Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '09

 
Kategori
Şiir
 

2.Şiir Yarışması Düzenliyoruz.

2.Şiir Yarışması Düzenliyoruz.
 

şiir yarışması


Şiir,Anadolu’nun yağmur yüklü baharında bir çocuk gülüşünü aramaktır tenha zamanlarda.Şiir,güne akşam değdiğinde zifiri karanlıklarda bebek ağlayışlarını duymaktır.Şiir, bir kuşun kanadında uçsuz bucaksız gökyüzünü seyre dalmaktır.Şiir,kanatan zamanlarda sevgilinin hayalini düşlemektir.Şiir,ezgiye karışan bir türkünün öldüren hasretiyle dağından taşına ,kuşundan böceğine, canlısından cansızına karınca yuvasına varana dek her varlığa ayırımsız ve içtenlikle "merhaba" demektir.

Şiir,tan vaktinde dağların ardından sevinçler verir gibi sımsıcak bir geliş ile üstümüze doğan yepyeni bir güne umutla ve gözlerimizi kırpmadan kardeşçe bakabilmektir.Şiir,Anadolu’nun tozlu topraklı yollarında,dağların ve yıldızların ışıltısında,ay hasrete çaldığında,mavi yolculuklara çıkmaktır…Şiir,daha güzel yarınlara türküler beslemektir koynumuzda usulca…Şiir,annedir tükenmeyen bir sabırla dertten derde savrulan….Şiir,çiçektir kar altında saklı,uzak dağ başlarında unutulan.Şiir,toprak damlarda esen bir yeldir serin serin,terli coğrafyalarda.Şiir,yüreğe saplanan kör bir bıçaktır ayrılıklarda gidenin ardı sıra,ya da gelincik basmış kırlarda sınırsız ve çocukça koşabilmektir hayatla yan yana…

Yarışmayı Düzenleme Kurulu Adına İbrahim KAYA

Yarışmanın Amacı

Değerli dostlar işte yukarıda dilimin döndüğünce sıralamaya çalıştığım bu duygularla tek amacı eğitime gönül vermiş,fedakar,idealist eğitimcilere katkı sağlamak olan sitemiz www.idealistogretmenler.com olarak bir şiir yarışması düzenlemiş bulunmaktayız.

Amacımız yüreğinde şiire dair satırlar,mısralar besleyenlere bu yarışmayla bir fırsat sunup,kendilerine heyecanlı ve keyifli bir zaman dilimi yaşatmak ve bu şiirleri siz değerli ziyaretçilerin beğenisine sunmaktır.Bu vesile ile gün ışığına çıkmamış şiirler,belki de ilk defa şiiri sevmekten,şiire karşı ilgi duymaktan öte şiiri yazma cesaretini gösterenlere küçük de olsa bir zemin hazırlamaktır.

Yarışmanın Kuralları

1-Yarışmaya katılım 15 Aralık Salı günü başlayacak ve 31 Aralık Perşembe günü 23.59’da sona erecektir. Sonuçlar www.idealistogretmenler.com internet sitemizde 03 Ocak 2010 Pazar günü, saat 19:00'da duyurulacaktır.

2- Yarışmaya isteyen herkes katılabileceklerdir. Yarışmaya katılacağınız şiirin daha önce basın ve yayın kuruluşunda, internette yayımlanmasında bir sakınca yoktur.

3- Katıldığınız şiirler kendinize ait olmalıdır. Yarışmaya sadece bir şiirinizle katılabilirsiniz

4- Şiirde herhangi bir konu sınırlaması yoktur.

5- Şiirleriniz boyut açısından Times New Roman yazı türünde 12 punto ile yazılması gerekir ve 2 adet A4 kâğıt boyutundan daha uzun olmamalıdır.

6- Şiirleriniz serbest türde olabileceği gibi hece ölçüsü ve aruz ölçüsüyle de yazılmış olabilir.

Katılım

7-Yarışmaya katıldığınız şiirinizi en geç 31.12.2009 günü saat 23:59’a kadar kayaibrahim559@gmail.com e-posta adresine göndermeniz gerekmektedir. Yukarıda belirtilen kurallara uymayan eselerlerin gerekçeleri e-posta yoluyla eser sahibine bildirilecektir.

Değerlendirme Kriterleri

Şiire uygun bir başlık kullanılmıştır: 25

Şiirde verilmek istenen ana duygu sezdirilmiştir: 25

Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uyulmuştur: 25

Üslup (dilin şaire has kullanımı, özgünlük): 25

Toplam: 100

Juri Kurulu

Şiirlerle ilgili derecelendirme; bu konuda yayınlanmış eserleri olan,yazı ve şiir konusunda teknik bilgiye sahip,deneyimli birer yazar olarak aşağıdaki juri kurulu tarafından belirtilen değerlendirme ölçeği esas alınarak yapılacaktır.

1-İbrahim KAYA:Eğitimci/Şair/Yazar

2-Kerim BAYDAK :Şair/Yazar

3-Ayten IŞILDAĞ/Eğitimci/Yazar

Önemli Bilgi:

Dereceye giren ilk üç eser sahibine ikişer adet şiir kitabı ödül olarak verilecektir.

 
Toplam blog
: 61
: 1168
Kayıt tarihi
: 04.08.06
 
 

1974 yılında  Erzurum’ un Karayazı ilçesinde doğdum.İlköğrenimimi Erzurum'da,Ortaöğrenimimi Şan..