Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

20.asrın lideri Mustafa Kemal Atatürk

20.asrın lideri Mustafa Kemal Atatürk
 

20.asrın lideri Mustafa Kemal Atatürk, r:Google


Türkiye’ye ayak basmamış ABD'li Psikiatr Prof. Arnold LUDWIG, “in one of the most comprehensive and insightful studies of political leadership ever undertaken”, KING of the MOUNTAIN adlı kitabında, XX. yüzyılda tüm dünyada ülke yönetmis, Abdülhamid'den Kaddafi'ye, Mao'dan Roosevelt'e, De Gaulle'den Nehru'ya, Churchill'den Hitler'e, Mussolini'den Mandela'ya, Stalin'den Nasır ve Arafat'a, 2000 kadar lider hakkındaki 18 yıllık araştırmasının sonucunda, 377 adet belli başlı devlet adamı/lider tesbit etmiş ve onlara 200 kadar değişik kıstasa göre, 1'den 31'e kadar puan vermiş. 

PGS (Political Greatness Scale) olarak tanımladığı bu sıralamada, örneğin, en çok Roosevelt ve Mao 30’ar puan almışken, Nehru 25, Churchill 22, Golda Meir 12, Fidel Castro 23, Lenin 28, Khomeini 23, Kennedy 15 puan almışlar. 

Bir lider, 31 puanla ve “visionary” sıfatıyla, XX. yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı/lideri ünvanına hakkıyla lâyık görülmüş. O da, Mustafa Kemal ATATÜRK!  

Ne yazık ki, ne basınımız, ne halkımız ve özellikle gençler bu gurur verici önemli gerçeğin farkında bile değiller. 

 

Atatürk karşıtları ise, taraftarlarını memnun etmek için sürekli gerçeği değiştirme peşindeler… 

Mehmet Altan, 19 Mart 2011 tarihli Star gazetesindeki köşesinde, “Çanakkale Savaşı gerekli miydi?” başlıklı yazısında şöyle dedi: 

 

“Ve dün biz bundan doksan altı yıl önce kendi kendimize yarattığımız ve o dönemin en parlak insanlarını yok ettiğimiz ‘Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü idrak eyledik…” 

 

Tüm İngiliz tarih kitapları, Çanakkale saldırısının tasarımcısı ve Majesteleri Kraliçe’nin onaylamasıyla uygulayıcısının, görkemli Britanya İmparatorluğu’nun kibirli Bahriye Bakanı Winston Churchill olduğunu yazıyor, ateşli geçen savaş kabinesinin toplantı tutanakları devletin resmi belgeleri arasında duruyor. 

Ama Mehmet Altan, Çanakkale Savaşını kendi kendimize yarattığımızı yazıyor! 

“Zaten Çanakkale Savaşlarında komutan Alman Liman von Sanders, yardımcıları Vehip Paşa, Cevat Paşa, Esat Paşa’lardı… Miralay Mustafa Kemal Bey, komuta kademesinde ancak 34. sıradaydı…” 

Çanakkale Savaşının tasarımcısı, görkemli Britanya İmparatorluğu’nun kibirli Bahriye Bakanı Winston Churchill, tam 21 yerinde Mustafa Kemal’den söz ettiği, toplam 1668 sayfalık üç cilt, “The Great War” adlı kitabının 659. sayfasında şöyle yazıyor: 

“At the head of the 19th. Division there stood in this strange story, a Man of Destiny, Mustapha Kemal Bey” 

Türkçe
Bu garip öyküde, 19. Tümenin başında, geleceği Yazan Adam, Mustafa Kemal Bey bulunuyordu.” 


Churchill’in toplam 1668 sayfalık üç cilt “Büyük Savaş” kitabında Alman General Liman von Sanders’in adı sadece 6 kez geçiyor, komuta kademesinde Mustafa Kemal’den çok üstlerde bulunan Vehip Paşa, Cevat Paşa ve Esat Paşa’ların esamisi bile okunmuyor! 

Hiç kademe komutasında 34. sırada bulunan bir subay, Tümen komutanı olur mu? 

Peki, Churchill, sözü edilecek 33 komutan varken neden tutmuş da 34. sıradaki Mustafa Kemal’i öne çıkarmış? Hem de o çok kibirli Churchill’in Mustafa Kemal’i tanımlarken kullandığı deyime bir bakar mısınız: Man of Destiny, Geleceği Yazan Adam! 

 

Siz Çanakkale Savaşının tasarımcısı, görkemli Britanya İmparatorluğu’nun Bahriye Bakanı Winston Churchill’in kendi yazdığı tarih kitabındaki sözlerine mi inanacaksınız, Mehmet Altan’a mı? 


Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında ilginç bilgiler: 

*Hiç yurtdışına çıkmadığını, bütün liderlerin onu Türkiye de ziyarete geldiklerini,

*Atatürk`ün dünyada “başöğretmen” sıfatlı tek lider olduğunu,  

*Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasının, yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu,

*Bir röportajda “Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?” diye sorulunca, Atatürk’ün: 

“Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz. BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz” dediğini,  


* Yıl 1938, General McArthur´un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: 

“Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal´i görmek için neler vermezdim” 

*Yıl 2000, ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı : 

“Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki, tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk´tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir.”

*Yıl 1938, Atatürk’ün ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı : 

“Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir.” 

 

*Norveç dilinde “Atatürk gibi olmak” diye bir deyim olduğunu,  

*Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimiz var.
Ama dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var; 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reisliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış Üsteğmen Kara Fatma olduğunu,  

*“Atatürk çiçeği”nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden Dr.Kirk Landin`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını,  

*Yunan Başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina´daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,  

*“Minber” adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini,  

*Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: “Bütün ömrüm boyunca Türkiye´nin lideri Mustafa Kemal Atatürk´ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm.”

 

*Yıl 2005, Amerika´nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisi “Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk´ü örnek alsın yeter.” dediğini,

ATATÜRK’ün : “Milletimi şimdiye kadar söylediğim sözlerle ve hareketlerimle aldatmamış olmakla gurur duyuyorum.”  

 

Dediğini biliyor muydunuz? 

*** 

ABD’ndeki anketi ileten Nil Sonuç’a,  

Yılmaz Dikbaş’ın “Yatağa atılan gazeteciler” makalesini ileten Mehmet Sağlam’a,  

İlknur Güntürkün Kalıpçı`nın “İçimizden Biri Atatürk” makalesini ileten Yasemin Keskinbora’ya teşekkürler… 

 
Toplam blog
: 214
: 5488
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Emekli eğitimci, araştırmacı yazar, şairim. Ülkemin cennet ile cehennemi bir arada yaşadığı bir zama..