Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

2. Tur Başlarken

Euro 2016’da ikinci tur maçları bugün başlıyor. Bildiğiniz gibi biz maalesef 2.turda yer alamıyoruz.

Aslında her ne kadar işimiz son maça kalsa da, işin bu şekilde sonuçlanacağı ilk maçta, hatta hazırlık maçlarında belliydi. Hazırlık maçları sonunda belki Euro 2016’ da bazı şeyler değişir diye umduk. Gelgelelim, grup maçlarında daha kötü bir milli takım izledik.

Türk Milli Takımı’nın bu başarısızlığının nedenlerini daha önce defalarca yazdım. O nedenle papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp sizleri sıkmak istemiyorum.

Lakin, sizlerin de bildiği gibi aklı başında herkes Fatih Terim’i uyardı. Fakat teknik direktörümüz, hatta futbol direktörümüz olan Fatih Terim hiç kimseyi dinlemedi ve bildiğini okudu. Ta ki, son maça kadar. Çek Cumhuriyeti maçında yapılan bir iki değişiklik takımın şeklini değiştirdi. Fakat İrlanda’nın İtalya’yı yenmesi hevesimizi kursağımızda bıraktı.

Skorer’de büyük duayen Şansal Büyüka’nın yazısını okumuşsunuzdur. Milli takımın başarılı olması için her şey yapıldı. TFF, Fatih Terim’in bir dediğini iki etmedi. Almanya şampiyonluk primini üç yüz bin Euro olarak belirlemişken TFF’nin sadece gruptan çıkma primini beş yüz bin Euro olarak belirlediğini ve bu parayı futbolcuların hesaplarına maçlar başlamadan peşin olarak yatırdığını yine sevgili Şansal Büyüka’nın yazısından öğreniyoruz. Sadece iki futbolcuya daha düşük prim yatırıldığını ve bunun sıkıntı yarattığını da aynı yazıda okuyoruz.

Üstelik primi belirleyen de Fatih Terim. Yani özetle TFF, milli takım ve Fatih Terim için elinden gelen her şeyi yaptı.

Basınımız da en kötü zamanda bile desteğini esirgemedi. Elbette ben de dahil olmak üzere pek çok yorumcu maçlardan sonra eleştirilerimizi yaptık. Fakat yine de desteğimizi esirgemedik. Yabancı basının kendi takımları için yaptıkları yorumları herkesin okuması gerekiyor.

Kısacası, kimsenin başarısızlığı başkalarının üzerine yıkmaya hakkı yok. Ortada bir başarısızlık var. Bunun temel sorumlusu da Fatih Terim. Daha sonra ise futbolcular.

Gelgelelim, artık bunları konuşmanın önemi yok. Şimdiden 2018 Dünya Kupası eleme grubu maçları için hazırlanmaya başlamalıyız. Ciddi bir çalışmayla Dünya Kupası’nda yine büyük başarılara imza atabiliriz.

Evet, hatalardan ders çıkartıp Euro 2016 defterini bir an önce kapatmalı ve Dünya Kupası hazırlıklarına başlamalıyız. Bu hazırlık Fatih Terim’le mi olacak, bilmiyorum. İşin gerçeği o tartışmaya girmek de istemiyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum: ‘’ Egolardan uzak, futbolun evrensel gerçekleri çerçevesinde ve bilimsel bir hazırlık evresi ile yeniden yapılanma şart.’’

Türkiye’ siz Euro 2016’yı buruk bir şekilde izlemeye devam edeceğiz. Dünya Kupası yolunda ise Türkiye’ye şimdiden başarılar dilerim. Zaman çalışma zamanı!

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..