paralar, mallar, için tamamlanma zamanı. Nafaka, miras, kredi, vergi, burs ödemeleri, borçlarınızla ilgili gelişmeler gündeminizde olabilir. İşinizi, hedeflerinizi ilgilendiren konularla uğraşabilir, bunları arzuladığınız şekilde yoluna koymak için güçlü duygularla hareket edebilirsiniz. Eski hobileriniz, faaliyetlerinizle uğraşabilir, önceden almayı planladığınız eğitim, kurs gibi konulara yoğunlaşabilirsiniz. Bir başka yoğunlaşabileceğiniz konu da çocuklarınız olabilir.

Oğlak yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

İkizler ve yükselen İkizler :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.  

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Başak ve yükselen Başaklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Terazi ve yükselen Teraziler için : Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Yay ve yükselen Yaylar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Kova ve yükselen Kovalar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.   

Balık ve yükselen Balıklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Ülkemiz ve Oğlak yeniayı

2 Ocak günü Oğlak burcunda gerçekleşecek olan yeniayda diğer ülkelerle ikili ilişkilerimiz, uluslar arası davalar, anlaşmalar, müttefik mi değil mi sorusunu sorduracak, rekabeti, açık düşmanlıkları ilgilendiren durumlar ana başlıkları oluşturacak.

Yeniay, haritamızda Pluto karşıtlığı ve Ay’ı zorlayıcı etkisiyle güçlü, ses getirici etkileri barındırmakta. Ülkelerarası ilişkilerimizde ekonomiyi, halkı, içişlerini ilgilendirecek şekilde farklı bir dengeyi işaret etmekte. Beklenmedik gelişmeler kırılganlıkları arttırabilir. Ülkemiz ve diğer ülkeler arasındaki anlaşmalar, davalar gündeme gelebilir. Gelişmeler bir yandan destek bulurken öte yandan çalışanlara, günlük hayatın akışına, bunların ekonomik boyutuna dair uygulanışı nedeniyle sarsabilir. İthalat-ihracatta sıkıntılı durumlar oluşabilir. Bazı malların girişlerindeki problemler, stoklara erime şeklinde yansıyabilir. Para piyasalarındaki dalgalanmaların devam ettiğini görebiliriz. S400 dahil savunma sanayine yönelik anlaşmalar gündemdeki yerini finansal, politik anlaşmazlıklar şeklinde gösterebilir. Oğlak yeniayı NATO,AB gibi paklarla ilişkilerimiz açısından önemli önemli bir süreç olarak görülmekte. Bankaları, para piyasalarını, kredi, faiz, vergi, borç ödemelerini, ticareti ilgilendiren birtakım kararlar gelebilir. Dönem şartları diplomatik, finansal işbirliklerini ilgilendiren durumlarda, ithalata dayalı konularda temkinli olmayı ve iç denge hassasiyetine dikkat çekmekte.  Yurtdışı davalar diğer ülkelerle ilişkiler dengesini etkileyebilir. Sığınmacılarla ilgili gelişmeler gündem olabilir. Suriye, Esat rejimi ile görüşmeleri, atılan adımları duyabiliriz. Pandora belgeleri veya benzerleri ile ilgili gelişmeler, Oğlak yeniayını takip eden süreçte yeniden gündem olabilir. Meclisteki, belediyelerle ilgili gelişmeler ve yanı sıra muhalefet kanadına yönelik yönetici, mensup, gazeteci, yazar, düşün insanlarının davaları, tutukluluklar konuşulabilir. Aynı zamanda bu yeniayda, 4 Aralık’ta Yay burcunda yaşanan Güneş tutulmasının etkilerinde aktifleştiğini görebiliriz.

2 Ocak’ta Oğlak burcunda meydana gelecek yeniaya ait haritaları blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2021/12/24/2-ocak-oglak-burcunda-yeniay/https://azadeoksoy.com/2021/11/25/4-aralik-yay-burcunda-gunes-tutulmasi/

 

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..