Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

20 Mayıs Cumhuriyet mitingi..

20 Mayıs  Cumhuriyet mitingi..
 

Cumhuriyet mitinglerinin sonuncusu Samsun'da yapıldı. Ülkenin kaderine sahip çıkan duyarlı kadınlar ve gençler yine alanlardaydı.

Mitinglerin yarattığı ivme CHP ve DSP'nin seçim işbirliğine gitmelerini sağladı, ancak artık önümüzdeki süreç cemaatlerin ve tarikatların eğitimde etkin olan yapılaşmalarına karşı ne çözüm getirileceğini de konuşmak gerekir.

Bugün Türkan Saylan'ın dile getirdiği, "aşiret ve tarikat düzeninin kalkması gerektiği" söylemden öte eyleme dönüşmeli. Cumhuriyeti yönetmeye talip olan siyasi partilerin bu düzenin değişmesi için proğramlarını halka sunmaları gerekir. Cumhuriyetin önünde aşılması gereken en önemli engellerden bu ikisi yerini çağdaş düzenlemelere ve eğitim politikalarına bırakmalı.

Ağalığın ve tarkikatların hükümlerini ve etkilerini sürdürmelerini sağlayan siyasi destek ortadan kaldırılmalıdır.

Ülkede siyasete egemen olan bu toplumsal etkenler din sömürüsünü en üst düzeyde kullanarak çağdaş Türkiye'nin oluşturulmasına engel olmaktadırlar. Siyaseti besleyen bu odaklar artık cumhuriyeti bir anlamda tehdit eder konuma yükselmişlerdir. Etkinliklerini ortadan kaldıracak çözümler ve programlar ortaya konulmalıdır.

Ekonomik ve siyasi alanda yapılması gereken son yıllarda oluşan tahribatı ortadan kaldıracak politikalar ve programlar ortaya konulmalı. Sosyal adaletsizlikleri düzeltecek ekonomik düzenlemelere hızla gidilmelidir. Sadece Ankara'da belediye eliyle yaratılan sadaka dağıtma kültürü, yerini insan onurunu rencide etmeyecek düzenlemelere bırakmalıdır. 390 bin aileye belediye yardımı yapıldığı düşünülürse, olayın vehameti ortaya çıkar. Yoksul insanları oy deposu görerek, bağımlı yaratacak politikalar ile bu sorunların düzelmeyeceği aşikar. O zaman ekonomide borsaya endeksli politikaların süratle değiştirilmesi gerekir.

Ülkenin kaynaklarını yerli ve yabancı sermayeye ve kar sağlamak üzere kurulu yapılanmalar terk edilmelidir. Oy için halkın karşısına çıkacak siyasi partilerin yapacak çok işleri var. Kuru söylemlerden öte gerçek, somut projeleri kamuoyuna sunmak gerekir..

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..