Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '19

 
Kategori
Astroloji
 

2 Temmuz Güneş Tutulması

Genel anlamıyla Güneş tutulması

2 Temmuz günü saat 22:16  da Yengeç burcunun 10°37´derecesinde tam Güneş tutulması gözlemlenecek. Tutulma sırasında Ay , Dünya’ya yakın konumda olacak ve Güneş’in tamamını örtecek. Tutulma Arjantin ve Şili’nin küçük bir bölümünde , Ekvator, Brezilya, Paraguay ve Uruguay’da ve  Pasifik Okyanusu’nun  bazı bölgelerinde gözlemlenecek.

Tutulma 127 numaralı Saros serisine ait.  1460 yıllık bir döngüyle tamamlanacak olan 82 tutulmalık serinin ilki 10 Ekim 991 de gerçekleşmiş. NASA kayıtlarına göre son tutulma ise 21 Mart 2452 yılında gerçekleşecek. 127 numaralı seriye ait en son tutulma 21.01.2001  yılında yaşanmış.

Seriyi göz ardı ederek , Yengeç burcunun 10°si civarına bakarsak, 23’ lık  farkla 1 Temmuz 2000 yılına gitmekteyiz. Bu yıla dünya genelinde şöyle bir  göz atarsak; Endonezya’da 500 kişilik tekne batıyor ve kurtulan olmuyordu. Suriye’de Hafız Esad’ın ölümünün ardından Beşar Esad Devlet Başkanı oluyordu. Fransa’da Yargıtay zinayı bireysel özgürlükler kapsamına alıyordu. Paris’ten havalanan Concorde’un düşmesi sonucu 109 kişi hayatını kaybediyordu. Düşen Gulf Air uçağında 143, Singapur Havayolları uçağında ise 83 kişi, Angola’daki uçak kazasında ise 83 kişi  can veriyordu.  Rus nükleer denizaltısı Kursk, 107 mürettebatıyla denizin dibine oturuyordu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey Gata’da vefat ediyordu.  George W. Bush ABD, Adrian Nastase ise Romanya Başkanı oluyordu. Şili’de diktatör Augusto Pinochet ise cinayet ve insan kaçırma suçlarından tutuklanıyor, Cezayir’de imzalanan anlaşma ile de Etiyopya ve Eritre arasındaki savaş sona eriyordu.

O yıl, bizde ise Kemal Sunal ve Yıldırım Gürses vefat ediyor, Galatasaray Süper Kupa’yı kazanıyor, Picasso’nun Bir Genç Kadının Portresi simli tablosu Şanlıurfa’da ele geçiriliyor, Taksim – Levent hattında metro açılıyordu. Aynı zamanda Erbakan’a ömür boyu siyasi yasak geliyor, Fethullah Gülen’e tutuklanma kararı çıkıyor, Bakü – Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi imzalanıyor, ölüm orucu ve açlık grevleri eylemlerinin olduğu 20 cezaevine müdahale ediliyor, Afyon’da meydana gelen 5.8 lik depremde 6 kişi ölüyor, 42 kişi yaralanıyor, Bitlis’te düşen helikopterde ise 2 askerimiz şehit oluyor, 5 kişi de yaralanıyordu.

2000 yılından yaşanan bu gelişmelere aslında beni düzenli takip edenler çok da yabancı değil. Sizi zorlamadan hemen söyleyeyim! Bu sene 21 Ocak’ta yaşadığımız Aslan burcundaki Ay tutulması yine 2000 yılına atıfta bulunuyordu. Bu yaşayacağımız tutulma da Aslan tutulmasını hareketlendirecek. Gerek aynı Soros serisine ait , gerekse aynı dereceler  üzerinde meydana gelen tutulmalar, belirli ortak özelliklerle geleceğe ışık tutarlar. Sizler de hayatlarınızda 2000 ve 2001 yıllarında yaşadıklarınızı hatırlayarak günümüze yönelik ipuçları elde edebilirsiniz. Aynı zamanda Aslan burcunda gerçekleşen Ay tutulmasına ait bilgilerinizi de tazeleyerek, nelerin ivmelenebileceğini anlayabilirsiniz. Aslan burcunda Ay tutulmasının linkini yazının sonunda bulabilirsiniz.

Eski kaynaklarda Sepherial’e göre ise ‘Yengeç burcunun ikinci dekanında meydana gelen tutulmalar nehirleri, su kaynaklarını kurutur. Kadınlar ve erkekler arasında patlamalara, tutkulara neden olur.’ notunu görmekteyiz.

Tutulmada şartların zorlandığını, hırsı, dik çıkışları gözlemleyebiliriz. Organize olmada, somut sonuç elde etmede zorluk, dağılma, kırılganlık, sinirlilik, telaş, endişe ve güven eksikliği yaşanabilir.

Bu senenin üçüncü tutulmasına Yengeç burcu ev sahipliği yapmakta.  Bu burç ulusal, ailevi konuları önemseyen, korumacı, tutucu, hassas, değişken yapılıdır. Gölgesinde kapris, ajitasyon, kıskançlık, önyargılı tutum ve fazla anaçlık vardır.  Vatan, millet konularıyla ilişkili olduğu kadar sağlık, konaklama, otel, emlak, gıda, yiyecek, içecek, catering sektörü, çocuklarla ilgili işleri, psikologlar, tarihçiler, antikacılar ve kamu hizmetlerini de anlatır. Dolayısıyla tutulma ile birlikte Yengeç özelliklerini ve bu konulara ait gelişmeleri daha belirgin görebiliriz.

Yükselende toplumsal konularla, özgürlükler, devrimler, isyanlar, ayaklanmalarla, yeni, sıradışı olanla ve entelektüellikle ilişkili olan Kova burcunu görmekteyiz. Gölgesinde öngörülmezlik, marjinallik barındırır. Tutulma her ne kadar sonuç aldırıcı adımları işaret etse de bazı şeyler birden olmayabilir. Kayıpları, geri durmayı, çekilmeyi ve birtakım tamamlanması gereken hazırlıkların  ardından yeniden yürümeyi gerektirebilir. Yükselen derecesine Albali ve Armus sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Bu sabitlerin etkileri uyuşmazlık, istikrarsızlık, kusur bulma, sıkıntı, mücadele, tehlike aynı zamanda servet şeklinde açıklanmış. Dolayısıyla dışavurumda bu etkileri gözlemleyebiliriz.

 Güneş ve Ay ise Alhena ve Mebsuta etkileşiminde. Mebsuta sıkıntı, gözden düşme, para kaybı, dizlele ilgili problem verir. Alhena ise bir fikri öne sürmek, başlamak, yapması gerekeni bilinçli ya da bilinçsiz yerine getirmekle ilişkilendirlimiş. Dolayısıyla tutulmanın işaret ettiği konuların doğasının yanı sıra ilişkilerde de bu etkiler görülebilir.

Yengeç burcunda Güneş tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

2 Temmuz’da meydana gelecek Güneş tutulmasında çocuklar, aşk hayatı, yaratıcı yetenekler, hobiler, sanat, spor, seyahatler, babanın kazancı, annenin kredi, borç, vergi, miras, ameliyat konuları ana başlıklar olarak dikkat çekmekte. Aynı zamanda günlük işler, iş ortamı, sağlık, evcil hayvanlarımız, eşin kayıpları, hastane gibi kapalı yerlerle ilgili konuları da yine gündem yaratacak görünmekte.

Sabit burçların 7-13 ve değişken burçların  23-27 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Yengeç burcunda meydana gelecek olan Güneş tutulmasından öncelikli olarak etkileneceklerdir.  (Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık)

Hedef büyütürken verilen tavsiyelere, uyarılara dikkat etmeme sonucu gelen krizle, şartlar sıkıntılı bir şekilde kesilmiş olabilir. Açılan pandoranın kutusu, beklenmedik gelişmelere sebep vererek, sağlıksız, temiz olmayan koşulları üretmiş ve bazılarının hayatlarında mutsuzluk, ayrılıklar, istismar edilme, sağlık sorunları hatta ölüm ya da tükeniş şeklinde bile vücut bulmuş olabilir. İsteğimiz ise derdi tasayı unutup, mutlu olduğumuz yerden devam etmektir. Fakat bunu yapabilmek için de her şeyden önce bozulan, işlevselliğini yitiren, sorun olan konuyu cesaretle masaya yatırarak çözmek. Bu tutulma bize bir olmayı, aile, vatan birliğinin önemini hatırlatacak. Saygınlık, etkinlik, yetkinlik elde etme önemsenecek. Zaman zaman bağlı olduklarımız adına yüksek oktavdan çıkışlar yapacağız. Ve artık tüm olumsuzluklara, kötüye kullanılmalara, adaletsizliklere inat şartları yönetebilmek adına gerekirse acı reçeteye katlanma yolunda adımlara yöneleceğiz.    ( Kassandrar , Olmn, Pandora, Hygeia, Orpheus, Toro, Europa, Hades, Valentine, Eros, Panacea, Güneş, Ay, Kronos, Ophelia)

Yengeç burcunda meydana gelecek olan Güneş tutulması sevgiliyle, çocuklarla ya da onların var olan sorunlarıyla, kendimize verdiğimiz değeri yaratıcı yönlerimizle nasıl taçlandırdığımızla ve dolayısıyla sahne önünde ne durumda olduğumuzla  ilgili önemli gelişmeleri tetikleyecek. Aslında buna liyakatların, otoritenin durumunun tutulması diyebiliriz. İlişkilerde, sevgi alış verişinde yaşanan çözülmelerin durumunu değerlendirmek üzere geri çekilip, hayata yönelik yeniden düzenlemeler yapabilir, bazı noktaları eleyebiliriz. Kayıplar, kontrolünü sağlamakta zorlanılabilecek gelişmeler de söz konusu olabilir. Geçmişten gelen ve içten içe artık en azından bulunduğu haliyle işimize yaramadığının farkında olduğumuz konularla ilgili ciddi yapılandırmalara yönelik hazırlık dönemi. Burada engel olamayacağımız, önüne geçemeyeceğimiz şekilde karmik dengenin dönüşümü var. Ama ne kadar zorlarsa zorlasın, tutulmanın  hayatlarımız adına uzun süreli etkin olacağı ve yolumuzda geliştirici etkiler taşımakta olduğu bir gerçek. Ve her geri çekilme oyundan düşmek demek değildir. Safraları atarak, daha organize, güçlü olmak adına kullanılabilir. Dolayısıyla bizleri ileri taşıyacak yolu düşünerek, bilinçli , sağlam ve sağlıklı değişimi hazırlamak oldukça önemli. Günlük hayatın temposuna, işe efor harcayalım. Bilinçaltının da yoğun etkileneceği bu süreçte depresif modun tuzağına düşülmemeli. Bunu kapanıp, eski ve tamamlanmamış çalışmalar üzerinde disiplin geliştirerek, üretmek ve bu şekilde kazanç elde etmenin yolunu açma şeklinde değerlendirebilirsek daha rahatlarız. Kaldı ki bu tutulma yaratıcı faaliyetleri oldukça canlandırmakta. Bu süreçteki eğitim çalışmalarıyla ilerleyen zamanda uzman seviyesine gelinebilir. Tutulma ilişkileri de oldukça etkilemekte. Yenileri güdeme oturabileceği gibi var olanın gidişatına yönelik de belirleyici olacaktır. Bu noktada 26 Aralık’ta yaşanacak Güneş tutulması kararların açığa çıkmasına yardımcı olacaktır. Hedeflerle, işte belirsiz durumlar yaşanabilir. Para konularında kayıplara, dolandırılmaya şartlar müsait. Evrak, hesap kitap, imza, söylenen sözler konusunda yanılgılara, yanıltılmalara, hatalara, manipülasyona müsait bir dönemden geçtiğimizi unutmayalım. Ani, plansız çıkışlar maddi manevi problemli durumlara yol açabilir.Fakat üzerinde çalıştığı konunun temelini sağlamlayanlar içinde bu dönem bir anda parlayanları görebiliriz. Fakat unutmayın ki en şaşalı görünen işin bile ardında bitmemiş, yeniden gözden geçirilmesi gereken ya da görüldüğünden, düşünüldüğünden farklı olabilecekler vardır.  Sağlık konularının da önemsenmesi gereken bu süreçte hastane ya da  dinlenmeyi gerektiren durumlar ortaya çıkabilir. Mide, sindirim sistemi, rahim, göğüs hastalıkları, hormonal dengenin yanı sıra tansiyon ve kemik, diş, omurga ile ilgili sorunlar bu dönem daha belirginleşebilir. Evcil hayvanlarımız da zaman alacak bir başka konu. Kiracılarla ilişkiler, temponun yükseldiği bir başka konu olabilir. Çocukların kredi, borç, vergi, sigorta gibi ödemeleri onları ciddi zorlarken, sizleri de etkileyebilir.

21 Ocak’ta hayatlarımıza önemli dokunuşlar yapan bir Ay tutulması yaşamıştık. 2 Temmuz günü yaşayacağımız Güneş tutulması ile birlikte Ocak tutulmasına da bir anda hareket gelmekte. Olaylar aniden hayatınızın odağına oturabilir. Hangi konularda etkilendiğinizi hatırlamak isterseniz sayfanın sonundaki Aslan burcundaki Ay tutulması linkinden faydalanabilirsiniz.

Güneş tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Yengeç burcundaki Güneş tutulmasında yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda burçları hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri

İkizler ve yükselen İkizler :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar

Başak ve yükselen Başaklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Terazi ve yükselen Teraziler için : İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi

Yay ve yükselen Yaylar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.  

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Kova ve yükselen Kovalar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Balık ve yükselen Balıklar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz

Ülkemiz ve Yengeç burcunda Güneş tutulması

Yengeç burcunda meydana gelecek Güneş tutulmasında iç işlerimiz, halkı ilgilendiren her tür durum, vatandaşların sağlığı, refahı, huzuru, şartları ele alışı ve dışavurumu ana başlıklar olarak dikkati çekmekte. Aynı zamanda kontrol etmekte zorlanılabilecek durumlar, gizli ilişkiler, örgütler, ihanet, suikast, suçlular, hastane, hapishane gibi kapalı yerler, sendikal sorunlar, grevler, uyuşturucu ve büyükbaş hayvancılıkla ilgili gelişmeler de öne çıkmakta. Şirketler açısından baktığımızda kimlikleri, rekabet güçleri, yarattıkları izlenimler yanında bazı kayıplar, kontrol dışı olaylar, gizli durumlar, sabotajlar, arge çalışmaları öne çıkmakta.

Tutulma, haritamızın ana aksında ve Pluto’su üzerinde meydana gelmekte. Her ne kadar izdüşümü üzerimizde olmasa da kendini fazlasıyla hissettirecek diyebiliriz. Bu durum iç baskının, kutuplaşmanın artmasını, tansiyonun yükselmesini ve beraberinde sıkışan, zorlaşan durumları tetikleyebilir.  Pluto aynı zamanda tacizi, saldırıları,  terörü, yeraltı yapılanmalarını, suçu da anlattığından tutulmayla tetiklenmesi bu tarz olayları da aktifleştirebilir. Elbette bu noktada güvenliğimizin öneminin altını yine koyu renkle çiziyorum! S 400 ve F 35 ler , savunma sanayi yine gündem belirler görünmekte.  7.evdeki dip dibe giden Satürn, Gad ve Pluto uluslararası ilişkilerde süren gerginliği daha da belirginleştirmekte. Bu alanda belirsizlikler olabileceği gibi bazı durumların ise ne kadar düzelebileceğini sonrası göreceğiz. Tutulma ile daha kendimize dönüyoruz. Gizli düşmanlıklar öncesinde de söylediğim gibi artık aleni hale geldi. Ekonomik baskılar da iyice arttı diyebiliriz. Yapılmış anlaşmalarda problemler yaşanabilir, iptaller gelebilir.   Bu durum ithalata da ihracata da yansıyabilir. Tarımda yaşanan sıkıntı ile gıda fiyatları beklendiği kadar inmeyebilir. Mars’ın 2.evdeki konumu halkı cebine, ödemelere dikkat çekmekte. Fiyatlarla birlikte, geri plandaki harcamalarda da artış gözlemlenebilir. Yengeç Ingress haritasında da uluslararası ilişkilerin, finans konularının, hukukla ilgili gelişmelerin işaretlendiğini görmekteyiz. Gelişen şartların tutulma ile birlikte ekonomik daralmaya ve  piyasalara etkisi şeklinde gözlemleyebiliriz. İlerleyen dönemde uluslararası para konularına yönelik davalar yeniden gündeme gelebilir. Tanınmış kişilerin, yöneticilerin liyakatları hukuk kanalıyla sorgulanabilir.

Diplomasi kapalı kapılar ardında ve çok yönlü yürütülebilir. IC/Kr ile birlikte çalışması bana federasyon konusunun gündemde olduğunu düşündürmekte.  Sadece kara sınırlarımız, komşularımız değil denizlerimizde de hareketlilik dikkat çekmekte. 12 Eylül gibi 4.evimize giriş yapacak ve Kasım’ın ilk haftası dahil burada kalacak olan Mars, sert görünümler yapacak. Etkisini dışarıdan körüklenen, iç tansiyonun yükselmesi şeklinde görebiliriz. Zamanı geldiğinde tarihleri sizlerle paylaşacağım. Yer hareketlerinde artış bekleyebiliriz. Tutulma civarı aynı zamanda Ay yalpalaması diye tabir edilen ve dünya genelinde stres katsayısıyla orantılı olarak , olayların sayı ve şiddetlerinin arttığı 26 Haziran – 24 Temmuz tarihleri arasındaki dönemin içinde kalmakta. Konuyla ilgili olarak blogumdaki yazının linkini altta bulabilirsiniz.

Yengeç burcunda meydana gelecek Güneş tutulması, ülkemiz açısından da 21 Ocak Aslan Ay tutulması etkilerinin hareketleneceği, gündemi belirleyeceği bir dönem. Hafızanızı tazelemek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

2 Temmuz günü Yengeç burcunda meydana gelecek olan Güneş tutulmasıyla ilgili dünya ve ülkemize ait astrokartografik dahil tüm haritaları bloğumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

 

https://azadeoksoy.com/2019/06/21/2-temmuz-yengec-burcunda-gunes-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2019/01/30/21-ocak-aslan-burcunda-ay-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2019/06/19/2019-3-ay-yalpalamasi-donemi/

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..