Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

2 Temmuz BİST 100 teknik analizi

2 Temmuz BİST 100 teknik analizi
 

BIST100


Haftanın ilk işlem gününe yatay bir başlangıç yapan Borsa İstanbul (BIST) gün içerisinde sıkışık bir alanda hareket ettikten sonra kapanışa yakın gelen alımlarla günü yüzde 0,58 yükselişle 76.736 puan seviyesinden tamamladı.

Aşağıdaki grafikte de görülebileceği üzere geçen hafta başında başladığı toparlanma çabalarını haftanın ikinci yarısında artan işlem hacmi ile birlikte belirginleştiren endeksin dün 28 Mayıs tarihinden bu yana ilk kez 22 günlük hareketli ortalamasını test etmesine rağmen hareketi bu direncin üzerine taşıyamaması trendi sorgulatmaktadır.

Kapanış olarak 76.500 seviyesinin üzerinde bulunan endeksin ilk etapta grafikte beyaz çizgi ile gösterilen kısa vadeli yükselen kanal içerisindeki seyrine devam etmesi beklenebilir. Bu manada yukarı yönlü hareketlerde grafikte beyaz çizgi ile gösterilen kanalın üst bandı ile mavi çizgi ile gösterilen kısa vadeli alçalan trend direnci takip edilebilir.

Burada dikkat çekmek istediğim gerek Bollinger Band’ın oldukça geniş konumu gerekse çok kısa bir sürede yaşanan yaklaşık 7000 puanlık yükseliş, endeksin bir düzeltme hareketine karşı riskini artırmaktadır. Bu manada yaşanacak geri çekilmelerde kanalın alt bandı bugün için 74.300 ve yarın 75.000 seviyesi kısa vadeli destek ve stoploss olarak izlenebilir.

ORTA VE UZUN VADELİ POZİSYONLAR
Gelen sorularda orta ve uzun vadeli pozisyonlar için endekste mevcut seviyenin uygun olup olmadığı sorulmakta. Benim düşüncem, yaşanan bu yükseliş eğiliminin uzun vadeli olması için bir taban oluşumu gereklidir. Bunun için endeksin 70 – 75 bin bandı üzerindeki seyir önemli olacaktır.

KISA VADELİ GÖSTERGELER
Endeksin kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde geçen haftaya dik bir eğimle başlayan CCI’ın aşırı alım bölgesinin hemen altında yatay konuma geçtiği, William’s R’ın ise geçen haftaki yükselişini dün itibariyle sonlandırdığı görülmektedir. Momentum’un hala referans çizgisinin altında olması ise endeksin mevcut seviyelerini sorgular niteliktedir.

Toparlayacak olursak, grafikte beyaz çizgilerle gösterilen kanal içerisinde hareket etmesini beklediğim endeksin geçen hafta yaşanan yükseliş eğilimi sonrasında bu haftanın ilk yarısında bir düzeltme eğilimi ile hareket etmesi, sonrasında ise işlem hacmi ile desteklenmesi halinde kısa vadeli trendini sürdürmesi beklenebilir.

Destekler: 76,000 – 75.500 – 75.000 - 74,300
Dirençler: 77.000 – 77.500 – 78.000

Bol Şans
Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..